Русия затяга сигурността, иска трибунал за екстремисти

Парламентът обивини Запада за възхода на "Ислямска държава"
20 ное 2015 20:48,
113
Русия затяга сигурността, иска трибунал за екстремисти
Снимка: архив Reuters

На общо заседание на двете камари на руския парламент днес депутатите и сенаторите приеха резолюция, изискваща по-тежки наказания за терористи, по-строги мерки за обществена сигурност и нови действия за борба с екстремизма, предаде Ройтерс.

Това, според агенцията, е подкрепа за кардинално преразглеждане на проблемите на националната сигурност, включително вероятно и чрез разширяване на пълномощията на руските разузнавателни служби, след като Кремъл стигна до извода, че бомба е свалила руския пътнически самолет над Египет на 31 октомври.

Председателката на Федералното събрание, горната камара на руския парламент, Валентина Матвиенко, която е от близкото обкръжение на президента Владимир Путин, посочи, че но негова заповед вече са затегнати мерките за сигурност на летищата, в обществения транспорт и на местата, където има събития със струпване на много хора.

Но според нея може да се направи още много. Сред предложенията в тази насока са: възстановяване на смъртното наказание за терористи и създаване на международен трибунал по подобие на Нюрнбергския, който да съди ислямските екстремисти.

"Има предложения за разширяване на пълномощията на специалните служби и правоналагащите агенции, както и за криминализиране не само на терористичната дейност, но и на всеки, който я подкрепя морално, финансово или информационно", посочи Матвиенко.

Шефът на Думата, долната камара на парламента, Сергей Наришкин каза, че "депутатите трябва да анализират законовата база на националната сигурност с оглед на по-добра защита на хората и стратегическите обекти".

Много от изказалите се на заседанието обвиниха Запада за появата и възхода на "Ислямска държава" и за спъване на борбата срещу нея, отказвайки общи усилия с Русия. "Западът взриви ситуацията в Близкия изток и Северна Африка и пося там хаос, кръвопролития и хуманитарна катастрофа", подчерта Матвиенко. "Трябва да се вземат мерки, за да се гарантира, че никой няма право да действа по този начин и с подобни методи в света", добави тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
23
 
! Отговори
456 преди 8 години
До ЗападноевропеецСтига си гонил българите от България,да не ти е бащиния?Кой си ти че ще казваш кой какво да мисли ?Нещо много на сериозно си се взел или тревицата е добра а?
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DR.PARVANOV NIAMA FIRMI--GOZE E BEDEN KATO ZARKOVNA MISHKA.DR. PARVANOV E EDINSTVENIAT BEDEN POLITIK V BALGARIA--PONEGE E IZKLUCITELNO CESTEN.
41
26
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 456"Терминаторът", който се опитва да заличи света е Путин! А както един по-долу каза след като си русофил, не си българин, така че отивай в Русия!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин може и да е луд...Проблемът на САЩ ще дойде след Путин. Все пак той е избран от Елцин, не е настроен анти-американски. Но превратът в Украйна отслаби позициите му, както и на цялата прозападна върхушка в Крмъл. Това дори и в САЩ и ЕС го разбраха и спряха тъпата си анти-путинска пропаганда. Но вече е късно - нападение над САЩ е въпрос на време. В света е тка - слабият го бият независимо от неизбежните неприятни последстия. им е дал много жертви във войните сещу Караген, но го е унищожил.
39
3
 
5
 
! Отговори
456 преди 8 години
До ЗападноевропеецКротко малкия,терминатор бди над теб!
38
3
 
17
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Шоп"Путин фалира."Шопе докато чакаш Путин да фалира ,щети увиснат кайсиите!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главорезите от ИД ги чакат урановите мини в Сибир!Там ще се самоизяждат от глад и работа!Пълен ол инклузив)))
36
5
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 456Майка ти знае ли, че още си буден?
35
7
 
0
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Волен каза днес ,че Русия ще удари САЩ до 5-6 дена с ядрено оръжие---------Очакваме с нетърпение ударите. Нашите ракети са в пълна бойна готовност!Края на комунистическата *** наближава!
34
1
 
15
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен"Ти не си българин. Руските лакеи не могат да бъдат българи."Абе друго си е да си хамерикан9*ска ***! Едно по лъскаво и противно като блатен червей!
33
19
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Рашките са зло!
32
7
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Ами дезертирай още сега бе кво правиш тук.
31
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо трябва да ни интересува какво са решили колхозниците в Русия ?Други новини няма ли ?
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес руски стратегически бобардировачи са изетели от летище Оленя, Мурманска област. Прелитат 13 000 км. с дозареждане във въздуха. Облитат край Швеция, Великобритания, Франция, после през Гибралтар, край Италия, Гърция, Турция - оттам изстрелват крилати ракети по цели в Сирия. През 1961 от Оленя излита Ту-95В с т.нар. "Цар Бомба" 57 мегатона. Взривната гъба се издига на 60 км. височина. Хрушчов е обичал да показва документален филм за взрива на западните си гости - някои са припадали.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе време е да се спрат *** в сащ и арабия в един момент като получа повиквателна да се бия на страната на ес и сащ ще саботирам до дупка и накрая ще дезертирам в Русия и няма да съм само аз
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
44,що се плашиш толкова щом на рашките не им стиска.Ти стой и гледай.Толкова си незначителен,че нищо не можеш да промениш.
27
11
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Волен каза днес ,че Русия ще удари САЩ до 5-6 дена с ядрено оръжие.
26
2
 
13
 
! Отговори
456 преди 8 години
До ЗападноевропеецЗа теб света е холивудски сценарии-Междузвездни войни,терминатори.Инфантилно,но явно работиш за едната тревица и толкова можеш!Имам новина за теб: и преди Холивуд е имало живот!
25
7
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 40Още малко и ще кажеш, че Обама е Дарт Вейдър, който е приел образа му като Саруман му е направил магия, който е получил послание от терминатор изпратен от бъдещето, че трябва да го направи!
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По някои сайтове се коментира за удар на Русия срещу източниците на финансиране на ИД-Саудитска арабия и Катар.Ще бъде много интересно.