Холивуд смекчи блясъка след терора в Париж

Без интервюта, без скечове, без шумни концерти
16 ное 2015 12:30,
2
Холивуд смекчи блясъка след терора в Париж
Снимка: Reuters, архив

След терористичните нападения в Париж развлекателната индустрия смекчава тоновете и блясъка на някои от церемониите, свързани с минаване по червения килим, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Компанията "Лайънсгейт" оповести, че днешната премиера на филма "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2" в Лос Анджелис ще е в по-приглушени тонове - няма да има никакви интервюта по време на прожекцията.

Подобни инициативи са често срещани, тъй като шоубизнесът реагира към смъртоносните нападения в парижката зала "Батаклан" по време на концерта на американската рок група "Ийгълс ъв дет метъл".

Вместо с традиционни скечове, Съботното вечерно шоу по телевизията започна с изразяващ солидарност трогателен монолог от Сесили Стронг на френски и английски език. "Париж е град на светлината, а тук, в Ню Йорк, знаем, че светлината никога няма да помръкне", каза тя.

Концерти в Париж и турнета в Европа бяха отменени от "Ю Ту", "Фу файтърс", "Колдплей" и други групи. Мадона изнесе концерт в Стокхолм, Швеция, но по време на шоуто си заяви, че е загрижена за случилото се.

Телевизия Си Би Ес оповести, че ще замени епизод, в който става дума за бомбени атаки, от сериала Supergirl с епизод за набиране на млади жени от "Ислямска държава" от сериала "Военни престъпления".

На неотдавнашната церемония за Наградите на губернатора в Лос Анджелис много знаменитости изразиха симпатиите си към жертвите.

"Съпругата ми Джейда и аз бяхме будни цяла нощ - каза Уил Смит. - Това е толкова трудна, мъчителна и ужасна ситуация. Молитвите ни бяха за тези семейства. Това е ситуация, в която се чувстваш безпомощен. Какво можеш да направиш? Какво е решението? Как да помогнеш?".

"Сега съм тук и нося смокинг, но всички ние почитаме жертвите в Париж и сме солидарни с тях - допълни режисьорът Пол Фейг. - Обичаме Париж. Там имаме приятели и когато в Париж се лее кръв, ние също проливаме кръвта си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо каро свалиха руския самолет и при атентата в Анкара нямаше такова показно съчувствие? Защото сега става дума за франсетата-верни маши на ФАЩ!