Открити са и двете черни кутии на разбилия се самолет

Египет: Машината не е подавала сигнал за бедствие
Обновена: 31 окт 2015 22:17 | 31 окт 2015 22:01, Анисия Иванова
82

Снимка: БТА

Египетските власти са открили и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който днес се разби на Синайския полуостров, съобщи на пресконференция министърът на гражданската авиация, цитиран от Ройтерс.

Обикновено на всеки самолет има по две черни кутии - една за записите от пилотската кабина и една - за данните за полета. По-рано египетските власти съобщиха, че са открили само една от черните кутии, припомня Ройтерс.

Още по темата

Египетският премиер Шериф Исмаил каза, че е прекалено рано да се говори за причините за катастрофата на самолета, разбил се тази сутрин в Синай, преди специалистите да са проучили записите от намерената черна кутия на самолета, предаде ДПА, цитирайки вестник "Ал Ахрам".

На мястото на катастрофата са намерени 129 тела, съобщи премиерът. Минимални са шансовете да има оцелели, каза той, цитиран от Ройтерс.

Египетският министър на гражданската авиацията Хосам Камал каза, че от самолета не е бил подаден сигнал за бедствие. Комуникацията между самолета и египетския въздушен контрол е била нормална и е продължила, докато самолетът изведнъж не е изчезнал от радарите, каза министърът, цитиран от вестник "Ал Ахрам".

Египетските власти ще разследват катастрофата на руския самолет. Съдействие ще им окаже Междудържавният авиационен комитет (МАК) и Росавиация, съобщи днес представител на Руската федерална агенция за въздушен транспорт (Росавиация), цитиран от ТАСС.

"По-нататъшното разследване ще направи египетската страна във взаимодействие с МАК и Росавиация", допълни същият източник.

По-рано със самолет на министерството на извънредните ситуации за Египет излетя ръководителят на Росавиация Александър Нерадко.

Към полунощ за Египет ще излети самолет на министерството на извънредните ситуации, с който до Санкт Петербург ще бъдат транспортирани телата на загиналите, допълва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Шопът го е казал най-точно в пост номер 40...
30
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
За крадени материали и снимки, нивото е такова. Ако искаш по-високо можеш да го потърсиш в световните медии!
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина самолетът е бил свален с цел е крайно време страници като flightRadar24 и liveATC да бъдат забранени. Те служат на една шепа авиациони гийкове, но хора с лоши намерения и елементарни познания около авиацията могат да достигнат до доста важна информация за конкретен самолет - положение, посока, височина и пр. Мир на праха на хората
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дам бе така е! И bild сочи снимките че са на EPA, a не на БТА. СЪЩИТЕ СНИМКИ!!bild.de/politik/ausland/isis/terrormiliz-bekennt-sich-zu-flugzeugabschuss-43221218.bild.html
27
9
 
30
 
! Отговори
Хел луин преди 8 години
Честит празник, ТИКВО.ПАК УСПЯ ДА ФАЛШИФИЦИРАШ ИЗБОРИТЕ.
26
1
 
47
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Коментарите в този форум показват колко е ниско нивото на нацията ни. И до голяма степен обяснява защо си заслужаваме мизерията, в която живеем. Всеки народ си заслужава съдбата.
25
54
 
14
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Съдбата си знае работата. Свалиха МН17 и сега им се връща. Нищо не остава безнаказано.
24
40
 
11
 
! Отговори
извини се бе преди 8 години
а аз си мислех че руснаците са безсмъртни.нищо.Путин ще им направи паметник.ще пият една водка и ще заравят
23
17
 
24
 
! Отговори
#нямадасеизвиня преди 8 години
Джуджето не е Мавъра. Джуджето няма да обвини никого, а тихомълком ще промени релефа и архитектурата на Синайския Полуостров. Тарикат мъж не писка!
22
2
 
12
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
Само да ти кажа, че собствениците на този сайт подкрепиха РБ на 25.10.2015. Не е ясно кой е по- лъжлив, но ти си видимо ***!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пилотите не са подавали сигнал за помощ - според Россия 24 ТВ и CNN. Самолета е почнал да пада внезапно и дори според една от телевизиите се е забил летейки вертикално надолу.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 28 Така им е превел гугъл от статията на Илтасаномат, а снимките действително в други места са посочени че са НА ЕПА!!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно, подавал ли е пилотът сигнал за бедствие или не? Защото писахте днес, че е подал сигнал за авария на борда? Доста намирисва цялата тази история. И да е било авария наистина, защо точно над район, където има установени джихадисти, а може би и хора на ИД?
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха намерили "кутиите", това би било новина. Напишете статия за това, което се "чете" от "кутиите". Всичко друго е плява.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами БТВ кат са написали под същите снимки източник БГНЕС. За тях кво да кажем
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На лъжата са къси краката. Е сега се обаждам и на ЕПА и на Илтасаномат и Илталехти, от където са постнали готовата статия, както правят системно! пфу!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че не са написали, че *** ги е снимала, или Анисия! Навсякъде сайтовете по света пишатче тези снимки са на ЕПА, само този сайт пише, че са техни! Ужас и аман от такива изцепки!
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки сайт посочва източниците на снимки и материали, само този системно не! Не е трудно да питаме ЕПА чий са снимките и да ги зачеше с хиляди за кражбите им. това е лесно!
13
31
 
6
 
! Отговори
соросоид преди 8 години
От записите на черните кутии се е чувало квичене на прасета.
12
10
 
8
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До 16 и 17МЛЪКВАЙТЕ, ***!!!