Бежанците – най-сериозното изпитание за Меркел

Германците объркани от политиката ѝ на дружелюбност
26 сеп 2015 12:22,
51
Бежанците – най-сериозното изпитание за Меркел
Снимка: Архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел предизвиква объркване в собствения си политически лагер и съдейства за засилване на напрежението сред европейските лидери с решението за приемане на хиляди бежанци, пише сп. "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Меркел се намира в най-тежкото положение, откакто дойде на власт преди десет години.

След като реши да допусне бежанци в Германия от територията на Унгария, тя се превърна в символ на надеждата за лагерите в Близкия изток, тя стана символ на нова Германия, която е готова да окаже помощ. Сега обаче става ясно, че по този начин канцлерът е породила неувереност в своите сънародници и е предизвикала объркване сред тях, отбелязва германското издание.

Много европейски лидери смятат тази култура на дружелюбност от страна на Меркел за нов израз на стремеж към хегемония - първо налагане на бюджетни икономии, а сега приемане на бежанци, посочва списанието.

"Шпигел" все пак изтъква, че потокът от бежанци през Средиземно море е започнал доста преди Меркел да вземе своето решение, а и след като Германия е отворила границите си, страните от Югоизточна Европа са сметнали, че имат право да изпратят хората по-далеч на север, отбелязва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
13
 
! Отговори
Граовец до Ани преди 8 години
Пък и Германците от време на време се знае че губят търпение . . .
10
2
 
19
 
! Отговори
Ани преди 8 години
да ги пращаме в Германия. Срам не срам нека разправят че са Българи. Важното е да ги пратим. После ще са Германци. Да им дойде акъла.
9
2
 
14
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
2017 са изборите, след което ще бъде сменена! Тогава ще доидат на власт десните и ще става каквото ще става! Дотогава немците ще стискат зъби и ще се усмихват... , но после няма да простят!!!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разгледайте по-добре снимката. Меркел вече е дементна и американците я държат с подслушваните материали. Повечето германци за съжаление също са във възрастта на деменцията, а по-младите са с тотално промити мозъци. За съжаление не можем да очакваме кой знае каква съпротива от тяхна страна. Те са много далече от реалността. Трябва да се спасяваме сами.
7
0
 
20
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Да й пращаме нашите докато не й е дошъл акъла!
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпата крава ще ни затрие от лицето на Земята, за да угоди на ФАЩ. Бойо от кражби забави строежа на магистрали и цунамито ИДИЛ ще ни размаже докато премине през България.
5
4
 
29
 
! Отговори
AZ преди 8 години
ТОКУ-ЩО ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ БЕРЛИН ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ АВТОМАТИЧНО ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ НА СИРИЙСКИТЕ ЕМИГРАНТИ. МНОГО СТРАННО! ГЕРМАНИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГРЕШИ. ТОВА РЕШЕНИЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ УВЕЛИЧИ ЕМИГРАНТСКИЯ ПОТОК КЪМ ЕВРОПА. И ОЩЕ НЕЩО, ТОВА УСЛОВИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ИЗКУСТВЕНИ ГРАЖДАНСКИ КОНФЛИКТИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК И АФРИКА, КОЕТО ЩЕ ПРИНУДИ БЕРЛИН ДА ПРИЕМА И ТЯХ. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.
4
3
 
25
 
! Отговори
NOrd преди 8 години
Нито Меркел нито някой европейски политик са независими. заповедите идват от другаде. Тия са кукли на конци приели да служат срещу определни привилегии. Не си обяснявам иначе това желание на ЕС лидерите да заличат местните си култури.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Бабо Меркел, где така?-На джамия, Мустафа!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си ги взима тая напаст у тях си и заедно с Борисов да си ги отглеждат,.
1
4
 
15
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Какво има да се правят правоверните германци на "дръж ми шапката" След Втората война всяка една стъпчица от политиците на Германия / ГФР - естествено- до 1989г./ до днес, е направена държейки се за ръчичката на чичо Сам !!!!