US адмирал алармира за растящите възможности на руския подводен флот

Това променяло съотношението на силите
7 окт 2015 08:27, Елка Василева
33
US адмирал алармира за растящите възможности на руския подводен флот
Снимка: архив, Reuters

Възможностите на руския подводен флот са нараснали, по-специално заради новите му ниско забележими и модерни подводници, и НАТО трябва да реагира. Това заяви командващият Обединеното командване на НАТО в Неапол и Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, информира руското издание "Взгляд".

"Виждаме, че се разработват два нови класа подводници. Те са твърде ниско забележими и модерни. Виждаме, че нараства темпото на операциите на подводните сили на Русия, които обхващат Северния Атлантик", заяви адмиралът пред Атлантическия съвет във Вашингтон.

Според Фъргюсън това е признак за промяна в съотношението на силите в сравнение с положението през последните 15-20 години.

"Съответно правим оценка на нивото на собствените си сили и се питаме: достатъчно ли е това?", посочва американският военачалник.

На 14 септември обединеното стратегическо командване на руския Северен флот на Русия започна мащабно учение; по-рано медиите съобщиха, че е модернизирана военноморската база край Вилючинск на полуостров Камчатка, където ще бъдат разположени атомни подводници тип "Борей", напомня "Взгляд".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 29Ами трябва да разбереш че Ядреното оръжие ГАРАНТИРАНО спира всички ОСВЕН ТЕРОРИСТИ с промити МОЗЪЦИ.Първата СССР МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНА Ракета е "Седморката" на Корольов. Със същия тип ракета до сега се изстрелват спътници и хора. Дегол Изважда за десетилетия Франция от НАТО след като му показват ракетата. Единствените наистина скрити ракети са тези на подводници. За това и подводниците ще продължат да се развиват.Метод и комплекс за сдържане.
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези модерни подводници ги пуснаха първо немците - U-212, използващи гориво водород и F-cell, много тихи и неоткриваеми с конвенционални средства. После руснаците купиха от немците, експортния вариант U-214 и го копираха. Сега някакво адмиралче с деменция се тюхка какви възможности били имали руските подводници
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега US адмирала алармирал за растящите възможности на руския подводен флот да даде информация как това става в страна с икономическа и техническа блокада и нямаща пари?Че не се връзват нещата...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много начини да събудиш мечка и да я изкараш от бърлогата и ... Но няма нито един открит начин след това да я накараш да се върне обратно и пак да заспи ;)
6
1
 
19
 
! Отговори
проста формула преди 8 години
Не будете руския мечок!Събудихте го.Сега се молете!
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сонарите "виждат" на около 200м, "спирачния път" на една подводница при средна скорост е над 3км. Това е все едно да караш по еднопосочен път вечер с 150км/ч като си пуснал само габаритите и виждаш пред колата само на 2м
4
0
 
0
 
! Отговори
не е "ще", преди 8 години
Нямах за цел да те плаша, а относно ракийката бих ти дал безплатен съвет: наливай си ракийката в биричката за по бърз резултат.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тръба с диаметър 5 метра и дължина 100м се движи в океана със скорост 50км/ч на дълбочина 200м, разчитайки на сонари и радари - катастрофата е неизбежна
2
1
 
12
 
! Отговори
не е "ще", преди 8 години
"... е модернизирана военноморската база край Вилючинск на полуостров Камчатка, където ще бъдат разположени атомни подводници тип "Борей""==========Докато писахте тези редове първият подводен стратегически ракетоносец от клас 955, тип "Борей" "Александър Невски" вече достигна военноморската база край Вилючинск на полуостров Камчатка. И вторият е вече на път, а модерната дизелелектрическа клас 636, тип "Варшавянка" подводница "Новоросийск" вече е в базата в Черно море.
1
2
 
45
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Май американците почнаха да се усещат, че доктрината им от времето на продажника Горбачов и пияницата Елцин е леко неадекватна вече. Сега имат да гонят, понеже Русия не е спирала да развива оръжията си.