Бежанци, добре дошли сте!!! Страх обзе "отворена" Германия

Докато мигрантите се бият с колове, местните баби цъкат с език
2 окт 2015 20:02,
131
Бежанци, добре дошли сте!!! Страх обзе "отворена" Германия
Снимка: архив Reuters

Германското градче Калден, провинция Касел, наскоро отвори вратите си за тълпите бежанци, залели страната. Дарения от дрехи успяха да препълнят 4 гаража. Доброволческият противопожарен отряд се зае да построи палатков лагер на близкото летище, който сега прелива от 1400 мигранти.

Но както много други градове в Германия, страна, която едва ли не постели червен килим за най-голямата вълна от бежанци към Европа, сега жителите на Калден сякаш почват да размислят за постъпката си, разказва "Washington Post".

Това е още по-ясно след метежа на бежанците. В старомодната и спретната община със само 3000 жители, мирният живот е заменен от хаос в неделя по обед. Тогава 19-годишен албанец се прережда на опашката в палатковия лагер и вдига скандал с 43-годишен пакистанец. Ударите прерастват в юмруци. Скоро 300 мигранти са въвлечени в меле, не щадят и люти спрейове, и метални тръби в боя.

Незабавно цяла върволица от линейки и полицейски спецотряди се втурват към лагера. Над 50 полицаи в продължение на няколко часа се опитват да възстановят реда. В крайна сметка трима са откарани в болница с леки наранявания.

"Знаете ли, когато бежанците започнаха да идват, аз бях един от онези, които виждаха хората в нужда и си мислех, че трябва да помогнем", казва 46-годишният Хари Клоска, инструктор по скайдайвинг на местното летище. Когато бежанците са започнали да се бият той и клиентите му се скрили в офиса му.

"Минаха седмици, откакто бежанският лагер отвори врати и сега вече имам различно мнение!", допълва Хари. "Не съм сигурен, че ще можем да се справим с това, да помогнем на толкова много хора, от толкова много страни".

Германия е най-предпочитаната дестинация за бежанците. Отначало германците опъваха широки постери с надписи: "Бежанци, добре дошли сте!", но сега, след като напрежението започва да ескалира, много градове като Калден започват да преосмислят позицията си.

Без съмнение все още милиони германци с отворени обятия приветстват новодошлите, много от тях бягащи от войната в Сирия. Организират се курсове по немски език. Мегаконгломератът Сименс организира стажове.

Но на повърхността започват да изплуват страховете. В скорошно допитване се оказа, че доверието в канцлера Ангела Меркел е спаднало с 3 до 5%  и така стига най-ниските си нива за тази година - 49%.

А освен Калден, Хамбург също става сцена на бежански бунтове. В два бежански центъра напрежението ескалира. В единия дори дървени плоскости станаха основно оръжие.

Полицията в Калден успокоява - няма осезаем ръст на престъпленията. Въпреки това местните казват, че са започнали да си заключват вратите нощем. Една майка е бясна след случай, в който нейната 17-годишна дъщеря е станала жертва на сексуално насилие на автобусна спирка. "Разбира се, че се страхуваме!", казва тя.

Кметът Майк Макевиц казва, че няколко млади жени са се отказали от честите си разходки в близката гора, "защото се страхуват от всички тези групи мъже, които се разхождат наоколо".

Същевременно местният хранителен магазин за първи път е наел жива охрана, защото се оказва, че бежанците отварят пакетите с храна без да ги платят. Наскоро охраната на магазина се опитала безуспешно да отпрати албански мигранти, които са окупирали пейка на паркинга на магазина. В същото време две възрастни германски дами възмутено цъкат с език.

"Пълен хаос е!", казва 38-годишният кмет, бивш офицер от германската армия.

Все повече и повече хора в Германия започват да се тревожат, че бежанците внасят етнически и религиозно напрежение от собствените си страни. Бундесполицията призовава бежанците да биват настанени отделно, в зависимост от религиозната или етническата им принадлежност.

Наскоро група мюсюлмани се опитаха да линчуват 25-годишен християнин от Афганистан. Те го преследвали по улиците, след като той се опитал да изхвърли страници от Корана в тоалетната. 6 полицая били наранени в крайна сметка.

Това дава допълнително храна на крайнодесните в Германия като Националната Демократична Партия. Ксенофобските инциденти в страната се увеличават прогресивно. Миналата година в страната е имало 198 ксенофобски прояви, а тази година към 21 септември те са били 437.

През юли 4 сириеца бяха пребити в центъра на Грайц, в централната провинция Тюрингия. Те казват, че единственото, което са направили, е било да поискат номера на местно такси. Алла Оди, 24-годишен сириец, който е интериорен дизайнер, е един от 4-мата атакувани и вече не се чувства добре дошъл в Германия.

В същото време представители на властите също изразяват опасенията си от новодошлите. Штефан Арлт, който е управител на бежанския център край Грайц не е съгласен с мнението на Ангела Меркел, която твърди, че бежанците ще се отразят добре на германската икономика. Той е притеснен, че някои от мъжете под неговата опека са радикални ислямисти, но не може да потвърди.

