Сирийски имигранти да отидат да се бият за родината си!

Вашчиковски: Стотици хиляди си пият кафето на "Унтер ден линден"
16 ное 2015 11:37, Елка Василева
47
Сирийски имигранти да отидат да се бият за родината си!
Снимка: архив, Reuters

Стотиците хиляди сирийски имигранти в Европа биха могли да образуват армия и да се сражават за свободата на страната си. Това заяви Витолд Вашчиковски, бъдещият полски външен министър, цитиран от Франс прес.

"Стотици хиляди сирийци пристигнаха напоследък в Европа. Би могло да направим от тях войска", каза той пред телевизия TVP INFO.

"Десетки хиляди младежи скачат от надуваемите си лодки с айпад в ръката и вместо да поискат първо храна или вода, питат къде може да си заредят мобилния. Защо не идат да се сражават за освобождението на страната си с наша помощ", добави Вашчиковски.

Той заяви, че не би желал Полша да изпрати свои войници да се бият в Сирия, "докато стотици хиляди сирийци си пият кафето на (берлинския булевард) "Унтер ден линден" или другаде в Европа".

За разлика от бъдещия си колега в кабинета Конрад Шимански, който ще отговаря за европейските въпроси, Вашчиковски увери, че Полша ще изпълни ангажиментите, поети от либералното правителство - да приеме над 9000 бежанци в рамките на европейския проект за преразпределение на мигрантите.

В събота Шимански заяви, че след атентатите в Париж Полша "не вижда политическа възможност да спази" тези ангажименти.

Дясната партия "Право и справедливост", спечелила изборите през октомври, винаги се е обявявала против приемането на мигранти и в замяна е предлагала финансова помощ за страните, откъдето идват, напомня АФП.

Новото полско правителство полага днес клетва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
39
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Ами те са си войска, махнали са брадите и САЩ са ги засили насам да съсипят Европа. Остава само оръжие да им дадем, не, че не си носят.
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямистите нямат родина - все едно местан да каже че България му е родина а цел живор работи против нея!
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мюсюлманите не се противопоставят на ислямска държава и радикалния ислям.тия 1 милион млади мъже по един камък да бяха хвърлили щяха да изметат джихадистите.