Германия, Русия и ЕС осъдиха насилието в Киев

Авторите на провокацията не постигнали целите си
Обновена: 31 авг 2015 22:34 | 31 авг 2015 22:10, Александър Попов
84
Германия, Русия и ЕС осъдиха насилието в Киев
Снимка: Reuters

ЕС е обезпокоен от днешното изостряне на ситуацията в Киев и призовава всички страни към сдържаност и диалог. Това заяви пресслужбата на Европейската комисия по повод сблъсъците пред парламента в Киев, в които загина един полицай, а над сто души са ранени, предаде ТАСС.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини подчерта, че насилието в Киев "не трябва да подкопава изпълнението на минските споразумения".

По думите й внесените в парламента изменения на конституцията за децентрализация ще помогнат за преразпределянето на правомощия между центъра и регионите, което е "важна стъпка към изпълнението на минските споразумения".

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц също осъди сблъсъците в Киев и призова политическите спорове да се решават по конституционен път.

По данни на украинското вътрешно министерство при сблъсъците в Киев са ранени 122 души, над 10 полицаи са в тежко състояние, а един боец от националната гвардия е убит. Вътрешният министър Арсен Аваков обвини за насилието националистичната партия "Свобода" и лидера й Олег Тягнибок, отбелязва ТАСС.

Германия окачестви като недопустимо насилието в Киев, където приемането на проектозакон за по-голяма автономия на проруските сепаратистки региони доведе до сблъсъци между полицията и крайнодесни активисти, предаде Франс прес.

"Най-остро осъждаме кървавите размирици, които се състояха днес пред парламента в Киев. Уличното насилие е недопустимо, още повече когато е срещу решенията на избран парламент", заяви германското външно министерство.

Берлин изрази задоволство, че "авторите на насилието не са постигнали целта си и украинският парламент с приемането на конституционната реформа на първо четене днес направи важна стъпка към децентрализацията и изпълнението" на минските мирни споразумения.

Русия с безпокойство следи и осъжда проявите на насилие в Киев и смята такива действия за неприемливи, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков заяви, че засега се въздържа от коментари по измененията в украинската конституция в частта за децентрализацията, приети на първо четене от Върховната рада.

"Засега ще се въздържа от коментари по този въпрос. Нужно е още време. При всяко положение всичко ставащо ние разглеждаме като вътрешно дело на Украйна", подчерта Песков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Абе хора, украинците вече стягат десети майдан. Всеки път излизат по улиците да плюят властите си и всеки път избират още по-голяма. Който е пътувал натам и виждал "готините" им пътища или е общувал с техните рушветчии-митничари, никога не ще го забрави. Скапана държава. Имат всичко. ВСИЧКО. И живеят най-зле в Европа, пък сега и гражданска война водят. Не заслужават независимост, за 25 години не се научиха, какво да я правят. Да дойде някой да ги оправи, щото сами не могат.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кукловода си мьлчи щото тия от фаши "Свобода" в Киев са си дружки
38
0
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
сега света разбра че това са фашисти подкрепени от сащ и ес.ес за тези фашисти си унищожи икономиката.САЩ пак се ***.в никоя страна неса водили до край нещата.путин предупреди света че това са фашистки наследници.сащ и ес се смяха.а сега не са доволни от украина те се борят кои повече да краде .коломнски милярдера открадна от помощите на ес 1 милярд и се крие в сащ.доброто ще победи рано или късно унищожиха хубавата страна.сащи ес.защо не спират воината--а кои ще краде загинаха около 7 хил ч
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националистите им помогнаха преди година, сега вече са лоши.
36
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
До БОНО ШКОДРОВБОНО прекаляваш с анасоновата напитка. А както добре знаем алкохола убива мозъчните клетки, така като те гледам твойте са вече с отрицателен знак.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия, Русия и ЕС осъдиха насилието в Киев. САЩ пазят тишина и раздават оръжие.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Okazva se ,4e "blqdovete" spekulirat ( lujat , manipulirat) s kursa na RUBLATA . Te vinagi imat " vrag" i vinagi go pobejdavat , no sega vragut e "nsraniqt im zadnik".
33
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 73Не си прав Украинците не са виновни, така ги учат големите демокрации.Преди мълчаливо подкрепяха , а сега са недоволни ама дано и тези лудите фашаги забъркат някоя гояма каша та хептем да се завърже работата.Щото войната от страна на Украйна я изнасят доброволците и ако се откажат или се вдигнат срещу власта ще стане интересно
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PREDI BESHE REVOLUZIA,A SEGA BEZREDIZI.UKRAINZITE NE ZASLUGAVAT DA IMAT DARGAVA--SLED 1 000 G. MOGE BI.
31
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 8 години
"Най-остро осъждаме кървавите размирици, които се състояха днес пред парламента в Киев. Уличното насилие е недопустимо, още повече когато е срещу решенията на избран парламент", заяви германското външно министерство.Да е чувал някой подобни изказвания докато се правеше МАЙДАНА срещу лигитимно избраният тогава президент Рнукович.И после да ми твърдят , че няма двоен аршин в поведението на Европейският съюз. Те виждате ли сега колко им е справедливоста и правосъдието на европейците.
30
2
 
