Яценюк: Не вдигайте санкциите, Путин не разбира този език!

В противен случай Западът ще подкрепи руската агресия в Украйна
12 сеп 2015 17:23,
315
Яценюк: Не вдигайте санкциите, Путин не разбира този език!
Снимка: Архив Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк призова днес Запада да не вдига санкциите, наложени на Русия заради намесата й в конфликта в Украйна, освен ако бъдат изпълнени изцяло мирните споразумения от Минск, предаде Франс прес.

По-късно днес предстои външните министри на Германия, Русия, Украйна и Франция да преговарят в Берлин за подготовката на лидерски форум в Париж през октомври.

"Ако изпращате променливи сигнали до Путин, например, че се каните да вдигнете санкциите при незначителни инциденти, това е слабост, така подкрепяте Путин в агресията му срещу Украйна", заяви Яценюк на английски пред участниците в годишната международна конференция в Киев "Ялтенска европейска стратегия".

"Това не е езикът, който той разбира. Санкциите може да бъдат вдигнати в един-единствен случай: ако (споразуменията от) Минск бъдат изпълнени изцяло, ако Донецк, Луганск и Крим ни бъдат върнати", добави премиерът.

С анексията на Крим през март 2014 г. и подкрепата за проруските бунтовници в Източна Украйна "Русия наруши международното право. Абсолютно неприемливо е постоянна членка на Съвета за сигурност постоянно да се гаври с Устава на ООН", допълни украинският премиер.

Според него е малко вероятно Русия да отстъпи.

"За Путин няма добър вариант. Ако заяви, че е решил да изостави Донецк и Луганск, той ще е политически мъртъв в Русия. Ако пък реши да атакува украинската армия (...), той ще е мъртъв за света", обясни Яценюк.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
21
 
3
 
! Отговори
Аз съм на кон преди 8 години
Дреме ми за Путин,си го преместа в другия джоб.Троляците да си чупят пръстета и да им опадат дзъркелите от писане на малоумия събота вечер.
65
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санкциите срещу Путинистан, бавно, но неумолимо и трайно сриват руската икономика основана на изнис на енергоносители. Руските фашисти вече се отказаха от Донбас и искат да се покажат като миротворци.Защото през октомври ще излезе доклада доказващ, че руснаците са свалили Боинга, което съвсем ще срине и без това ниският им авторитет.
64
15
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Мачкай соросоидната ибрикчийска ***, Володя. Мачкай и платените *** на хамериканеца в Сирия!Истината е една- вяра в доброто!А това е най-голямата сила!
63
2
 
32
 
! Отговори
Х преди 8 години
Заради Украйна и то само заради украинската олигархия трябва да страда цяла Европа.Видяхме какво стана в Белгия,другия път тракторите няма да се дръпнат.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиДраги Боби, пропуснал си, че те и срещу себе си воюваха на 11/9
61
4
 
25
 
! Отговори
пионер преди 8 години
нормално е лидер , в който е концентрирана най голямата власт на държава притежаваща последните и най огромни запаси на всичко да иска да е водещ на едно цяло като русия към контрол и посока на движение в света , иначе виждаме страна като америка без тези ресурси се превръща в агресор и разрушител на държави за да исмуче това което нямат за да контролират останалите като тях :) ето че по пътя на логиката по добре да се подкрепи този който има а не този който взима за да дава :)
60
3
 
38
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Кой каза, че санкцийте срещу РФ нямат ефект, я вижте само колко работни места се закриха и колко фирми фалираха в Европа от тези санкций.
59
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ненормалник вчера рева, че ще загуби 2 млрд от транзита на руски газ от Северен поток2. Неговато ***, и това на тиквата. Те провалиха и Южен поток!
58
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До без ефект 77САЩДа имаме ВРАГТози ВРАГ да е по-черен от ДяволаОбщественото мнение да е настроено срещу този ВРАГ.Значи понеже имаме ВРАГ ни трябват оръжия.(ама ние имаме много)Да имаме оръжия ама те са Остарели.(Как така нали разгромихме Ирак и Авганистан)Казвам че оръжията са остарели трябват нови.Един Ф-35 е 200 милиона(Много скъпо бе)Скъпо не е непобедим(освен от 50 годишния пак наш Ф-16 във въздушен бой)Нали рашките имат радари дето го засичат?Да и за това ни трябва повече бройк
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !!!Ти май нещо така ....... с мужиците, имал ли си, че знаеш от първа ръка?
56
3
 
20
 
! Отговори
до шоп преди 8 години
Шопе, колко не си остър!Ако не е Русия, кой ще купи от двигателите и ракетите на Украйна. Които са предвидени за руски модели.За това ли всеки ден руски ракети хвъркат в Космоса, а самолетите на Русия всеки ден стават все повече. А с украински двигател се взриви ракетата Атлас, и краварите вече не щат да чуят за украинско качество.Затова КБ Южное и МоторСич, фалираха, като конструкторите избягаха в Русия.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ADI VE KOGA SHTE PO4VA VOINATA NQMA DA BA4KAM CQL JIVOT
54
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Днес прочетох,че вече около 2 млн украйнци са емигрирали в Русия от началото на конфликта.Защо другаря Яйценюк не коментира това.Ако всичко е в ред в Украйна -защо хората бягат в Русия-нали тя не им е никаква,нали била узурпатор.Кой бяга при узурпатора си -въпроси,въпроси разбира се без отговор.
53
2
 
25
 
! Отговори
без ефект преди 8 години
След като санкциите срещу Русия нямат никакъв ефект, какъв е смисълът от по-нататъшни санкции?
52
2
 
23
 
! Отговори
ответна реакция преди 8 години
Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Куев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да си спасяват живота от фашисткия терор. Същото важи и за ДНР и за ЛНР!
51
1
 
28
 
! Отговори
пред фалит преди 8 години
Яйценюк и Пороченко доведоха, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията им е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват, бият и убиват. Държавата е неуправляема. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Яйценюк и на Пороченко не им остава нищо друго, освен да се гръмнат.
50
2
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Погледнете снимката!Какво мислите,че казва Путин?"-От Украйна ще остане ей толкова!"Ха-ха,добре че няма снимка на Яйцето-само с вида си отблъсква всяка симпатия към Украйна....Как може човек да поддържа подобна визия-на изперкал ***.ал?
49
14
 
0
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Точно така, мужикът разбира само от бой и е*ане, факт!
48
0
 
19
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Генералът от украинската армия докладва на щаба 200 на 200 сме. От щаба Чакай подкрепления и танкове. След малко, генералът, - 300 на 100 сме. Отговорът бил Чакай подкрепление и танкове. Накрая генералът Сам съм, срещу 399 съм. И питат кога ще дойдат танковете...
47
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 67Шопеее само за едно си прав Путин остава за сега без Газотурбинни двигатели за Кораби и то това е заради ЯцеЧУК и ПОТРОШЕНКОРашките създадоха изцяло нови ракети, Освоиха Хеликоптерните двигатели и за граждански нужди вече остават, Танкове в Русия произвеждат 4 завода и то са по-големи от Харковския в Украйна, А Германия подписа за Северен поток 2Наистина Велик Премиер докарал страната си за 1,5 годин до рейтин Д или неминуем Дефлот. И по -просто казано Украйна ей толкова и ФАЛИРА