Москва: Още атомни бомби в Германия? Контрамерки!

Трябва да се възстанови балансът на силите в Европа, заяви Кремъл
23 сеп 2015 16:04, Елка Василева
124
Москва: Още атомни бомби в Германия? Контрамерки!
Снимка: архив, Reuters

Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки, за да възстанови баланса на силите в Европа, ако се окажат верни медийните информации, че САЩ планират да разположат нови ядрени оръжия в Германия, предупреди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Песков коментира информация на германската телевизия ZDF, според която САЩ възнамеряват да разположат 20 модернизирани атомни бомби B61-12 в германската военновъздушна база "Бюхел" по-късно тази година. Всяка от тези бомби е равна по мощност на 80 бомби като тази, хвърлена над Хирошима. Освен това те са значително по-точни от повечето останали атомни бомби.

Очаква се, че новите бомби ще са адаптирани за използване от германски изтребители бомбардировачи Tornado. В случай на война бомбите ще се използват от германски, а не американски пилоти.

 "Това може да доведе до промяна на баланса на силите в Европа", каза Песков пред репортери. "И без съмнение Русия ще бъде принудена да предприеме необходимите контрамерки, за да възстанови стратегическия баланс и паритет", допълни той.

Русия може да разположи в Калининградска област оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер-М", съобщи за Интерфакс военно-дипломатически източник.

Официална реакция на информацията на германските журналисти не последва.

В момента в авиобазата „Бюхел“ има от 10 до 20 американски атомни бомби според различните източници. Това е единствената база в Германия, в която остана американско ядрено оръжие, посочва Би Би Си.

В края на 20 век ядреният арсенал на САЩ във ФРГ се оценяваше на около 150 бомби, повечето от които се намираха в авиобазата в Рамщайн. В началото на 21 век обаче около 130 бомби бяха изтеглени от Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
26
 
! Отговори
БРАВО НА ПУТИН! преди 8 години
Русия и Египет подписаха договор за доставка на 50 хеликоптери Ка-52 "Алигатор"
50
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някъв дядо драснал кибрита на Ладата. Същото направи Жужи с Русия като нападна Украйна и анексира Крим. Засега има скрито горене, но скоро ще последва взрив.
49
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия лудите презокеански *** съвсем се оляха, ако ще дрънкат ядрени оръжия. Направо ми лазят по нервите яко и чак ми се ще някоя атомна бомбичка да ги избомби, както те бомбиха преди време Хирошима и Нагасаки. Лошото е, че ще умират невинни американци, но щом имат такива политици и гласуват за тях, нямя как да останат незасегнати.
48
3
 
32
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 75Грешиш Шопе баланса на силите го промени НАТО като премести с 2000 километра на изток своите летища и бази в Прибалтийските републики.
47
0
 
2
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
ЗА ГОЛЕМИЯ АДРОНЕН КОЛАИДЕР-А ПОД ЖЕНЕВА СЪМ ЧУВАЛ 4-РИ ТЕОРИИ :1. ЧЕ Е ЛАЗЕР ЗА ЗЛАТО--ТОЕСТ ЗА ФИЛОСОФСКИЯ КАМЪК2 ЧЕ Е СИСТЕМА ЗА ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО /....А И СЪЩО --- ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СВЕТЛИННА СКОРОСТ ДО ДРУГИ ПЛАНЕТИ-- КАТО ПОРТАЛ, НЕЩО КАТО ВЪВ ФИЛМА ''СТАРГЕЙТ'' ОТ 1994 Г.3.ЧЕ Е ВИД АНТИ МАСА..АНТИ ВЕЩЕСТВО- ВИД ЧЕРНА ДУПКА..И МОЖЕ ДА СПРЕ ЯДРОТО НА ПЛЕНАТЕТА4. ЧЕ Е НОВ ВИД ПЛАЗМЕНО И ПУЛСОВО ОРЪЖИЕ..,ОТ ТЕЗИ В ТЕРМИНАТОР 1 И Т2 + ПРИШЕЛЕЦА 2 И ХИЩНИКА. ЗА ЛАЗЕРНО НЕ--ЗАЩОТО ЛАЗЕРА Е НЕВЪЗМОЖЕН СА СЪЗДАВАНЕ В АВТОМАТ..САМАТА ЕНЕРГИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСЪЗДАДЕ В РЪЧНО ОРЪЖИЕ.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Россия может ответить на размещение американских ядерных бомб в Германии "мощным забором из ПВО", ядерными боеголовками для тактических комплексов "Искандер" и увеличением числа крылатых ракет для дальней авиации, сообщил РИА Новости президент Академии геополитических проблем доктор военных наук Константин Валентинович Сивков.Во общем достанется всем если что....Хер мы положили на ваши бомбы ребята,мы вам не одну хиросиму устроим..
45
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що се правите на много вещи за оръжието на САЩ и Русия. Вижте колко зависима е Европа от САЩ, не вярвах Германия да е такова пуделче и не само Германия, а всички страни поотделно в Европа!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕГолям смях, Коста, голям смях :)))И какво друго видя в пристанището на Пирея? Руски пиратес? ;)))
43
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Контрамерките на СССР доведоха до Перестройката !
42
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Aeon 65Нищо особено РЕБ системи различни класове ще забият системите на противника управлявани от новобранци , но тези управлявани от Професионалисти ще оцелеят. Ще поизпотят противника и толкоз . Същото важи и за САЩ системи АЛКЮ - ххххНищо ново под слънцето.
41
3
 
