Закопчаха шефовете на горелия клуб в Букурещ

Те ще бъдат обвинени за предумишлено убийство
Обновена: 3 ное 2015 14:08 | 3 ное 2015 13:50,
9
Закопчаха шефовете на горелия клуб в Букурещ
Снимка: bgonair.bg

Румънските власти са арестували собствениците на нощния клуб в Букурещ, в който при пожар загинаха 31 души, а близо 200 бяха ранени. Очаква се на тримата задържани да бъдат повдигнати обвинения за предумишлено убийство.

Мъжете са на възраст между 28 и 36 години. Те са били арестувани след продължили няколко часа разпити от разследващите. Ако бъдат признати за виновни, ги чака доживотна присъда или 25 години затвор.

Властите обвиняват собствениците на клуба, че не са осигурили достатъчно изходи. Освен това се смята, че са използвани лесно запалими и евтини материали при ремонта.

Предварителните данни са, че пожарът е предизвикан от фойерверки, въпреки че заведението не е имало разрешение да организира подобно парти с пиротехника.

Охраната се опитала да потуши огъня с пожарогасител, но заради дървения интериор и многото запалителни предмети, барът пламнал, а покривът се срутил.

Следствието установи, че като цяло дискотеката изобщо не е отговаряла на нормите за безопасност, предвиждани за увеселителни заведения.

Помещението с площ от 450 квадратни метра е предвидено за 80 души, а нощта на трагедията в него се събрали около 500 души.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Тука на влизане става меле и опашки пред дискотеките представям си ако е на аварийно излизане....
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***
2
0
 
8
 
! Отговори
цеци преди 8 години
Нормално е да бъдат осъдени собствениците защото са пряко отговорни за ремонта на заведението.До като във наща татковина/да не дава господ/ако се случи нещо подобно ще бъде само новина по медиите-кучетата си лаят а керванът си върви,някой ще си гушне кинтите.
1
0
 
17
 
! Отговори
оправете си текста преди 8 години
Става дума за НЕпредумишлено убийство