Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)

Децата на плажа трябва да строят пясъчни замъци, а не...
3 сеп 2015 11:07,
421
Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)
Снимка: Reuters

Човешката трагедия, разиграваща се на южните брегове на Европа, приемащи хиляди бежанци всеки ден, разкри най-истинското, но и най-тъжното си лице.

Лицето на трагедията е малкият Айлан, който едва тригодишен тръгва с родителите си и братчето си. Те бягат от убийствата, насилията и ужасът на войната в Сирия.

Вестник ''Гардиън'' отбелязва, че семейството е бягало от град Кобане. За децата обаче пътят привършва... в морето.

Кадрите с удавените деца се превърнаха в обединителен център за тези, които настояват, че Европа трябва да отвори вратите си за бежанците.

От няколко седмици виждаме снимки на хилядите хора, които се бяха струпали на македонската граница. После гледахме как спяха по пейките в Сърбия. Как се справяха с бодливата тел на унгарската граница. Във вторник централната гара в Будапеща за кратко беше евакуирана. Но една снимка бърка в душата на всеки.

Снимката не е кървава, не е обидна, не е безвкусна, а е просто зловеща. Тя е олицетворение на човешката трагедия, която се разиграва в Сирия и Ирак. 71 загинаха в Камиона на смъртта, хиляди се удавиха, прекосявайки Средиземно море с надуваеми лодки, но снимката на безжизнено дете, блъскано от вълните, беше преломният момент.

Изпълнителният директор на организацията ''Спасете децата'' Джъстин Форсайт беше категоричен, че снимката трябва да подтикне ЕС да се обедини в постигането на решение как да се справи с бежанската криза.

Снимката на Айлан обаче оставя без думи. Защото децата на плажа трябва да строят пясъчни замъци...

Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)
Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
36
 
! Отговори
Побързайте! преди 8 години
Ама веднага големите транспортни самолети и ги прибирайте директно от границата с Турция в Германия,Швеция и Норвегия! Не ги оставяйте да се мъчат и да стават жертви на лоши каналджии! Пък и едва ли ще дойдат повече от 200-300 милиона от Азия и Африка, какво са за вас, ще ги отгледате в мир и благочестие! Само Дания, Швеция, Норвегия и Швейцария да махнат кръстовете от националните си флагове, че обиждат новите ви братя и сестри!
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Междувременно обратно в България - "Шестима издъхнаха на пътя само за денонощие"
15
2
 
36
 
! Отговори
Suisse преди 8 години
Боже Господи, тези неща ги знаем...моля ви махнете снимките. Знаем, че ***, които предизвикаха тези конфликти нямат души. Клинтон, Буш, Саркози, Обама, Блайр и много, много други *** ще горят в ада.
14
1
 
62
 
! Отговори
Ярослав преди 8 години
Съжалявам, но за всичко това са отговорни единствено и само Американците, които подпаплиха целия мюсюлмански свят и се навряха там където не им е работа! Тези хора се чудят как да избягат от терора, "пожара" подпалил държавите им?! Защо САЩ не се погрижи за тях, а ги праща към ЕВРОПА! Нима Европа започна тези войни!?! А ние тука сме част от подлогата на Америка - барабар с Гербери, Реформатори и всякакви американски кукли ! Жалко е! Нека почиват в мир тези деца които плащат чуждите грехове!
13
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЕ КОМУНИСТИТЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО !!!
12
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бягаха към Русия, нямаше да свършат в моретоно в Русия е мизерия, няма желаещи за тамвсички искат в Европа
11
1
 
20
 
! Отговори
ЕИМ преди 8 години
Интересно ми е само как надписът 16+ под напълно видима снимка, ще спре тези които са под 16 години да прочетат статията %))). Въпросът ми е: Защо изобщо слагате абсурдни и безсмислени надписи, които всеки ще игнорира?
10
2
 
40
 
! Отговори
Илия преди 8 години
До АнонименЗащо си мислите,че някой иска да смазва ИД?! Те са много удобни и финансирани от USA :)
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много политици в Европа подценяват тази бежанска криза, обаче в близките 10 години, когато тези бежанци се умножат двукратно /знаем по колко деца раждат/, тогава Европа буквално ще падне в канала. Мислите ли, че германците които приемат милиони имигранти, ей така ще си трайкат и ще бачкат, за да ги издържат *** с висок стандарт? На Меркел скоро ще и се стъжни, помнете ми думата.
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се чувства виновен, защото единоверците им от Катар, Саудитска Арабия и богатите арабски държави не им дават да припарят до тяхна територия, тези хора нямат работа в Европа.
7
47
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е резултат на РУСКАТА ПОЛИТИКА срещу Сирия!!
6
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля,че това е манипулация.
5
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е резултат на US ПОЛИТИКАТА срещу Сирия!!
4
6
 
50
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Това са последствията от вмешателствата на Америка и Европа във политиката на много страни от близкият изток!(Едва ли ще си извадят поука обече ,че когато не могат да променят нещо кардинално към по добро е по добре даже да не се опитват!
3
29
 
8
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Що да ги махат? Нека хората да видят какво направиха хамериканците с този народ.-----------Винаги ше се намери някой *** да търси виновния там, където го няма!
2
70
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що да ги махат? Нека хората да видят какво направиха РУСНАЦИТЕ с този народ.
1
1
 
46
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
Боже мой, нека всички намерят по-добър живот. Всички живеем един живот и сме длъжни да го живеем добре и да сме щастливи. Ние всички сме граждани на света. А тези, които причиняват тези нещастия, нека бъдат постигнати от това, което заслужават.