Прогноза: Следващата мигрантска вълна иде от Ливан

Това е най-нестабилната страна в региона, смята Йоханес Хан
26 сеп 2015 16:18,
20
Прогноза: Следващата мигрантска вълна иде от Ливан
Снимка: Архив Reuters

Следващата голяма вълна от мигранти в Европа може би ще дойде от Ливан, заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан в интервю за германския в. "Велт", предаде Франс прес.

"Събитията в Ливан ме тревожат. Ситуацията е до известна степен драматична. Именно оттам може да дойде следващата вълна бежанци", каза Хан.

Там са намерили убежище 1,2 милиона сирийци - една трета от населението на Ливан - и живеят в окаяни условия.

"Тази страна винаги е била най-нестабилната в региона. Освен това безработицата е значителна (около 20 процента, бел. АФП), а държавният дълг е прекомерен. Това е опасна комбинация", предупреди европейският комисар за отношенията със съседните страни и преговорите за разширяване на ЕС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
7
 
! Отговори
Мариана преди 8 години
Ако Колумб си беше стоял кротко и мирно в Италия, със сигурност сега нямаше да има толкова много войни и човешки страдания!!!! За какъв дявол му притрябва да открива Америка?!?! *** мръсни, *** американци!!!! Забъркаха кашите, а сега да видим как ще ги оправят!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано дойдат от Хизбула , да убият сунитите
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОТВЕТЕ СЕ ЕВРОГЕЙЦИ ДА ПРИЕМЕТЕ ИСЛЯМА. КАКТО ПИШЕ НОСТРОДАМУС В ЕДНО ОТ ПРЕДСКАЗАНИЯТА СИ ЕВРОПА ЩЕ СЕ ИСЛЯМИЗИРА А ХРИСТИЯНСТВОТО ЩЕ ОТИДЕ В НЕБИТИЕТО.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOBRE DOSHLI V EVROPA.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След това ще бъде йемен и така докато цяла европа не заприлича на бейрут по време на гражданската война. Време е тлъстите европейци да усетят какво представлява исляма.
12
1
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 8 години
след wordpress сложете точка и comВ този сайт са *** ........
11
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 8 години
Ето я прогнозата даже и карта на проекта имаhttps://libyadiary.wordpress/2011/06/06/project-for-a-new-middle-east/
10
5
 
14
 
! Отговори
Atb преди 8 години
Нас българите никаде не ни искат и които е бил в чужбина знае за какво става дума но забележете исляма е добре дошъл които не е патил 500г.от Турско робство сега ша разбере кво е европа си го проси
9
1
 
19
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Ливан е беше разрушена преди много години но благодарение на хората се възстанови. Сега от доста години се рарушиха други арабски страни които бяха много развити и с добра социална политика. Но това не се хареса на западните демокрации и ги сринаха с създадени от тях групи за демокрации и сега се чудят как да ги усмирят и възстановят.
8
2
 
20
 
! Отговори
католик преди 8 години
Ливан винаги е била разтърсвана от война, но дори и при това положение има по-добри икономически показатели от България.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тогава да не се ослушват, а да цакат милиарди помощ и за Ливан. На червивата с пари Германия няма да й отслабне ***, ако финансира издръжката на бежанците в Ливан, вместо да дойдат и да живеят в нея и пак да даде същите пари, но и дая променят завинаги.
6
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Спокойно!Докато се изредят от всички държави от Азия и Африка, ще е необходимо доста време! Бавно и напоително.Коя ли е следващата държава в списъка?Тъй де, да се подготвяме да ги посрещаме и издържаме!А, пропуснах, и да ги приобщим. Е, засега не е ясно дали ние тях или те - нас.Но като по-съпричастни и състрадателни, както ни призовават да бъдем, по-вероятният изход е те - нас. Защото се оказва, че ние сме по-големите бедняци от тях, така че ще трябва да минем в подчинение и послушание.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние ще се носим между вълните.
4
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходил съм в Ливан няколко пъти, за последно юни тази година. Население 3 млн. БВП около 60 млрд. $. Евреите ги изравняват със земята 3 пъти и пак са по-добре от нас. Лошото е че до преди 10г. нямаше жена с бурка, а сега масово ги има.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом измислят още фалшиви бежански източници, значи ни чака яко нашествие от африка и камиларските пустиняци.
2
1
 
16
 
! Отговори
. преди 8 години
"Прогнозата" от Ционисткия план на Одед Йинон за Средния изток ли е взета?
1
2
 
10
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Hmmm, kvo stava. Da si znaem A? E sam spokoen sled kompetentnoto, rodolubivoto i novatorski ypravnenie na BG v liceto boikomen. Ako ima bog po dobre da sliza i da e priklu4i 4e moga da gledam tiq liza4i i bliza4i pove4e....