Близък на разстреляния българин: Не е могъл да избяга!

Опелото на Себастиен Проази ще е днес и ще бъде погребан във Франция
Обновена: 15 ное 2015 09:32 | 15 ное 2015 09:30,
65
Близък на разстреляния българин: Не е могъл да избяга!
Себастиен Проази. Снимка: Facebook

"Себи не е имал възможност нито да се защити, нито да бяга", обясни адвокат Петър Величков, близък на Себастиен Проази, българинът, който загина при един от кървавите атентатите в Париж.

Себастиен е кум на дъщерята на адвокат Петър Величков.

В петък вечерта младият мъж умира на място при терористичното нападение в един от ресторантите на френската столица.

"Ресторантът се намира на около 500 метра от блока, в който живее дъщеря ми. Той е отишъл там с още няколко приятели. В един момент един от приятелите му е излязъл навън, за да говори по телефона и вижда от кола да слизат двама мъже с автомати. Те са влезли бързо вътре и са започнали да стрелят. Себи се е намирал близо до входната врата и не е имал възможност нито да се защити, нито да бяга. Загинал е на място", сподели адвокатът пред Нова тв.

Младежът ще бъде погребан във Франция. Днес ще се проведе опелото му.

"Часът и денят на погребението не са уточнени", добави  Петър Величков.

37-годишният Себастиен Проази има двойно гражданство - българско и френско и допреди 2 години е работил в Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Нинка преди 8 години
До до 22Стъпвал е в България и то доста често,знае български,майка му се казва Йорданка .Нещо инфото ти е грешно.
34
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 8 години
#40Пишете пълни глупости.Прочетете материалите по делото и гледайте филма.Убитият мъж е бил собственник на жилището.Никъде не пише за участие в убийството и тнт.Двамата бълари са убийците,за което и са осъдени във Франция.Собственникът на жилището няма никакво отношение към убийството на Мартин.
33
3
 
3
 
! Отговори
Ese преди 8 години
Mnogo lajete, nema informacia na saitovete na mvr i na vanshnoto ministerstvo.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ninaСебастиен Проази (Бог да прости греховете му) е човекът, в чийто дом е извършено убийството на Мартин Борилски. Той е бил там по време на убийството. Това е установено еднозначно, след експертизата на материал от него самия. След убийствота са извършвани блудствени действия с трупа на Мартин Борилски. Това също го има в резултатите от френската експертиза. Нашите експерти манипулирах данните и французите направиха свое собствено разследване.
31
4
 
5
 
! Отговори
nina преди 8 години
#33Документалният филм "Случаят Борилски" разказва цялата история около убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски - френското разследване, както и скандалното развитие на делото в България.Във вторник Върховният касационен съд взе окончателното си решение, с което двамата обвиняеми по делото Георги Желязков и Стоян Стоичков бяха осъдени на съответно 19 и 17 години лишаване от свобода за убийството на Мартин Борилски. Материала на "Капитал" за края на делото може да прочетете .
30
4
 
6
 
! Отговори
nina преди 8 години
#33Мартин Борилски е убит на 18 юли 2000 г. в квартирата му в Париж. Разследването на случая е поето от Криминална бригада към френската съдебна полиция. На местопрестъплението разследващите откриват два окървавени с кръвта на Мартин панталона. ДНК анализ на изоставените на местопрестъплението дрехи показва, че те са на двама български младежи - Георги Желязков и Стоян Стоичков. Къде по-точно се споменава хазяинът като участник в убийството ?Документалният филм "Случаят Борилски" разказва цялата история около убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски - френското разследв
29
5
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
А за какво умря, знаете ли ?Задавате ли си от време на време този въпрос ?Търсите ли причината ?Или само кудкудякате, защото е актуално ?Все пак трябва да има някой виновен за смъртта на тези 129 човека, Бог да ги прости !И не ми казвайте, че са виновни ИДИЛ - те са следствието, а не причината.Първопричината е друга и е много далече.
28
6
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Много се радвам, че поне един от убийците на притятелят ми Борил (Лека му пръст, убиха го като куче) вече не е между живите. Останалите двама се отскубнаха, благодарение на корумпираното правосъдие, но Господ гледа ... забавя, но не забравя.
27
6
 
6
 
! Отговори
nina преди 8 години
#33Аз четох доста статии относно убития студент в Париж,Мартин.Никъде не се споменава каквото И да е съучастие на хазяина Себастиян.Защо си измисляте глупости?Удоволствие ли ви прави да сипете помия по един човек,който умрия съвсем нелепо заедно с още 90 други?И какво значение има какво гражданство има той или която И да е от останалите жертви?
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да попитам само едно нещо лицемерните защитници на този ФРАНЦУЗИН.Спомняте ли си убийството на българския студент Мартин Борилски през 2000 година в Париж.Спомняте ли си че беше извършено от двама българи, синчета на видни български адвокати, които го бяха рекетирали.А случайно да си спомняте третото име от порцеса. Името на хазияина, с чието съучастничество бе умъртвен по особено жесток начин варененецът Мартин Борилски ?Ами този същия хазяин е Себастиен Проази. Та така "родолюбци" ..
25
4
 
6
 
! Отговори
потенциал за камиказ преди 8 години
Оффф големи простаци се навъдиха, какво изобщо се чудим , че има манипулирани некадърници от силямистите. АКо и вие, простаците пишещи тук, попаднете в ръцете на Ислямска държава и вас ще ви обработят до месец за да служите като живи бомби в името на Аллаха...да му го натаковам на Алахха
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** и прости хора сте, ама наистина ПРОСТИ. Това е трагедия, а вие едва ли не се подигравате. Има ли значение дали е българин, французин или испанец? Човека си е отишъл по най-гадния начин. Имайте малко уважение към паметта на тези хора.
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чист французин с бг паспорт жалко за него но егати журналистиката
22
10
 
10
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Умно заглавие. Сега седя и се чудя, ако беше имал възможност да избяга, дали щеше да е убит...... Значи има много възможности-1,2. Нямаш възможност да избягаш и те убиват или не те убиват.3,4. Имаш тази възможност и пак те убиват или не те убиват.5,6. Имаш тази възможност, но не бягаш, защото си герой или ти се е схванал кракът и те убиват или не.Мани, мани съвсем се обърках вече....и всичко от едно заглавие.
21
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с дискусията българин ли е или не ми напомня за Бай *** дето гледал, гледал Мона Лиза и си казал, "*** как ли пърди тая". На същото ниво сте, срам, срам.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova e laja.Lipsva informacia ot mediinia govoritel na mvr.
19
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо няма значение българин ли е не е ли. И второ няма значение името му българско ли е или не.Толкова са комплескирани някои хора че не могат да проявят обикновенни човешки качества.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терорът не подбира жертвите си. Тръгнали сте в погрешна посока. Сега в Париж, скоро и в други градове. Това е третата световна, ако още не сте вдянали. Нищо общо с първата и втората , ако очаквате фронтови линии и директен сблъсък на армии.
17
8
 
13
 
! Отговори
nina преди 8 години
@20Майката на Себастиян е българка.Ти откъде знаеш,че никога не е бил в България и не говори български?
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излишно е да се говори по темата. Загинал човека, квото такова. Никой не си знае "късмета". Стига с това българин та българин. Има много хора с какви ли не гражданства.