Още за ужаса в "Батаклан": Хора се правеха на умрели!

Турски актьор на метри от атентата в залата
14 ное 2015 16:47, Александър Попов
14
Още за ужаса в "Батаклан": Хора се правеха на умрели!
Снимка: Reuters

Известният турски актьор Седеф Еджер е бил в един от районите, където бе извършен първият от терористичните атентати в Париж снощи.

По думите му атентатите започнали в квартала, където живее. Терористите открили стрелба срещу няколко заведения. Един от тях е ресторант "Камбоджа". В същия район се намира и концертната зала "Батаклан".

Още по темата
"Ние не пострадахме, добре сме, но си помислих тогава, че ако нападнат концертната зала, а по това време там имаше много хора, ще има много загинали. Залата побира около 1500 души", каза Еджер.

Концертната зала "Батаклан" е много близо до редакцията на "Шарли Ебдо" и атентатите припомниха травмата от нападението през януари.

Друг турски гражданин - 21-годишният Фехми Б., който в момента на атаката се намирал в залата "Батаклан", чул изстрели, като от илюминации, и помислил, че е инсценировка.

"После всички налягаха на пода, стреляха непрекъснато и напосоки. Някои хора се престориха на убити. Не можех да мръдна, защото един труп затискаше краката ми. Накрая успях да събуя обувките си и заедно с други трима ранени успяхме да избягаме през задния вход", разказа той.

Атентатите в Париж предизвикаха много силен отзвук в Турция, тъй като само преди един месец терорът в Анкара отне живота на над 100 души и милиони турци са изпитали ужаса и мъката от тероризма. Освен това във Франция има многобройна турска общност.

Турските телевизионни канали непрекъснато излъчват съобщения и реакции във връзка със снощните атентати. Редица вестници излязоха с траурни заглавни страници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: парижатентатБатаклан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗабележетеТова което сте написали, просто не е вярно. Чеченците в Норд Ост взеха за заложници цялата зала и искаха да преговарят. Дори изпратиха послание кой искат да е преговарящ. Жертвите станаха в резултат на отровния газ, който слабоумните милиционери на Путин пуснаха във въздуховодите. Тези *** в Париж методично са изпразвали пълнител след пълнител в хора лежащи на земята, а когато полицията щурмува, се самовзривяват. Не казвам, че чечеците са по-добри, но истината е важна.
5
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористите можа да са от лагерите за обучение на турска територия.
4
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората намират причини да мразят един дург. Истината е, че все още сме прекалено първобитни за да живеем в един глобализаиран свят. Че то все още братя се избиват заради имоти, бащи и синове заради пари, та какво остава някой да отмъщава за войната в неговата държава... Или пък ниско интелигентни и неуки индивиди, които знаят само корана да бъдат точно така лесни манипулируеми. Живеем в един факан свят, идните поколения ще бъдат по-добре надявам се.
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и европейските лидери се правят на умрели - цветя и заупокойни слова само! Никаква жизненоважна реакция!
2
2
 
29
 
! Отговори
Забележете преди 8 години
Нападението на терористите срещу концертната зала "Батаклан" в Париж е точно копие на терористичното нападение срещу театъра "Норд Ост" в Москва. Има разлика само в продължителността по време. В Париж е като пуснато на бързи обороти видео.
1
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ERDOGAN E PREDOVOLEN--NEGOVITE UCENIZI GO NADMINAHA V SEKTORA TERORIZAM.