23
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Не бързайте да изкарвате победител. И едните, и другите имат оръжия много по-извратени от ядрените ракети.
40
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 59Пиши си името та да ти се смеем персонално ...Показваш за пореден път колко малко знаеш за военните технологиии реалности.Черно море е затворено но поне дълбоко, за разлика от Балтика. Балтика става в момента само за Леки кораби мксимум до Фрегата и дизелови подводници с плитко газене. Всеки по-голям съд или подводница е и голяма тлъста мишена като за рашките така и за Шведите, Датчани, Финланци и Немци. От Датските проливи до Питер няма тежки кораби(освен за ремонт).
39
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умник, да си чувал за балистични ракети, които могат да носят ядрено оръжие? Германия може да изстреля такива по стратегически цели в Русия и на останалите живи руснаци им остава само да натиснат копчето за обратен удар преди да бъдат анихилирани и те. Даже време за водка няма да имат. Краят на Русия е близо. Ще бъде разделена и раздадена между великите сили. Съдбата й е решена от илюминатите. Личи си по реакциите в международната общност. А *** го чака съдбата на Хитлер и Наполеон и Садам.
38
5
 
25
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Прочетете за руските системи "Хибини", " Дзюдоист", "Инфауна", "Жител" и тогава пак кажете, че руснаците ги е страх.
37
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо, което не вярвах че ще кажа, но е истина и от личен опит: Европа е сбирщина на продажници, корупция и мухъл.Из "Дневниците на българин живеещ в Западна Европа''
36
5
 
10
 
! Отговори
dan преди 8 години
До АнонименКуба вече през крив макарон
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕДНАГА РАКЕТИ В КУБА.
34
1
 
8
 
! Отговори
RAVE преди 8 години
tq germaniq e pobedena. podpisala kapitulaciq strana ... e tova be6e gre6kata na stalin 4e ne otide do laman6a ...no nikoga ne e kusno nali
33
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сако контрамярката да не потъне в балтийско море, че аман..
32
2
 
21
 
! Отговори
ТОНИ СТОРАРО преди 8 години
САЩ ПРЕНЯСЯТ ДРОГА И АТОМНИ ЗАРЯДИ ПРЕЗ ПОЧТИ ВСЯК СВОЯУ БАЗА НА ПЛАНЕТАТА.ДОРИ И ТУКА--В НОВО СЕЛО, ДО СЛИВЕН..КОЛКО ТОНА КОКАИН И *** СА ОТИШЛИ В ВАШИНГТОН САС ТЕХНИТЕ САМОЛЕТИ...САМО АКО ЗНАЕХТЕ...Е ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ.ТЕЗИ ТРАНСПОРТНИ САМОЛЕТИ ВЪТРЕ, НИКОИ И НИКОГА НЕ ГИ ПРОВЕРЯВА.