Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста

Между 120 и 160 убити от осмина главорези, вероятно от ИД
Обновена: 14 ное 2015 07:18 | 14 ное 2015 07:15,
231
Париж – мишена на терора с "Марсилезата" на уста
Снимка: Reuters

По различни данни между 120 и 160 души са убити, повече от 200 са ранени в Париж и прилежащата му община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие след серията от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица.

Още по темата

Терористите, най-вероятно седем или осем души, са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала "Батаклан", където взе заложници.

Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се игра приятелски мач между Германия и Франция.

Именно там беше началото на кървавата нощ в Париж. Видеокадрите показват реакцията на футболистите. 

Въпреки съобщенията за стрелба и убийства в други части на централен Париж, мачът продължи до края. Франция победи Германия с 2:0. Стадионът беше заключен и никой не бе пуснат да влиза или излиза преди края на срещата.

След мача публиката беше свалена на терена и евакуирана. Видео, заснето от от зрител на излизане, показва как тълпата пее "Марсилезата" в коридора към изхода.


Повече от сто са жертвите от заложническата драма в "Батаклан". Френските специални части щурмуваха залата, при което тримата терористи се самовзривиха, а коланът на четвъртия избухна, след като бе неутрализиран.

В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20 и пристигна на мястото на трагедията.

Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери пък изразиха шока си от събитията и заявиха подкрепа към французите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали икахте ЕС и НАТО АЛЛАХ АКБААААААР
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не оправдавам талибаните, но франсетата си го просят. Боко, затвори ш......а граница, да не те затворим ние!Ще става още по-зле. Неолиберализмът до това води.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така е "демокрация", "свобода", отворени граници, "отворена Европа" даже много "отворена" да не кажа бая разкрачена. Това което се случва бе въпрос на време да се случи. Много жалко за жертвите.
43
2
 
18
 
! Отговори
Оби преди 8 години
Сащ за да останат на върха, трябва конкурентите им да ги няма - Китай, Европа и Русия. Просто и ясно. Защото Сащ са във фалит. Но да се счепкат с Китай нямат сили, и почват хибридната война първо в Европа. След ката живнат ще насочат мюсюлманите към Китай .. ако е останало нещо от света дотогава.
42
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е виновен защото бомбардира ИГИЛ те сега ги е яд и си го врьщат ааааааама Путин недей да бомбардираш ИГИЛ пажалуста молим ти се недей така
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега всичките пристигнали "инженери и доктори" да ги натоварят на кораби и самолети и кой откъде е! А който няма документи и не казва откъде е да го изсипват в Средиземно море!
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от шарли доволни ли са от секса?
39
0
 
11
 
! Отговори
психиатър преди 8 години
Шопе пий си хапчетата и изчезвай ,че за пореден път ставаш смешен.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко Бойко ще ги приюти всички. Нали французите искаха България да е червена точка? И докато не им заповядат да се юрнат по Европа .. от едното място .. ще се обучават у нас .. войната върви вече! Стига сме вярвали на лъжите на политиците. Да спасим децата си!
37
0
 
15
 
! Отговори
ШЕНГЕН преди 8 години
Кака си приемаме всякакви бежанци, не ми се мисли ако и тука почнат такива атаки. Никой не знае кой влиза, гледаш само мъже на по 25-35 години с не ясни намерения. Да не се окаже че бежанския поток е троянски кон, пълен с екстремисти. Като стигнат определената цел се сдобиват нелегално с оръжие и атакуват от вътре.Ас си мисля че нашите служби, а може и на останалата ЕС тоя сценарий го пропускат. Все пак това си е война, а терористите не щадят нито средства нито хора.
36
0
 
6
 
! Отговори
тъпак преди 8 години
До Анонименкакво ме интересува какво става на другият край на света ? още по-добре ,че са диктатори така задържат благоверните си там и те не се водят бежанци за да наводняват европа . ти като искаш ходи се бий по света за чужди човешки права...може и с китай да започнеш или сев.корея
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга го е казала РУСИЯ ЩЕ СПАСИ СВЕТА
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айзе сега и нашите глупави политици да ги приемат тези пришалци , че да ги свалим от власт ,че много синьо стана на картата на България
33
0
 
18
 
! Отговори
тъп преди 8 години
До Шопне русия има проблем с европа а щатите искат да разрушат старият континент ....разбра ли бе грантаджия !! за русия европа е важен търговски партниор и ако европа затъне русия ще загуби пари . но една 500 млн единна европа е заплаха за чичо сам
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас, коя ли ще е следващата държава-мишена и колко ли още такива камикадзета са влезли с тълпите бежанци.. Каква историческа грешка направи Меркел да ги покани, ИД сигурно не е и очаквала толкова бързо да стигнат бойците й до Европа, замаскирани като бежанци. Европейските лидери са за убиване!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Сам добре работи по унищожаването на Европа. В Америка ние не преговаряме с терористи - спонсорираме ги!
30
1
 
24
 
! Отговори
идиот преди 8 години
До Анонименпутин ли ги пусна през границите ни ? той ли свали садам,кадафи и сега е срещу асад ??
29
1
 
17
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Ето ви сега бежанци.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живей демокрацията
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Aз НЕ съм Чарли" - подигравахте се за взривения руски самолет, нали, лицемерни франсета?