Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!

Зове за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
4 сеп 2015 09:05,
654
Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", добави той.

Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестокото отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза той и подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Руският президент оправи призив за създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама.

Путин каза също, че води разговори по тази тема и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви той.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой крив, кой прав-малки сме да решаваме, но никой не ни пречи да мислим самостоятелно! Вижте една Чехия например. Нещо да сте чули оттам? Гледат си интереса, кнедлите и бирата, и не се оставят да им налагат каквото и да е. Поляците оплескаха работата покрай Украйна, само от дива омраза към Русия, но трезвите мнения там се налагат все по-често. Яли са попарата и на Изтока, и на Запада, и ще си изберат най-правилния път. Ама там са борци, а не баби!
348
2
 
20
 
! Отговори
Сирия преди 8 години
Сирия си е била хубава мирна държава, докато Сащ не ги исвободиха и обрекоха на смърт милиони.
347
21
 
2
 
! Отговори
void преди 8 години
Да, да, точно така - мигрантите бягат от зверствата на Ислямска Държава, чиито бойци са въоръжени с калашници. И как така вината стана на САЩ? И защо е редно само една от великите сили да се опитва да бъде балансьор и в резултат всички да я сочат с пръст: "Империалисти!" И велик политик ли е Путин след като самият той е диктатор и страните с които си партнира са Иран, Северна Корея, Сирия, Китай - все тоталитарни диктатури и комунистически псевдо-демокрации. И защо българина тъй бързо забравя?
346
5
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Путин е един голям политик какъвто Русия заслужава. ..Сащ са опасни за света с имперските си амбиции. .Чуеш ли за демокрация разбирай петрол. .Природни ресурси. .НПО ударната сила на американските служби. ..
345
4
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Лукоил, газпром.... защо за най-скъпия ток плащаме на американските централи у нас??? И всички мълчат!!!???
344
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин В.В.Путин и този път е много прав.
343
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И комсомола ви беше скапан пълно лицемери уникална школа за обучение как се става двуличен и доносник за подрастващи комунисти ,
342
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как така да не съм и брат бе другарю *** нали . Българосъветската дружба щеше да е вечна
341
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това сте вие другари и паметник бихте му издигнали на кадафи в центъра на . София ако ви споменат само името му от москва . За вас съветски слуги процесът срещу нашите медици не значи нищо
340
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те руските ни братя много обичат така по чисто православно му да ни източват паричките я със цените на руската лукойл я с братските цени на газта я със едни миларди за гиьолове край дунав абе любов ходи я разбери ,. Иначе разбира се.че съвсем логично е че путин искаше и успя чрез каналджйските схеми да удари имено точно източно европейските държави най силно без да му пука въобще дали са православни
339
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСТИНА,НАЙ ПОСЛЕ ИСТИНАТА СЕ КАЗА..
338
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми другарю историк значи нас сега . Гърците трябва да ни убиват от сутрин до вечер щото някога тая земя е била тяхна ,логиката ти е прекрасна като едина чудесна лада
337
3
 
18
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Абе тъпо-нагли ''демократчета'', я ми отговорете защо при светските диктатори в Близкия изток имаше ред, закон, нормален живот и работа, жените ходeха с къси поли, че даже и жалките булгаристански *** ходеха там на гурбет на изкарат някой долар, а след като ''демократичните'' атлантически *** наложиха там своята ''демокрация'', дойде ислямисткият терор и милионната бежанско-имигранска вълна!? Кажете бе,'' умни'' и нагли ми ''демократчета''!?
336
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е все пак че малко по малко взехте да си ги признавате някои неща другари може и да ви поолекна малко ,само да не ви се разсърди вожда и учител другаря путин
335
2
 
19
 
! Отговори
до 517 от славянин преди 8 години
САЩ се изтеглиха от Афганистан и Ирак (почти) след като забъркаха сатанинската си каша там и сега целият Близък изток, а вече и Европа я ядат! Докато в тези страни имаше светски диктатори, там имаше ред и закон, откакто отвъдокеанските *** натресоха ''великата си демокрация'' в тези държави ислямисткият терор се развихри! Путин защитава последният светски диктатор останал в Сирия, за да не стане хаосът там 100 %-ов, но за местните ''демократи'' той е ''виновен'' за ислямисткият терор там!?
334
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е малко да се самонадъхате другари само така винаги така само истинската никога
333
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да няма руска войска в . Украйна бе другарю ми кой контролира източната граница на . Украйна а . И тия дето не са руски войници кой ги въоръжава дане би да си пазаруват оръжията от . Кауфант или от . Била . ми оня корумпиран слуга . Янкович що пое към съюза заради климата ли там или защото на хората им писна да им обещава европейско бъдеще докато водеше към руска мизерия
332
15
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Обама задели 8 милиарда долара за борба срещу ИДИЛ, а *** само плямпа....което не е чудно - друго освен празни приказки и сибирска шума не може да предложи
331
3
 
0
 
! Отговори
славянин преди 8 години
!!!???
330
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю че е имало . Полска държава назад във времето е ясно и аз не съм го оспорвали . Но ти даваш ли си сметка че русия винаги е била агресор в иначе братската славянска държава . А да и въобще няма да е субективно ако ти и припомня и факта как ... Хитлер и . Сталин са си разделили . Полша и факта че същия вожд е оставил другия да срине . Варшава пр положение че можеше да го предотврати