Меркел прогнозира военни сблъсъци на Балканите

Ситуацията с мигрантите може бързо да се влоши, смята тя
3 ное 2015 14:00, Елка Василева
113
Меркел прогнозира военни сблъсъци на Балканите
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че има опасност от въоръжени сблъсъци между страни от Балканите, през които минават транзитните маршрути на бежанския поток, ако се наложи Германия да затвори границата с Австрия, предаде Франс прес.

В страни от Западните Балкани вече има напрежение и "аз не искам там да се стигне до военни сблъсъци", каза снощи канцлерът на заседание на Християндемократическия съюз в Дармщад.

Още по темата

Мнозина експерти предупредиха, че ако Германия - основна дестинация за мигрантите и бежанците от войната в Сирия - затвори границата с Австрия, същото ще сторят и балканските страни, през които транзитира мигрантският поток.

Европейският съюз обяви в края на октомври, че ще създаде условия за настаняване на 100 000 бежанци в Гърция и на Балканите, за да овладее небивалата миграционна криза, на фона на напреженията между Словения, Хърватия, Сърбия и Унгария заради транзитното преминаване на десетки хиляди мигранти.

Ангела Меркел заяви снощи, че не иска да засилва мрачните тонове, но че ситуацията може бързо да се влоши.

Бежанският проблем предизвика разделения и в управляващата широка коалиция между консерватори и социалдемократи в Германия. В неделя те не успяха да се споразумеят по искането на баварските консерватори от Християнсоциалния съюз (ХСС) Германия да приема по-малко бежанци. Прогнозата е, че до края на годината те ще бъдат между 800 000 и 1 милион души.

Нов кръг преговори са насрочени за четвъртък по друго искане на ХСС - за създаване на транзитни зони по германско-австрийската граница, където да се ускори проверката на документите и експулсирането. Социалдемократите отхвърлиха това искане. Ако на новия кръг не се постигне резултат, ще продължим да преговаряме, каза Ангела Меркел. "Не за първи път трябва да убеждаваме социалдемократите в правилността на някои неща", добави тя.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тя като баща си ...ХИТЛЕР4О....някои запознати с историята казват ,4е е една от извънбра4ните му деца.Той предизвика една война ,а тя май ще предизвика друга,дано да не съм лош пророк...и бог да ни пази от тези талибани.Американците си вършат добре работата.Иакат да заробят и Европа както се правят постоянно на свтовна полиция в цял свят,ама нашите управници са *** ,4е им вярват и им се подгъзуват.1990 година изпратиха своя агент Сорос и онези измислени доктор4ета Ран.и..Ът и унищож.БГ
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитлер се завръща.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз откога ви говоря за създаването на БАЛКАНСКИ СЪЮЗ - за толкова много години как не се научихме че Европа и западните държави не са стока и биха ни предали и продали за 0 евро на всеки срещнат. Какво спечелихме от тях, нека да се сетя, а, да, малко робство само, ама то не било робство, а влияние. Как може да не изискваме и да не ги заплашваме? Та ние сме външна граница на цяла Европа, паднем ли ние - те да му мислят.
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
anhela Merkel raboti za masonozioniskata Mafia koiato kontrolira USA 101%:
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е обратно психично болно същество, което се е научило да яде с нож и вилица на около 40 години. Абсолютна марионетка на САЩ, заради колоритното и минало, а САЩ го знаят с подробности.
79
0
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Това си го знаеме.Тоя вампир сега ли се сети?
78
0
 
20
 
! Отговори
Планът преди 8 години
Плана е следният.1)Европа се пълни с мигранти,като между тях -терористи , професионални революционери и криминали.2) Започват размирици , боеве - терора се прехвърля в Европа.3) Вкарват се американски войски под предлог-помощ срещу терора.4) Воала-Европа е окупирана успешно и по собственно съгласие
77
1
 
7
 
! Отговори
усещане преди 8 години
Хора,май ние сме наред в новините на СНН и останалите .
76
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ангела Изперкел да не споменава балканите. Нито западните, нито източните. Да си взима "бежанците" направо от Афганистан със самолети, щом като е толкова загрижена. А Луфтханза да плаща, ако прелита над България.
75
0
 
27
 
! Отговори
bros преди 8 години
Не знам дали е ***, но това бе нейната лебедова песен в политиката... Бабе, такива скверни мисли не се казват публично. Нищо че гониш още някоя и друга година начело. Оттук-нататък си надолу по синусоидата...
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe BRD e bogata da gi prebira i da rabotat sa 1 EUR na 4as v bednite Balkan. Strani bejanzite nama kakvo da rabotat i da jadat v rumania bG Imame dosta zigani hranime gi plaschtame im elektr. Voda s te ni kradat isnasilvani psuvat Tova e ziganskite mantaliteti te ne se Promenat Tova sa zigani
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РумбоА НИЕ ЗАЩО ТЪРЛИМ НАШИТЕ УБАВЦИ
72
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какво е болна тая женаПрез лятото припадна в някакъв ресторантДайте диагнозата, да знаем какво ни чакаТия нейните изказвания не са на здрав човек
71
0
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тая пат.ка да не си мисли,че на Германия ще се разминат въоръжените сблъсъци!Още в началото на украинската криза се видя,че е напълно неадекватна при извънредни ситуации,а сега се потвърди!Защо германците продължават да я търпят?Искат проблемите да станат нерешими ли?
70
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товари си ги със самолети от Турция, Сирия, Ирак, Афганистан... и си ги доставяй пред Райстага. На цяла Европа им се повръща вече от простотиите, да не говоря за германците.
69
2
 
64
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А защо ги извика госпожо?! Ти си главната виновница за този проблем, а сега ни ни прогнозираш и война!
68
2
 
29
 
! Отговори
от 72 преди 8 години
Допълнително всичките трафиканти да бъдат изключително тежко санкционирани и в затвора. Всичките мигранти, които са на територията на ЕС да се съберат и на същият принцип да се сортират и транспортират обратно. Първата линия ще са външните граници, а втората линия вътрешността на ЕС. Защо не го правят! Есенциално е, тези мигранти да бъдат връщани възможно най-бързо, не да стоят с месеци. Така ЕС ще покаже, че тук има ГРАНИЦИ. Който иска да работи ИМА ВИЗИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ! Всичко друго е нарушение
67
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно простичко нещо не разбирам. ЗАЩО продължаваме да ги пускаме? ЕС трябва да контролира българските, гръцките и италианските граници. Това е фронтът! Там ще се спират с огради и сила, ако не се подчинят. Ще бъдат приютени за 10 дни примерно и накрая ще бъдат качени на самолети и върнати. Това струва по-малко отколкото да ги гледаме. И така по-бедните нямат да имат пари да дойдат пак. По-богатите ще опитат втори път и до там. Ако иска ЕС да помогне на сирийците, така ще има механизъм да сортира
66
1
 
47
 
! Отговори
Помпей Бозов преди 8 години
Ти ни ги натресе тия'' бежанци'' изкуфела бабишкеро
65
2
 
47
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
кажи си че това ви е плана