1000 имиграти влязоха в Германия въпреки контрола по границата

Унгария няма да пуска мигранти без документи
15 сеп 2015 08:11,
11
1000 имиграти влязоха в Германия въпреки контрола по границата

Около хиляда мигранти са влезли в Германия вчера от Австрия въпреки че Берлин изненадващо възстанови в неделя контрола по границата, предаде Франс прес.

Стотици мигранти и бежанци продължават да влизат в Германия, макар и по-малко на брой, съобщи полицейски говорител в баварския град Фрайласинг.

"Управлението на федералната полиция в баварския град Розенхайм регистрира пристигането на около 1000 души след полунощ в неделя срещу понеделник", каза говорителят.

В неделя Германия възстанови временно контрола по границите заради масирания приток на мигранти, които влизаха предимно в Бавария. В Мюнхен от 31 август са влезли 63 000 мигранти, отбелязва АФП. Мнозинството са от Близкия изток. Те са минали през Турция, Гърция, Балканите, Унгария и Австрия.

"Досега всички са отведени в Мюнхен", каза говорителят на полицията. "Ние правим нещо като предварителна регистрация, след което те се качват в автобуси и могат да бъдат изпратени из цяла Германия", добави той.

В Унгария пък решиха, че мигрантите, влизащи в страната, които не са подали молби за убежище в Сърбия, ще бъдат връщани на границата.

На въпрос дали Унгария ще връща мигранти, които не са подали молби за убежище в Сърбия, правителственият говорител Золтан Ковач отвърна: "Разбира се, тъй като това е международното законово правило, точно така ще се прави". Той каза това на южната граница на Унгария със Сърбия, добавя Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 8 години
България е в най-трагично положение. Нас ще ни прегазят за 1 ден, ще се спасят само мутрите и продажните политици, които вече са изнесли деца и всичко ценно извън РБ, а тук стоят за да грабят всичко до което се докопат..
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв граничен контрол бе? Да ги въоръжат и да заплашват да стрелят на месо, който дръзне да премине без документи. Само така ще спрат тези набези. Ето, че пак ги пускат да минават без документи безконтролно.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те всичките са без документи. Трафикантите им ги вземат изпълнявайки заповед на Аиман Зуахири за инфилтрация на джихадисти с бежанските потоци в ЕС, създаването на терористични групи и извършването на терористични актове.
6
13
 
2
 
! Отговори
Do 2 преди 8 години
,,погледа на малкото - злобен и агресивен" - Момчето идва от война. Какъв да му е погледа, сяшащ току-що са му подарили Playstation?
5
2
 
9
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Джамията "Парижката Света Богородица": 2048 от Елена Чудинова
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след 50 г Европа ще е ислямска държава ,ако не ни помогне Русия която също си има проблем с кавказци ние ще сме вилает на Турция в най добрият вариант
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезте в сайта Будна ера и ще видите какво грубо и нагло поведение имат т.н. "мигранти" към полицията която им раздава вода и храна, как крещят аллах акбар и хвърлят камъни по съвсем неутрални хора, като машинисти на машина. Б.Борисов ще трябва да отговаря пред народа ни ако продължава да пуска тазш ислямска ***, защото тя ще ражда като плъхове и ще иска и налага исляма. Не ни ли стигат 500 години тази гадост спряла развитието ни 5 века? И сега отново? Защо? Да изритаме този *** сега.
2
3
 
24
 
! Отговори
HU преди 8 години
Още по-показателен е погледа на малкото - злобен и агресивен. Такива са им лицата и погледите от малки. Усмивки и позитивизъм няма да видите там. В такава среда и "култура" се раждат и формират като личности - агресия и все за ножа да се хваща. Затова тия райони от хилядолетия са в постоянни конфликти.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката е показателна. Две жени, едно дете и шестима млади мъже - воини на невидимата армия.