Русия: Самолетът не е свален, измислица е!

Проверяват горивото от последното зареждане на разбилия се Еърбъс
31 окт 2015 18:27, Анисия Иванова
100
Русия: Самолетът не е свален, измислица е!
Снимка: БТА

Руският министър на транспорта Максим Соколов определи като недостоверна разпространяваната от някои медии информация, че руският самолет, катастрофирал в Египет, е бил свален от зенитна ракета, изстреляна от терористи, предаде ТАСС. 

"Поддържаме тясна връзка с египетските колеги, с авиационните власти на тази страна и засега нямаме никаква информация, която да потвърждава такива измислици", заяви министърът.

Той добави, че скоро на мястото на катастрофата ще работи международна комисия, която ще анализира събрания материал и информация и ще направи изводи за причините на трагедията.

Още по темата

Днес в Twitter екстремистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за свалянето на руския самолет, като заяви, че това било отмъщение за руската операция в Сирия.

Руският следствен комитет обяви днес, че проверява проби от горивото, използвано при последното зареждане в Самара на руския самолет, който се разби в Египет, предаде Ройтерс.

Разследващите разпитват и хората, които са участвали в подготвянето на самолета за полет и правят обиски на московското летище Домодедово, където е базирана авиокомпанията, оператор на катастрофиралия самолет.

Руският следствен комитет прави и обиски във връзка с катастрофата на Еърбъс А 321 в Египет и е образувал още едно наказателно дело поради съмнения за престъпление (оказване на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност), съобщи говорителят на следствения комитет Владимир Маркин.

Представител на спасителните служби в Египет съобщи, че в разбилия се руски самолет са намерени 120 цели тела. "Чуваме много телефони да звънят, повечето вероятно са на жертвите и службите за сигурност ги събират в пликове", посочва същият източник.

Разпознаването на жертвите от самолетната катастрофа в Египет ще се извършва в Санкт Петербург, откъдето са повечето от загиналите, предаде ТАСС, цитирайки местните власти. За да бъдат докарани тленните останки от Египет, ще бъдат изпратени четири самолета на руското министерство на извънредните ситуации.

Египет е обещал, че ще окаже пълно съдействие и ще осигури максимално участие на руските специалисти в разследването на самолетната катастрофа. Уверенията са били дадени в личен разговор между президентите на двете страни - Владимир Путин и Абдел Фатах Ас Сиси.

Египетският вестник "Ал Ахрам" съобщи, че египетската прокуратура е започнала вече да разследва катастрофата, повикани са били за разпити служители на летищния и въздушния контрол, а на екип на министерството на авиацията е наредено да анализира записите от едната от черните кутии на самолета, съобщи Ройтерс.

Първоначалната версия е, че катастрофата се дължи на техническа неизправност. Самолетът е паднал вертикално, което обяснява мащаба на разрушенията и обгарянето на машината.

Има много тела по земята, някои са по седалките, закопчани с коланите. Самолетът се е разцепил на две - на малка част от опашката, която я обгоряла, и на по-голяма част, която се е разбила в скала, казал източникът. Досега са извадени около сто тела, другите още са в самолета.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Руския народ даде 20млн. жертви през ВСВ,защото ония главорез и фанатик Сталин изби половината Ако малко бяхте чели щяхте тези неща да ги знаете.Разликата между Хитлер и Сталин е в бройката на убитите от тях.
20
3
 
10
 
! Отговори
пропагандист преди 8 години
По тв алфе официално казаха, че самолета е свален от американците.
19
14
 
4
 
! Отговори
равновесие преди 8 години
Всичко се връща на този свят..ха..ха
18
4
 
8
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Прави приятно впечатление че се сгъстяват военните действия около исраел!
17
4
 
19
 
! Отговори
всеки си бърбори преди 8 години
Някои от пишещите във форума изобщо мислят ли или за всичко използват задните си части. Първо не самолета ,а авиокомпанията е руска, второ ракети изстрелвани от рамо нямат такъв обхват за височината на която е бил (9000 м.) , трето дали е техническа повреда или бомба ще се разбере ,но за това трябва време и няма да е една година като го проточиха пуделите от ниската земя.
16
26
 
3
 
! Отговори
Алф казва истината преди 8 години
Днес все хубави новини!
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате, Русия да каже, че е свален самолета, и да се задълбочи в конфликти! Нали знаете; Тарикат мъж не писка,
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 9000 метра самолети не падат просто така това не е излитане или кацане
13
7
 
4
 
! Отговори
Да ,бе..12...ха,хааа преди 8 години
.....там ше ги посрещата с небет-шекерени пръчки и рахат-локум....!!!!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви жертви ве *** ти си от един изчезнал народ.
11
22
 
10
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
"Корав е руския народ"......??!!КВО СА ЗА ПУТИН ЖЕРТВИТЕ , ПРЕД СОБСТВЕНИТЕ МУ АМБИЦИИ....??!НАЛИ , ТАКА..??!
10
13
 
9
 
! Отговори
Победа Атака преди 8 години
важно че *** е жив и здрав.
9
5
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
***, казах Ви да си дадете почивка поне в памет на загиналите, от уса посолство няма да Ви заплатят за спама който ръсите, не сте оригинални, жалки сте.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха е абсолютно прав
7
4
 
20
 
! Отговори
ами спуснете го и преди 8 години
до вмирисаните си ***. Цял ден обвиняват САЩ, Израел и кой ли още не. Докато всички нормални хора изказахме съболезнованията си, вашите собствени гнусни изчадия използват тази трагедия за да правят пропаганда!!!!!!!!!!!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До демократИдиот, случайно да си забелязал, че става въпрос за греждански самолет, а не за военен !Крайно неуместно е изказването ти !
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омразата ще ни унищожи!Жалко за загиналите,но такива имаше и при грешката при болницата.И тогава и сега,злобата струй отвсякъде,май е време да си платим всички!
4
11
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Корав народ е руският народ. Дадоха над 20 милиона жертви през Втората световна война и пак не се предадоха.Няма да се предадат и сега. Най-много този атентат да ги амбицира и да хвърчат камилари и камили ... :)
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А саботаж нещо, някой да е човъркал, да е пипал по самолета от египетските техници на летището? ИД има хора навсякъде...
2
45
 
15
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Що не се перите бе руски слуги сега колко е могъща Русия и Путин? Май ще има втори Афганистан. Тези главорези не са украинци,татари,поляци..и т.н. Сега ще видят кон боб яде ли?