А що се отнася до ползотворния отзвук на бежанците върху икономиката на Германия? За Штефан няма съмнение. "Тук нямам каквито и да било квалифицирани работници. Когато чуя Меркел да говори за това ми става зле. Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
имам име преди 8 години
изтрихте ли ме???падам
82
0
 
1
 
! Отговори
чудя ви се на ъкъла преди 8 години
Сякаш Германия не е на 1500 км от България. Европа ще гори ако хората не се отърват от порочната си лакомия и не се разкаят. не става дума за вашата моята страна-това е като зараза. И не чертае ли ЕС пътят на България. А там познайте кой решава-Германия. Дето някой е казал, Рано е за радост. Ако не пораснат европейските народи и не се развие и разшири съзнанието на всеки сегашен консуматор...пише си го. Вярата на християните би следвало да възкръсне, защото само тя ги е запазила. Молитвата пази
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отварят Дахау, Бухенвалд и всичко което е затворено. Друг начин за справяне не виждам с тази проказа. И е въпрос на време да се създаде нова Неофашистка партия в Германия за да се противопостави на инвазията.
80
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швабите какъв си го набиха с тези ***, и Сталин да бе жив не би могъл да им го направи.
79
0
 
15
 
! Отговори
аха преди 8 години
по немските телевизии-онлайн-сирийски бежанец вдигнал скандал да му извикат такси и да го превозят до немския хотел в Берлин ,защото той не бил длъжен да се оправя сам в Германия...
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел ще трябва в най-скоро време да потърси някой жив роднина на Химлер иначе Германия ще се превърне в джамахирия.
77
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Бабо Меркел, где така?-На джамия, Мустафа!
76
1
 
35
 
! Отговори
Брутален нерез преди 8 години
Значи дойчландерите не се правят на улави и фалшиво любезни и добронамерени, а наистина са много ***!
75
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова е близко до ума - тези хиляди млади хора, нормално нуждаещи се от секс, за които традиционно жената е по-долно, презряно същество, което трябва само да се подчинява, ако не намерят ***, ще насилват млади жени, попаднали им на пътя. Изобщо, какво не знаеха в Германия, какво не разбираха? Ако бежанците дойдат със семействата си, трябва да се издържат жените и децата им. Ако са сами, както се оказа, ще търсят местни жени. Е? Че ще се промени генофондът им, е сигурно, ако това искат.
74
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо Меркел да си посипе главата с пепел и да моли за прошка народа си, тя настоява всички европейски държави да поемат тежестта на безумното й поведение. Тези хора история чели ли са? Къде има интегрирани мюсюлмани? Те ще интегрират християните, къде с меч, къде с голямата си раждаемост и постепенно претопяване на местното население. То отсега е в ужас и вече предчувства какво го чака. Ние да внимаваме! Подкупните политици имат пари и възможности да избягат при нужда, но останалите?
73
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега как ще накарат тези диваци да спазват реда, дисциплината и хигиената в Германия? Ние знаем какви животни са и само платените у нас приказват в тяхна защита. Германия да отворя лагерите, да възстановява СС войските иначе са загинали. Ще започнат изнасилванията на германки. За тях не е престъпление защото са християнки. В Швеция изнасилванията са скочили 500% но тук не пишат защото тъпият *** се е съгласил на всичко. Тежко и горко на чиста и подредена Германия! И на нас ако ги вкараме тук
72
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел ще бъде съдена и разстреляна публично от нацистите, които ще дойдат скоро на власт!
71
0
 
73
 
! Отговори
Поумняха накрая преди 8 години
Един изтъкнат анализатор от Израел каза: "германците добре мислят, но бавно". Плод на прибързано мислене беше "добре дошли", което е прибързано и инфантилно. Като видят истинското лице на албанци, афганци и нигерийци, подивели от глад и нагон за жени, ще се досетят колко грешат начело с мама Меркел. Следва поумняване и изтрезняване, но чак след като младите жени спрат да излизат на разходка. Много бавно мислят наистина.
70
1
 
54
 
! Отговори
Не преди 8 години
Евала на французите. Въртят сучат, лъжат мажат ама удържат фронта засега. Не им минават номерата с интеграцията щото колко години вече страдат от набезите на магребите и знаят какво е поколения наред да не се интегрират. От 95 година като сложат червен код и военните завардят с автомати града знаеш за какво иде реч. Меркел тях да пита.
69
0
 
71
 
! Отговори
Време преди 8 години
Ха добър ден. Германия покани хаоса и сега бавно и постепенно започна да разбира за какво иде реч. Едно е да интегрираш 5-6, друго е да приемеш хиляди. Едно е да опитомиш тигър, друго е да решиш че си велик и може да се справиш със стадо тигри. Ще преоткрият те природните закони, ама къснооо.
68
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дадоха едно изказване на държавен представител ,някъде на границите между Унгария и Австрия . Той каза тази вълна от " бежанци ", как знае къде точно да мине и къде да отиде и показаха на картата маршрута .Това не е ли организирано , нападение на границите ?!
67
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел и Обама целуна. Обама бомбардира източните страни. Сега нека Меркел целувки бежанци.
66
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма икономика, ще търгуват с хора и ще печелят. Стоката се нарича "бежанци", а после бежанците ще търгуват с тях.
65
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акакво да кажеме за малкия Дамаск, между Ц.хали и лъвов мост.Пълно е с арабески и пронститутки.
64
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!".