Смърт и страх в сърцето на Европа - кой е организаторът?

Едно нещо е ясно: покой в Европа вече няма да има
Обновена: 15 ное 2015 06:48 | 14 ное 2015 12:21, Елка Василева
144
Смърт и страх в сърцето на Европа - кой е организаторът?
Снимка: Reuters

Тринайсти ноември 2015 г. стана най-кървавата страница в историята на Франция през 21 век. При серията планирани терористични нападения на терористи в Париж загинаха 128 души, 180 бяха ранени, от които 99 са в критично състояние. Властите обявиха извънредно положение в страната и затвориха границите.

Световните лидери изразяват съболезнования на народа на Франция и заявяват готовност да обединят усилията в борбата с международния тероризъм. Правителствата засилват мерките за сигурност около посолствата на Франция и препоръчват на гражданите да се въздържат от пътуване в Париж или поне да не излизат по улиците на града.

Френските силовици, преброявайки загиналите нападатели, се опитват да заловят останалите живи. Пресата междувременно прави догадки кой е организаторът на терористичните актове, пише Утро.ru.

Всичко това, за нещастие, вече се е случвало – и то неведнъж. В САЩ след трагедията 9/11, в Испания след взривовете в Мадрид на 11 март 2004 г., в Лондон след атаките на терористи през юли 2005 г….

В самата Франция, в същия този Париж, преди по-малко от година братята терористи Саид и Шериф Куаши разстреляха 12 души в редакцията на сатиричното списание „Шарли ебдо“, а два дни по-късно техният помощник Амеди Кулибали взе заложници в магазин за кашерни храни в 20-ти район, убивайки четирима от тях.

На 11 януари тази година на мълчаливия Марш на единството в памет на загиналите в Париж излязоха над един милион души, сред които и ръководителите на редица европейски държави.

За организатор на клането в редакцията на "Шарли ебдо“ беше посочена "Ал Кайда“ - лидерът на Айман ал Зауахири лично бил издал заповедта "да бъдат наказани неверниците“ за обидните карикатури на пророка Мохамед.

Радикалните ислямисти многократно поискаха Франция "да прекрати агресията срещу мюсюлманите“, в противен случай заплашиха с нови терористични актове.

Франция участва в коалицията начело със САЩ, която от миналата година нанася удари по позиции на Ислямска държава. На 13 септември френските ВВС, които преди това действаха само в Ирак, започнаха бомбардировки на ислямистите в Сирия.

Британски медии пишат, че вчерашната нощ на ужасите в Париж може би е отговорът на екстремистите за евентуалната смърт на Джон Джихадиста – главния палач на ИД. В четвъртък прессекретарят на Пентагона съобщи, че "с вероятност от 99%“ Джон Джихадиста е бил убит при удар на американските ВВС по позиции на ИД.

ИД вече пое отговорност за терористичните актове в Париж, наричайки ги "вендета за Сирия“. Според някои експерти обаче нивото на координация на извършителите сочи по-скоро към Ал Кайда.

Във всеки случай плашещото е това, че стрелбата и вземането на заложници в центъра на Париж станаха при засилени мерки за сигурност. Във връзка с подготовката на срещата на върха на ООН за климатичните промени, която трябва да започне в Париж на 30 ноември, вече беше възстановен временно граничният контрол, което е обичайна практика за страните от Шенген при големи международни прояви. Това означава, че терористите, най-вероятно, са влезли в страната преди това.

През октомври, в пика на миграционната криза, с която се сблъсква Европа, се чуваха предупреждения, че с потока бежанци от Сирия, Либия и Ирак в европейските държави са проникнали близо 4 000 терористи от ИД, които във всеки момент може да преминат към действие.

Американската разузнавателно-аналитична компания Stratfor отбелязва, че заплахата от терористични атаки в Европа е перманентна.

И сега е важно да се определи дали парижките терористични актове са били "домашни“ или нападателите са се обучавали и са получавали помощ от чужбина.

Какъвто и да е отговорът на този въпрос, едно нещо е ясно: покой в Европа няма да има.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
12
 
! Отговори
ББС преди 8 години
Сега очаквам баба Меркел да каже, че терористите нямат нищо общо с "бежанците" които Европа е приютила. "Нашите бежанци" са лекари, инженери, архитекти...всички с IQ от 130 нагоре.
43
4
 
14
 
! Отговори
intenazionale преди 8 години
Атаките в САЩ на 9/11 само да подчертая че не са атаки от терористи. Вече има многобройни доказателства от независими експерти че собствените им служби са организатори на атаката , като предтекст за увеличаване на военния бюджет и инвазия на изток за завземане на петролните полета .
42
2
 
20
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Fransетата да си спомнят как бомбардираха Кадафи, който държеше тези диваци изкъсо! Разберете, тези *** разбират само от камшик и здрав юмрук! Ще цитирам Владимир Путин: "Знаете ли какво направихте???" Ха сега, сърбайте си попарката!P.S. Шарлитата няма ли да драснат една "весела" карикатурка с черепчета и черва?
41
1
 
