Великобритания планира удари срещу главорезите

Филип Хамънд обяви, че ще се борят с "гнусната идеология" на ИД
5 окт 2015 13:22,
47
Великобритания планира удари срещу главорезите
Снимка: bgonair.bg

Британското правителство планира да нанесе въздушни удари срещу групировката Ислямска държава през следващите седмици, обяви британският министър на отбраната Майкъл Фелън.

По време на започналата вчера конференция на Консервативната партия в Манчестър той заяви, че джихадистите трябва да срещнат отпор, където са се вкоренили, и предупреди, че от бастионите на ИД в Северна Сирия са организирани смъртоносни заговори срещу Обединеното кралство.

Майкъл Фелън подчерта, че не бива Лондон да остави на други държави сигурността на британските улици.

"Не е време Великобритания да се оттегли от света, да остави тероризмът да триумфира или да застраши сигурността на хората", каза още военният министър.

В. "Индипендънт" отбелязва, че премиерът Дейвид Камерън постла пътя на разширяването на британските въздушни удари от Ирак до съседната държава, като анонсира план за удвояване на полетите на безпилотни апарати над Сирия.

От трибуната на конференцията в Манчестър пък външният министър Филип Хамънд заяви, че Великобритания ще победи по думите му "гнусната идеология" на ИД без значение колко време ще отнеме това. Той се закани, че джихадистите няма да си намерят място къде да се скрият.

В интервю за Ройтерс Хамънд заяви, че Русия води „класически асиметрични бойни действия“ в Сирия, като подпомага президента Башар Асад, докато твърди, че атакува бойците на ИД. По думите му единственият начин да се прекратят страданията, причинени от четиригодишната гражданска война в Сирия, е контролираният преход към мир, дори това да означава Асад да запази временно властта си.

Подобна критика към Москва отправи и премиерът Дейвид Камерън. В интервю за Би Би Си той осъди военната намеса на Русия в Сирия. Камерън заяви, че Москва не атакува джихадистите от Ислямска държава, а само помага на "касапина Асад". Британският премиер призова руския президент Владимир Путин да промени курса и да подкрепи усилията на САЩ и Великобритания в борбата срещу групировката.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не поверяваш.Че нали и досега се борихте с "Гнусната идеология" на ИД. Или всичко бе лъжа?
9
0
 
49
 
! Отговори
Гневен преди 8 години
* мръсни английски лицемери!!! Много се загрижихте нещо от два дни...защо ли? Мръсни сте в червата ,гадове!!!
8
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде нов десант в Нормандия ще гледаме...Точно 3 години си бъркаха в носа и като Русия се приближи до терминалите за контрабандно гориво а.к.а. 20 долара барелчето и айде-идваме и ние за да не изтървем евтинджоса...Ей тези *унищожиха и България за 26 години...
7
1
 
48
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Ехе... Нали трябва да има и за тях нещо в учебниците по история. :))) Това много ми прилича на ВСВ. Работата тръгна към приключване и почнаха да се "слагат"...
6
1
 
21
 
! Отговори
макето преди 8 години
абре тия не разбраха ли веке дека нема сирия има руска арабска република дет ке се присъедини след референдум тия дни към матушката а после ние ке присъединим матушката към македонско
5
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе каква е тая шизофрения у запада?? Досега никой не се бореше действително срещу ИД, само се преструваха и заблуждаваха света, а сега, когато Русия прави нещо по въпроса, не можело така!?!?1? Да си признаят, че не им е угодно ИЗ да бъде заличена и да си обират крушите от чуждите къщи!
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една малка, но важна подробност - тия имат ли мандат (резолюция) от ООН, канил ли ги Асад, че ще бомбят в Сирия?!После да не реват, че някой е нарушил международното право, те какво правят?
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и тия сега голям взеха да го вадят.Къде спахте до сега,бе демократи?
2
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 4г. можеха да ги изтрият от лицето на земята. Сега се сетиха, когато Русия се включи.
1
5
 
51
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Ахаха пудела на ФАЩ ,барабар и той Петко с мъжете !!От сутринта само куриозни новини :)