Щурм на спецчасти в квартал Моленбек в Брюксел

Медии съобщават за задържането на един от атентаторите в Париж
16 ное 2015 14:44, Елка Василева
12
Щурм на спецчасти в квартал Моленбек в Брюксел
Снимка: Reuters

Белгийските специални части, разположени от предиобед в квартал "Моленбек" в Брюксел, предприеха щурм, съобщават местни медии. Полицията призова телевизиите да прекратят предаването на картина на живо от мястото на събитията "в интерес на всеобщата сигурност".

Още по темата

Предполага се, че операцията е насочена към задържането на Салех Абдесалам, обявен за издирване в събота след атентатите в Париж. Абдесалам е наел автомобила, използван за удара по концертната зала "Батаклан" във френската столица.

По-рано днес телевизия Ер Те Ел съобщи, че Абдесалам е бил задържан "жив и без да окаже съпротива" в "Моленбек". Тази информация бе отречена обаче от прокуратурата.

Вестник "Дерниер йор" съобщава, че Абдесалам - френски гражданин, роден и израснал в "Моленбек" - е бил приятел от детинство с определяния за "мозък" на атаката в Париж от петък Абделхамид Адауд. Абдесалам е работил в градския транспорт на Брюксел.

По повод получения сигнал за бомба в района на институциите на ЕС в Брюксел се уточнява, че става дума за "съмнителен автомобил с френска регистрация". На мястото пристигнаха екипи за обезвреждане на взривни устройства, които преди минути гръмнаха куфара, оставен в кола, паркирана до евроинституциите.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пълни глупости за нещата, изписани за Япония - проверете си фактите
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вестник "Дерниер йор" съобщава, че Абдесалам - френски гражданин, роден и израснал в "Моленбек" - е бил приятел от детинство с определяния за "мозък" на атаката в Париж от петък Абделхамид Адауд.Мозъкът не е в Белгия. Трябва да се открие истинският мозък както направиха американците през 2001 г. и поискаха от Афганистан да им предаде Осама бин Ладен. Талибаните отказаха и САЩ нахлуха в Афганистан. Ако е необходимо Франция също трябва да направи наземна операция, за да ликвидира виновника.
4
0
 
4
 
! Отговори
хакуна преди 8 години
Най-вероятно "кафенце щв ги черпят", щото не е баш нормално, да ходиш да взривяваш и да се взривяваш, носейки паспортчето си прилежно.
3
0
 
7
 
! Отговори
вгр преди 8 години
И какво ще направят сега със задържаните? Ще ги съдят, съдят... или ще ги "изтърват" или ще ги сменят за някой откраднат дипломат? Как не се е сетил някой да хвърли пиратка и в суматохата да го оправят? ...
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kои белгийски медии ти съобщават? Научи се да цитираш, тъй като простееш, като си приписваш преписаното и не съобщаваш източника. Подсъдимо е, дори за списвачки в днес.бг!
1
0
 
27
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
В Япония що няма атентати? Ми щото си нямат интеграти!