САЩ искат сделка с Русия за Сирия и Украйна

Безотговорно е да не направим пробив в отношенията, каза Аштън Картър
25 сеп 2015 12:00,
86
САЩ искат сделка с Русия за Сирия и Украйна
Снимка: bgonair.bg

САЩ ще настояват за сделка с Русия относно ситуацията в Сирия и Украйна. Това обяви американският министър на отбраната Аштън Картър на брифинг в Пентагона след среща с украинския министър на отбраната.

По думите му предложението на Вашингтон ще бъде акцент на предстоящата в понеделник среща между президента Барак Обама и руския му колега Владимир Путин.

Аштън Картър заяви, че имайки предвид ситуацията в Украйна и Сирия и въпреки различията между Москва и Вашингтон, би било безотговорно да не бъде направен опит за пробив в отношенята между САЩ и Русия.

Американският министър на отбраната подчерта, че Вашингтон ще продължи да работи с Москва, въпреки струпването на руска военна мощ в Сирия и нарушаваенто на примирието в Украйна. Картър беше категоричен, че САЩ ще продължат да оказват помощ за укрепването на въоръжените сили на Украйна.

Очаквано водещо събитие в световните медии е предстоящата среща между Барак Обама и Владимир Путин. Двамата ще се срещнат в понеделник в Ню Йорк по време на годишната сесия на Общото събрание на ООН. Русия твърди, че срещата е била организирана по взаимно съгласие, а според САЩ тя е била поискана от руската страна.

Основна тема на разговорите между двамата лидери ще бъде Сирия. Това обяви говорителят на Путин Дмитрий Песков. Той допълни, че Украйна ще бъде обсъдена, "ако остане време".

Според говорителя на Белия дом Джош Ърнест пък именно Украйна ще бъде основна тема по време на разговорите. Песков уточни, че срещата ще се проведе след речта на Путин от трибуната на Общото събрание на ООН. Тя може да продължи между 50 минути и 1 час.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледйте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
56
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл е загрижен единствено за военната си база в Сирия, а другото е демагогия и имперски амбиции "ала КГБ" !
31
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безочливи ***, забьркали са тази каша навсякьде , а сега и условия ще поставят, Ванга ни предупреждавала "не вервуйте на американците ке ви изльжат", а сега Паси да си довлече еврейския си *** с натовските танкове и да брани границите ни, щото тези бежанци е резултат от хамерикански постановки и този хаос в европа ще ликвидира ЕС и еврото, а долара пак ще е доминиращ,Както са наказали Кадафи и арабския свят-те са обявили че преминават на своя разменна златна монета за да се откьснат
30
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ искат да замажат очите на света!Говорят за мир, а складират атомни бомби в Германия, бомбардират ИД, а ги снабдяват с оръжие и инструктори ,борят се за демокрация, а разтуриха Либия,Ирак и Сирия, а и Украйна! ДЕМАГОЗИ!
29
0
 
35
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
И стига сте ми пляскали тази реклама на макдоналдс! Гнусно е!(към екипа на днес.бг)
28
3
 
32
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
САЩ не са в състояние да поставят условия на втория Президент на Съветския съюз.
27
1
 
37
 
! Отговори
николаев преди 8 години
СДЕЛКА С РУСИЯ-НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПУТИН ВЪВ ВАШИНГТОН
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Основна тема на разговорите между двамата лидери ще бъде Сирия. Това обяви говорителят на Путин Дмитрий Песков. Той допълни, че Украйна ще бъде обсъдена, "ако остане време".========Украйна е бита карта и спечелена битка за Владимир Путин. Това, че още се шуми около укрите е опит на хегемона да напусне бойното поле без да бъде посрамен пред очите на целия свят.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА КОЙ ДА ВИ ГО КАЖЕ! ТАЗИ СУТРИН ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НЯМА МЕЖДУ СИРИЯ И ТУРЦИЯ! ПУТИН ИЗПОЛЗВА НАПАЛ. КАКВО СЛЕДВА БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ, ПЕЕВСКИ, РЕФОРМАТОРИ, ДАЖЕ И БСП СИ ЗАМИНАВАТ
24
19
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Да де, само дето плаща такса спокойствие на чеченеца.
23
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей, бежанците ни налазиха, защото така бяха решили янките и с натиск върху Меркел диктуваха на Европа да ги приемаме. А всъщност това е войната на янките срещу Европа! И трябва да бъдат изритани от континента, а Германия отново да бъде свободна! Защото е окупирана страна и има над 172!!! американски военни бази на територията си!
22
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия нееднократно е доказала, че не преговаря и не прави сделки с терористи...
21
0
 
26
 
! Отговори
майорски преди 8 години
мда ..... оня ден "наказваха Русия ...."вчера "заповядвха" на Русия .... днеска "искат" от Русия ......утре ще се "молят" на Русия ......вдруги ден "ще питат" Русия може ли ?... (вообще-то ето неприлично ....мне кажется !) струва ми се !?Абе добре се развива геополитиката !
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мууууу ахахах
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Той трябва да поиска съвет от Плевенлиев!
18
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква сделка говорят краварите? За това ли струпват нови ядрени бомби в Германия? Баси лицемерието. Ама това е поведението на запада - лъжи и лицемерие.
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не искаха сделка с Русия за Югославия, Ирак и Либия? А може би трябваше да искат и за Виетнам?
16
0
 
47
 
! Отговори
До :) преди 8 години
Хи-хи-хи.... Не са само хамериканците! Вчера гледах клипче в ютуба, немска демонстрация, викаха буквално "Меркел в Сибир, Путин в Берлин".....Мислех, че нещо ми се привижда и грешно чувам, но го гледах три пъти, верни си беше!!!!
15
1
 
36
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
бутафорната сила САЩ и се иска да постигне със сделка нещо което немаже със военна сила и шантаж свърши на 28 путин ще им набие обръчите до носовете
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Администрацията на Обама направи катастрофален ход с тези преговори. Обама сигурно иска за втори път да стане лауреат на нобелова награда за мир. Само че откакто той е в Белия дом световният мир става все по-голям и по-голям мираж.
13
2
 
38
 
! Отговори
99 преди 8 години
Искат, ама няма! Путин не прави сделки със съвестта си и със съдбата на своя народ. Няма да им мине номера. Нека не се подвеждат от факта, че той е учтив и отворен за партньорство. Сто пъти го е казвал - само честно и абсолютно равноправно. Ако се опитват да хитруват типично по наглосакстки, ще получат екс по мордата и нова възможност, но на много по-неизгодни за пиндостанците условия. Това е формулата на Путин, която той неизменно прилага от 16 години. С малко мозък можехте да разберете пиндоси