Русия нарушила и втори път турското пространство

Анкара привика посланика на Русия, САЩ също с критики
Обновена: 6 окт 2015 07:59 | 6 окт 2015 07:25,
174
Русия нарушила и втори път турското пространство
Снимка: Архив, Ройтерс

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Турция в неделя - второ такова навлизане за последните три дни, което накара Анкара отново да извика посланика на Русия, съобщи Ройтерс, като се позова на турското външно министерство.

Турция каза, че е изпратила два изтребителя "Ф-16" в събота, след като руски самолет навлязъл в нейното въздушно пространство в южния окръг Хатай.

САЩ и НАТО отправиха остри критики към Русия за навлизането в събота, а Турция заплаши, че ще отговори, ако бъде провокирана отново, увеличавайки изгледите за пряка конфронтация между враговете от Студената война.

Представител на турското външно министерство каза тази вечер, че руски военен самолет отново е нарушил въздушното пространство на Турция в неделя. Това е накарало Анкара да извика руския посланик.

Тя направи същото след навлизането в събота и заяви, че Русия ще бъде държана "отговорна за всеки нежелан инцидент, който може да се случи", ако това се повтори.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли сме *** или ДА???Газ и нефт получаваме от Русия. Сега те навлизат яко в арабския полуостров и е гарантирано, че нямаме алтернатива.В казармата имаше лаф "не плюй нагоре ще ти падне в носа"Няма да получим газ и нефт нито от Европата, още по-никак от САЩ.Няма такъв безумен народ дето да си лае торбичката която го храни!
56
0
 
6
 
! Отговори
van_rei преди 8 години
Дали ще го свалят?Това е дилемата!
55
17
 
6
 
! Отговори
до там преди 8 години
Е на третия, път руския изтребител ще бъде съборен!
54
9
 
6
 
! Отговори
van_rei преди 8 години
Все повече взех да симпатизирам на русите,май никой не смее да си мери / с "За РОДИНО"!Никой не може да пие толкова водка,че да има смелостта да стреля по руски самальот.Мишоци,аре бегайте по дупките и без много цър-мър,че да няма после защо така стана.Свободооо!
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са много напред с техниката кво мислите сега и терористи ша пратят да се бият ьа асад братя русофили важно е да сме с русия нищо че сме обречени на мизерия ако спре воината в сирия тя за пет години ще ни надмине а ний ще хвалим русите или янките ще пусуваме ромите и амуджите и ще се кефим на фантазийй
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е постановка на фесовете, уж влезли в събота пък го казват днес. Лошото е че нашите сайтове се ислямизират и ни натрапват пропаганда на ислямска държава.
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се извинява, значи потвърждава грешката си.А дали е грешка или изпробване на "Красуха - 4"? Само те си знаят!Изобщо знаете ли какво е това?...Турция щяла да вземе ответни мерки, ха, чудя се какво ли ще се случи с каруците F 16 ако им се случи случката с " Доналд Кук" ?
50
4
 
17
 
! Отговори
биров преди 8 години
някой ако си мисли че китайците ще стоят и ще гледат как нато се приближава все повече към границата им е луд..китайците не са отворени като руснаците за новото време
49
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
* ревете радваите се това ще е най големия успех велика ТУРЦИЯ ще отговори само да минат изборите ще потекат реки алени примесени с водка
48
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Богата фантазия имате бе руски издънки за три минути щели ама нещели виж сеа трети път нема да има ако има ще падне птичката а атомната бомба е самоубиство е верно че сте високозомбирани чак пък толкова да сте зле неочаквах руски ***
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За умерената опозиция - умерени бомби
46
9
 
14
 
! Отговори
Някой (си) преди 8 години
Турция и Гърция са натовски държави, но не са никакви съюзници. Достатъчно е да си припомним напрежението по морските им граници във връзка със споровете им за средиземноморските острови и окупиранията от Турция на половин Кипър. А че турската *** не спира да провокира Гърция и да се опитва да и открадне още територии е вън от съмнение.
45
12
 
19
 
! Отговори
до 114 преди 8 години
Много си зле с инфото и днешната реалност, нормално за един зомбиран . В случай на нужда Русия ще изравни Турция за част от секундата, като при това Турция няма и да разбере , че отива пеи "аллах". Но. Русия не е агресивна и Путин мисли съвременно.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако турция направи номера като в кипър с наслюбимите ви кравари ще си го преместят от единия джоб в другиябоже какъв свят от де толкова просташка продажност краят и се не види
43
2
 
23
 
! Отговори
К'с преди 8 години
Одисей 1 : ти определено си *** щом вярваш на глупостите за "опозиция"и демократизация от еврейските *** отвъд океана и т.н и въобще щом мислиш, че държави като Сирия могат да съществуват без диктатори като Башар "Кучето" Ассад. Това показва, че въобще нямаш представа от арабския свят и неговите особености.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е повтори се ....и . Абе здраво бъхтят братушките .Сега идва пехотата вече (няма смисъл да е руската -има кой да свърши и тая работа)
41
7
 
32
 
! Отговори
боцко преди 8 години
Самият факт, че руснаците забраниха полети на други самолети, а американците ПОКОРНО изпълнянват, говори за сила. Съюзът Русия-Китай-Иран ще властва в Близкия изток ! Време е бг да се преориентира !
40
7
 
20
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Самолета на снимката ми прилича на МИГ 31 и ми е много интересно какво може да направи срещу него F16. Доколкото съм чел МИГ31 има обхват около 400км. на оръжията си, което означава че F16 няма как да се доближи дори до него. Във всички случаи не е добре да се нарушава въздушното пространство на чужда суверена държава, но предполагам че руснака просто не е успял да завие защото този руски самолет се движи с много висока скорост, но е мнго малко маневрен.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой от "специалистите" по ИД да обясни какво е това животно "умерена опозиция" и къде е границата между тях и ИД?Пък да вземат да посочат тази граница на картата и вярвам Русия ще се съобрази. Пък и на това измислено "формирование" НАТО ще му бъде полезно да знае къде е създадената от тях ИД
38
1
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Туй самолета да не е.. каруца и да завива на място.Особено когато пилота преследва муджихидини,бягащи през глава за...спасение към майка Турция.Ще ги гони до...дупка разбира се и там като се заврат,ще ги гръмне отгоре.