12
 
! Отговори
50 000 жертви преди 8 години
Германските секретни служби смятат, че Пороченко е виновен за смъртта на 50 000 военни и цивилни във вече бивша Украйна. От началото от започнатата от фашистката хунта в Куев война.
29
1
 
9
 
! Отговори
какви са цените? преди 8 години
"Правый сектор" пита, какви са цените на отделните западняшки оръжия за армията на Украйна, за да знае за колко да ги шитне на джихадистите от Ислямската държава.
28
1
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До MitkoТези колко са глупави. .да умират за американските интереси. Да ловят куфарите и хайде в германия. .Франция. ..ще ме мобилизират но друг път.Сирия. .Ирак. .Либия. .са нагледен пример ...граждански войни и нищета. Преди това там хората живееха богато и спокойно. ..ходехме там да работим. ..
27
0
 
6
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Haide aneksiraite q tazi Ukraina predi da sa se izbili za amerikanski $$$ vytre :D
26
2
 
41
 
! Отговори
Бардак Обрама преди 8 години
Другарю Путин, моля ви, анексирайте Украйна, че иначе тия *** там никога няма да се оправят. Толкова са ***, че след десетина години ги виждам как ще внасят жито от фащ ище реват за хуманитарна помощ.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 60, Така ли мислиш, ами виж тогава тези графики-vybor.ua/article/economika/rol-donbassa-v-ekonomike-ukrainy.htmlМежду другото в Днепропетровск и Харков също имаше протести против преврата, ама явно там хората не са били толкова смели, както донбасци! В интерес на истината , обаче икономиките и на двата града прострадаха след преврата!
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 52,Умник, допреди хунтаджиите да почнат да рушат масово инфраструктурата на Донбас, същия беше най-високоразвития регион на Украйна, с най-добре развита промишленост и икономика! Затова хората там се обявиха за запазване на статуквото, затова там имаше протести против преврата! Междо другото допреди преврата, Украйна беше страната със най-ниска цена на тока в Европа- 4 пъти по-ниска от тази в България!
23
1
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До За Витков!Тези отвън не са борци за демокрация. Това са Десен сектор. Те са за война с руснаците в Донбас. Те са против автономията за Донбас, която Порошенко, Путин и Меркел договориха в Минск.
22
4
 
22
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Не ,че нещо ,но всичките тези лидери друга песен пееха миналата година на майдана когато същите маймути палеха полицаите. Просто съм омерзен от двуличието в международната политика. Когато палиш и трепепш в името на нашата кауза си пич обаче когато си против нас "е..ти колко си лош" Ами оставете ги бре другари ,оставете демокрацията ,нали миналата година тези същите бяха борци за демокрация!
21
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100-ЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЩЕ ПЛАТИ РУСИЯ НА УКРАЙНА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗАРАДИ ПУТИНСКИТЕ ПРОСТАЩИНИ!!!!!!ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!!!!!!!!!!!!!!!ПУТИНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗНЕ НА РУСНАЦИТЕ МНОГО МНОГО СКЪПО!!!!!!!