Най-малко деветима загинали в кървавия ад в Мали

Терористите освободили заложници, които могат да рецитират Корана
20 ное 2015 13:34,
46

Снимка: БТА

Загиналите при нападението на въоръжени ислямисти срещу хотел "Радисън" в малийската столица Бамако станаха девет, съобщи британският в. "Дейли мейл", цитиран от ТАСС.

Още по темата

Според малийския министър на сигурността най-малко трима заложници са убити, предаде Франс прес.

Сред 170-те заложници - 140 клиенти на хотела и 30 души от персонала, има най-малко седем граждани на Китай, съобщи агенция Синхуа. Телевизия "Ал Джазира" съобщи за няколко френски военни сред заложниците.

Според турската Анадолска агенция шестима служители на Турските авиолинии са взети за заложници. Евронюз съобщава, че сред заложниците има членове на международна делегация, участваща в среща на върха на Франкофонията.

Сред заложниците вероятно е най-богатият човек в Африка, нигерийският милиардер Алико Данготе, съобщи "Ал Джазира", цитирана от ТАСС. Той притежава корпорацията "Данготе" за добив на полезни изкопаеми. По данни на "Форбс" Данготе е най богатият човек в Африка и на 67-о място в глобалния рейтинг на милиардерите.

Източник от местната полиция заявил, че нападателите, вероятно ислямисти, са освободили десетина заложници, които могли да рецитират Корана, предаде ДПА. Според очевидци няколко заложници успели сами да избягат.

Според източник от малийските сили за сигурност, нападателите влезли в района на хотела с автомобил с дипломатически номер.

Според командващия армията Модибо Нама Траоре десет въоръжени мъже нахлули в хотела сутринта с викове "Аллах о акбар" /Бог е велик/ на арабски, след което открили огън по охраната.

Хотелът е обкръжен от малийски военни, полицаи и специални части на жандармерията. Пристигнали са също войници от силите на ООН в Мали и френски военни от антитерористичната операция "Бархан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм Мали
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Je suis Bamakonian.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ситуацията е тежка, защото 71 години вече ни управляват само комунисти! Трябва да изберем правителство от реформатори за да се оправим!
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще се изчистиме от комунистите като начело на държавата ни стоят комунист и комсомолец, а такива шматки като теб ги избират отново и отново. Това вашто е ши/зо/френия бе.
16
8
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Какви комунисти те гонят още тебе бе. Главата ти нищо ли друго не може да роди. Или и ти си от тях и викаш превантивно
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България сега требе да се изчисти от комунистите! Комунистите са виновни за всичко! Като се изчистиме от комунистите и заплатите ще станат по 2 хил евра като на запад!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗападноевропеецЗаложници са америкоси, французи и китайци. Изглежда америкосите са най-много.
13
10
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Кремълски терористи!!!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16Дааам, то и Батак е просто една арт-постановка викаш...
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами сега? Нов предмет в училище, ще иска образователният необразован миситър. Такава ще е борбата с театраловизма.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това рускоплатено сайтче трие всичко нелицеприятно путину!
9
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Уплашено българче"Време разделно" е поръчкова пропаганда - и книгата и филма нямат нищо общо с историческата реалност.
8
1
 
2
 
! Отговори
Корана преди 8 години
87.И дадохме на Муса(Мойсей) Писанието, и подир него изпратихме един след друг пратениците, и дадохме на Иса (Исус), сина на Мариам (Мария), ясните знаци, и го подкрепихме със Светия дух. Нима не ви обземаше надменност всеки път, щом пратеник ви донасяше онова, което душите ви не желаят? И някои отрекохте, а други убивате.
7
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега не е имало нито една терористична атака от страна на ислямистите - всичко е било терористични актове отговор на действия на запада. Както братята американци които през Втората световнз взривиха няколко хиляди цивилни жени и деца в България в отговор на символичното участие на България на страната на Германия. Това беше отговор, не атака, за тероризъм дори не се говори а признателният български народ издигна паметник в София на американските пилоти взривявали български деца.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция води война там от месеци, ако не и години активни военни дейстия, което си е чист тероризъм, но медиите не са обръщали особено внимание на френските въоражени терористи в Мали.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6 : ...А Кобурготския предател стана носител на Ордена на Почетния легион - по същия повод ! Без коментар !
4
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
мали е колония на франция нагледен пример за интеграция гледайте снн
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Чий го търсят французите чааак в Мали?"Уран. Имат много силна ядрена енергетика. Те най-много настояваха за затварянето на Козлодуй защото продавахме на потенциални техни клиенти, сега те им продават. А Кунева я сложиха в управителния съвет на франската банка Пари ба с астрономическа заплата.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама искам всичките ви новини да са Кървави и Ужасяващи бе. Как може да отделите само едно прозорче за този ужасяващ ад от ада! Дайте малко снимки на ранени окървавени , разпорени, малко излезнали вътрешности. И по гръмки заглавия да има повече "АД, УЖАС, СТРАХ, ТЕРОРИЗЪМ, ИД, ПОРЕДНА, БОМБА, АТЕНТАТ, ТЕРОРИСТИ, АД ,УЖАС, ТЕРОРИСТИ " така се пиши модерна статия !! с ужасяващи ключови думи моля ви се !
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чий го търсят французите чааак в Мали? Къде е Франция, къде е Мали, континентите, геогравското положение всичко е различно...