Полша ще приюти американски военни бази

Двете страни подписаха споразумение
9 окт 2015 09:24,
28
Полша ще приюти американски военни бази
Снимка: архив Reuters

Полша и САЩ подписаха споразумение за разполагане на бъдещи бази с американска военна техника на полска територия, съобщи полското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Сключено е споразумение между правителствата на Полша и САЩ. Полската страна ще предостави територии и обекти, принадлежащи на авиобазата в Ласк, центъра за обучение на пехотата в Дравско Поморские и военни комплекси в Сквежина, Чеханов и Хушча", съобщи ведомството.

Тези територии и обекти се предоставят "за изпълнение на общи отбранителни цели", се отбелязва в изявлението.

"Споразумението позволява на американската страна да отделя от бюджета си средства за развитие на необходимата инфраструктура, даваща възможност за присъствие на въоръжени сили на САЩ на територията на Полша. То може да се изразява в разполагане на войници и складиране на оборудване, боеприпаси и материали", посочва министерството.

"Споразумението също така дава възможност за създаване на база с американско оборудване на територията на страната ни, което ще укрепи присъствието на съюзници и равнището на сигурност както на Полша, така и на целия регион", заявява полското министерство на отбраната.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
nada преди 8 години
Пилсудски - Х и т л е р, Обама - Туск (*** Копач)... реминисценции
17
0
 
2
 
! Отговори
nada преди 8 години
Правилно, до 1939г Полша (Пилсудски) беше единственния пряк съюзник на Хитлер, след това той я нападна. Сега историята се повтаря - Полша е верен съюзник та Капитолия, а след това .......... срещу Европа и който и посочат от департамента по демокрация (бомбена)......
16
1
 
8
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Съгласяват се доброволно да бъдат окупирани от американските войски, както ние го направихме.
15
9
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Учудвам се на *** които пишат за Полша-Най проспериращата икономика от Източна Европа другари!!!!Продават оборудване и автобуси даже в Германия.Имат два завода за трактори на Волво,завод за хеликоптери на Сикорски,4 автомобилни завода.И естествено гледат на запад-Матушката им е била поробител почти 160 години.По БВП задминаха и Чехия и Унгария.И никога няма да се помирят че 30% от старата Полша е руски ръце.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полша ще приюти американски военни бази"Горките сироти, сега ще симат приюти но ще им трябва и психиатър - да се успокоят!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА ПОЛЯЦИТЕ...ИНДИАНЦИТЕ СЪЩО СА ГИ ПРИЮТИЛИ НЯКОГА....
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за Поляците - нищо ново. Белким имат кяр!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия от 2 дни изстрелват Крилати ракети от Каспийско море към попадения на И.Д - успешно ( на 1,500 км ) за първи път в координация със Сирийска Пехота !
10
1
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Всичко е точно така, както го обещаха на Горбачов преди четвърт век !
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иран обяви че руски ракети не са падали на нейна територия !И въпреки това по американските новини първо ти казват че са паднали в Иран , и след това , Иран не потвърждава , че са паднали !Ама били изстреляни от кораби от Каспийако море . Не казват че са ударили И.Д . А по други новини 23 попадения на И.Д
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bocА ние българите на кого дадохме територията си? Базите в България да не са европейски? Вчера отан взе решение да ги превърне в постоянни, а ние спим и утре пак ще се оплакваме, че не са ни питали. Сами избираме продажниците, които не ни питат.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самоубийци. "Калибр" изненада заспалото европейско ПРО и показа, че може да достигне не само до Полша, но и до всяка точка на Европа. Разбира се не от Каспийско, а пуснато от Черно или Балтийско море. Новината на ССН, че 4 ракети са паднали в Иран се оказа фейк, откровена дезинформация. Иран не го потвърждава и протестира срещу грубата лъжа.
6
2
 
7
 
! Отговори
нн преди 8 години
САЩ целят да намалят хегемонията на Германия в Европа и залагат на Полша. Германия се замогна и иска да изгони американците от страната. Идеален случай базите от Германия да бъдат прехвърляни в Полша.
5
1
 
10
 
! Отговори
boc преди 8 години
Поляците са гадно племе.Вместо да държат за единна и силна Европа, те дават територията си на унищожителите на Европа!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са взели Панамския канал , за 100 години и след изтичане на срока не го върнаха!
3
2
 
18
 
! Отговори
Баба Василка преди 8 години
Поляците са *** и упорити поклонници на запада. Живота им не е мръднал нито грам, но тъпотата на тези пияници е забележителна.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия американски бази , да не са бездомни ,Полша ще ги " приюти ".
1
6
 
6
 
! Отговори
маша преди 8 години
...После в Украйна,поле в Грузия, после на Арбат.И така...