350 удара с камшик за британец в Саудитска Арабия

Присъдата може да го убие, заяви семейството му
13 окт 2015 15:55, Елка Василева
45
350 удара с камшик за британец в Саудитска Арабия
Снимка: архив, Reuters

Великобритания поиска да бъде освободен възрастен британец, заплашен от 350 удара с камшик, след като е бил хванат с домашно вино в Саудитска Арабия. Семейството му заяви, че присъдата може да го убие, предаде Ройтерс.

Карл Андре, 74-годишен, влязъл в затвора през август 2014 г. за срок от една година, но продължава да е там в очакване на още едно наказание за това, че е нарушил строгите саудитски закони, забраняващи алкохола.

"Имаше две присъди. Едната, лишаване от свобода, изтече през август, а другата са ударите", каза пред радио Би Би Си синът на Карл, Саймън Андре.

"Нямаме никаква представа как ще се развият нещата. Не критикувам Саудитска Арабия, защото такива са й законите, това си е техният начин на живот. Баща ми си излежа присъдата, съжалява за случилото се, просто иска да се прибере у дома."

Саймън Андре заяви, че баща му, който е работил за петролни компании в Саудитска Арабия в продължение на около 25 години, не е в добро здравословно състояние, три пъти е боледувал от рак и има астма.

"Той е възрастен и слаб и се опасявам, че тази присъда с ударите е потенциална смъртна присъда за него", каза синът.

Британското министерство на външните работи заяви, че полага усилия за освобождаването му.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък аз тук от три седмици се опитвам да се свържа с българското консулство в Мюнхен и по 20 пъти звъня всеки ден ама никой не е*ава . И телефонния им секретар на немски и информацията и тя.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
malko sa....ot anglichanin i amerikanec i evrein faida niama nikakva....ne mi ejal za nego.
21
1
 
18
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
А Европа приема талибани да ги храни,облича и джамии да им строи!
20
0
 
8
 
! Отговори
Буахаха преди 8 години
350 камшика МОЖЕЛО да го убият , ако са добре приложени и мнооооооого по-малко ще убият здрав човек ,камоли 74-годишен , и ако не вярвате ,дайте на жена ви да ви изплющи с колана на панталона и пак ще си приказваме
19
0
 
24
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Защо вашата държава и САЩ не ги обявят за диктаторска държава? Защото имат интерес, а светската държава Сирия е неудобна. Тогава трябва на ударят по сто тояги на Камерън и Обама, а след това ще ги показваме като реклама.
18
3
 
45
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Нека бъдем толерантни. Нека приемаме все повече и повече бежанци. Нека и тука да стане така, да се обезглавяват и бичуват хора, заради порядки от 10 век. Нека все повече мюсюлмани от спонсорирани от Ротшилдовите кривоносковци да идват в Европа. АЙДЕ СТИГА БЕ ХОРА. До кога ще спим и ще дремем пред компютрите, докато живота ни върви на зле, режисиран от нация имаща се за по-велика от другите. Избрания народ на евреите, който пълни Европа и България с умствено изостанали "***".
17
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ех да не беше тоя петрол,още щяхте да се гушкате с камилите...
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още 10-тина години ни трябват да станат ел. автомобилите по-масови и с по-достъпни цени и да се доизгради инфраструктура. И след още 5 тази измислена държава ще печели пари само от акции на западни фирми. Но понеже не могат да играят играта на акции мръсно, заради тяхната религия, ще има да ядат яко шамари от големите спекуланти. Да видим какво ще правят тогава.
15
6
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Само 350?! :-ОМалко е!
14
1
 
49
 
! Отговори
Мюслюм преди 8 години
С.арабия иран афганистан не са мюслюмански страни а дяволски саудитския крал е баща на тероризма
13
24
 
9
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 8 години
жената траа вкъши и да се клати кагат искама не по цел ден да си дири газа в мола и да иска айфона секс веднъж в година ай ше и е ба маиката
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ционоуахабизма са двете лица на една и съща монета(да не се бърка с издадената монета в Германия ознаменуваща договора Хаавара между ционистите и нацистите за крайното решение-изселване на евреите в Палестина)"Израел"по пътя за въвеждане на талмуда като закона на държавата-haaretz/opinion/1.679782
11
2
 
34
 
! Отговори
... преди 8 години
..."Удари с камшици, забрана на жената да излиза от тях без разрешение тия *** са още в 5-ти век...Не"***"а става дума за С.Арабия.Сирийската армия в по-голямата си част от мюсулмани,води война на първа линия за спасение на човешката цивилизация,а съпругата на лидера им,когото сирийците избраха си вее косиците.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С.Арабия междувпрочем е също в ционисткия план Йинон,но...всеки по-реда си
9
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удари с камшици, забрана на жената да излиза от тях без разрешение тия *** са още в 5-ти век бе
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това по-важно ли е от системното публично обезглавяване на хора и осъденото на разпъване на кръст момче,което е участвало на 17г.на протест?Ама нали С.Арабия е в челните редици на борбата за "демокрация"в Сирия заедно с истинската причина за Сирийската трагедия-ционисткия планВелик"Израел",които се правят,че стоели настрана,нямали нищо общо със събитията там.Но молбата може да я уважат,гарван гарвану око не вади.
7
0
 
67
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
англичаните винаги са подкрепяли саудитска арабия заради петроласега ще пожертват един стар и болен
6
1
 
52
 
! Отговори
а преди 8 години
Толерантността ще ни закопае
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес в СА, утре и в Европа. Спирайте пиячкката и купувайте бурки на жените си докато е време. Да не стане после "плавен шок"
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
викате,да сме ач кйупеци но демократични.