11
 
! Отговори
факти-само факти преди 8 години
Меркел-2 октомври-2015 год.--"Бежанци,добре сте дошли.Отворена Европа ви очаква"...........ИМА ли смисъл да говорим повече.....
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и на децата е ясно ,че зад всичко стоят евреите . '' От хаоса ще се роди ред'' , точно така Новият световен ред заплануван от евреите сатанисти идва и само Путин и Русия може да ни спаси разберете , евреите притежават всички останали ''политици'' които всъщноста са ...евреи разбира се , или масони сатанисти ...
39
0
 
0
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Kakva voiska kato 1/3 ot frenskata sa islqmisti!
38
1
 
19
 
! Отговори
О, Цион, Цион преди 8 години
Това е идеята на Цион - смесваме християни с мюсюлмани в Европа, настройваме европейците срещу Арабите и пренасяме войната от Близкия Изток в Европа. Другите да ***, Израел има свещеното право да съществува, защото сме богоизбрани, а вие сте гои!
37
1
 
7
 
! Отговори
akut преди 8 години
с поздрави от гостоприемните оланд и меркел
36
1
 
3
 
! Отговори
ист преди 8 години
Релегиозни войни, но за власт и пари. Ислемистите се върнаха в средновековието - в Европа погава се избиваха католици и протестанти. Жестокоста, удоволствието да убиваш и религиозната ненавист не се придобиват -те са в ГЕНИТЕ на новороденото-както наследствените болести. Отмяната на смъртното наказание е престъпление против човечеството. Сега сме стадо за клане.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мултикултурните ценности е организатора. Да отворим границите и да бъдем толерантни към всеки дошъл от ***'ната си. Чудиха се как да го въведат тоя тотален контрол и накрая такова ла'но направиха, че на нормалните хора им се повръща. Още първосигнални от гз на географията няма ли да поканите?
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ватиканът гузно мълчи
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организаторите са във синагогите , там ги търсете
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черният френски петък 13 нямаше да бъде възможен без помощта на ЦРУ,Израел,френските тайни служби,без подкрепата на Меркел,Оланд и Юнкер,ето това са истинските терористи,тези избиха невиини хора и организираха спектакъла с футболният мач между Франция и Германия за да може цял свят да се наслади на фанатизираните им юдею масонски изцепки.Целта е ясна .ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА,тези хора се нуждаеха от удобрението на хората и сега ще избият милиони
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Ирак 2003-та насам, и ескалацията на насилието, това което цъка е една една бомба със закъснител! Жертвите до момента и последствията едва ли някой може да измери.
30
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
До паломаКакво значи Европа сама си е виновна.......... жертвите конкретно и поимено, каква вина имат... Представи си, отиваш на концерт, и някъв *** те застрелва, убеден, че твоя разстрел ще му донесе купища с жени в рая :DНие обикновените хора страдаме, и винаги ще страдаме ние, не *** оглавяващи правителства
29
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До АнонименНаучи се да пишеш първо бе!!!! Е за това сме в това състояние!!!!
28
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Така е българите са в златния 1млрд живеещи прилично на планетата НО не го ценат. Що са се глупости изписали против България. Ще я оценим като я загубим.
27
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК Е ПУТИН КОЙТО ОСТАВИ НА ВЛАСТ БАШАР АСАД КАСАПИНА!!!!!!НИТО СЛЕД НАМЕСАТА НА САЩ В ЛИБИЯ НИТО СЛЕД НАМЕСАТА НА САЩ В ИРАК ИМАШЕ НЯКАКВО ЗНАЧИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО БЕЖАНЦИ !!!!!!!!!!!!!!ВСИЧКО СЕ ПОЯВИ СЛЕД ВОЙНАТА НА НАРОДА НА СИРИЯ С БАШАР И ГОСПОДАРЯ МУ ПУТИН !! ИД СЪЩО СЕ ПОЯВИ ЗА БОРБА ПЪРВОНАЧАЛНО С АСАД И ПУТИН!!!!!ЗЛОТО СИ ИМА ИМЕ И ТО Е ПУТИН И ДОКАТО Е ЖИВ ОПРАВИЛ В СИРИЯ НЯМА ДА ИМА НИТО В УКРАЙНА!!!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е :(, ще има повод да ви предложат чипове. Ако не искате, ще има още проблеми. Войната в Сирия ще се разшири и ще загинат много хора. Кой стои зад това? Сврьх богати хора и семейства. Бланкфеин, шефьт на Голдман Сакс беше казал, че правят Божи дела.сьжалявам, че нямам линка кьм интервюто на Лойд Бланкфейн.
25
5
 
12
 
! Отговори
БГ преди 8 години
1 ОТ 6 МИЛИАРДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ! НИЕ СМЕ В ТОЗИ ЗЛАТЕН 1 МИЛИАРД !ОСТАНАЛИТЕ 4 МИЛИАРДА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ, А 1 МИЛИАРД С 1$ НА ДЕН !!! НЕ ЖИВЕЕМ В НОРМАЛЕН СВЯТ,АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ТАКА АЛЧНОСТТА ЩЕ НИ ПОГУБИ,САМИ ЩЕ СЕ ПОГУБИМ !!!