Химическите оръжия ли ще заменят бомбите...

Не е лесно да се направят, но целта е психоза
Обновена: 22 ное 2015 10:32 | 22 ное 2015 10:31, Петя Славова
21
Химическите оръжия ли ще заменят бомбите...
Снимка: архив, Reuters

Напоследък зачестяват заплахите и предупрежденията, че новите оръжия на терористите ще бъдат химически и биологични и те ще заменят бомбите.

Биологичната заплаха е набор от опасни микроби, които предизвикват заболявания, обясни пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни болести.

По думите му такива микроби са в арсенала на добре разработените през последните 50 години бактериологични оръжия. 

"Това е някакъв микроб, който предизвиква зараза, смърт или тежко заболяване, което първо е непознато на медицинските власти, второ има много голям плашещ ефект. Целта е да стане психоза", обясни проф. Кантарджиев.

Той коментира, че през последното десетилетие терористични групи са употребили вече такова оръжие. 

"Слава Богу, че не е лесно да се направи", обясни професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преварената вода пази от БИО атаки ,от химическите как?
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СА ЛЕСНИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ!!!АКО ГРПЪМНАТ ЕДНА ГАЗОВА БОМБА ТУКУ СЕ ИЗПАРИ ЗА ПОЛОВИН ЧАС ---------------------------------ЛОШОТО Е, ЧЕ ХАХАВОТЕЛИТЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА ОТРОВЯТ ВОДАТА ЗАТОВА ПОЛЗВАЙТЕ Я САМО ЗА МИЕНЕ И КЪПАНЕ!!!!!!!!!!!ВОДА ЗА ПИЕНЕ САМО ПРЕВАРЕНА ИЛИ ОТ ИЗВОРА МОЖЕ И НА БУТИЛКИ :D
13
1
 
4
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
КОНТРОЛ , КОНТРОЛ ....И ПАК КОНТРОЛ ПО ГРАНИЦИТЕ НА ЕС!НИКАКВИ КОМПРОМИСИ С КОНТРОЛА И ОТГОВОРНОСТТА!!!КОНТРОЛА И ОТГОВОРНОСТТА -----ТОВА Е "ДЕМОКРАЦИЯТА"!!!ВСИЧКО ДРУГО Е ---СТАРЧЕСКИ ДРЪНКАНИЦИ НА ДЕМЕНТНИ БАБИЧКИ С КОМПЛЕКСИ ОТ ВСВ!!УНГАРИЯ , ПОЛША ,ЛИТВА И РУМЪНИЯ ----ПОКАЗАХА КАК...!!!!БЪЛГАРИЯ ---ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИ --СЪЩО!!СТИГА ТЪПИЗМИ И ЧУЖДИ СЪВЕТИ !"КОНТРОЛА" Е---ВИСША СТЕПЕН НА "ЕВРОПЕЙСКО ДОВЕРИЕ" и "СВОБОДА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
b преди 8 години
Зомбита
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Слава Богу, че не е лесно да се направи", обясни професорът.===Биологично оръжие не се прави лесно, това е вярно. При химическите обаче не е така. Данни за употреба на химически оръжия има отпреди новата ера, най-често отравяне на водните ресурси, лишавайки противника от питейна вода, най-често при обсада.И да не забравяме, че каквото не можеш да изработиш сам, можеш да купиш. Като не могат да направят биологично оръжие, ще го купят на черно. Има маса хора, които биха продали и майка си.
10
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива оръжия притежава и може да приложи единствено терориста Башар Асад.
9
4
 
21
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Аз мисля, че палежите ще заменят бомбите, палежите на джамии и мюсюлмански училища имам в предвид. Всъщност палеж на важна сграда може да нанесе щети за милиони като се инвестират джобни пари за запалителна течност и кибрит и реално това ще лиши терористите от места на които да се събират и да обсъждат своите пъклени планове.
8
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 8 години
Каквото търсят,мюсюлманите ще го получат.Макар и неуверено и бавно в началото,християнска Европа ще отговори подобаващо.Колкото и да е гадно,доста мюсюлмани ще бъдат избити.И това е наложително.На змията ще и се смаже главата.Основната причина се корени в ислямската религия.Вече европейските лидери го казват открито.Мюсюлманите воюват в световен мащаб, с всички останали религиозни общности.Исляма превръща човека в диво и жестоко животно.Ислямът следва да се изкорени и забрани в целия свят.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да кажа само че демокрацията и свободата си заминават лека полека.През последните 25 години независомо дали ви харесва или не живота беше хубав.Е това време си отива и идва период на полицейщина, атентати и размирици.Нещата отиват на зле. Да му мислят тези които сега са в детска възраст. Естествено проблемите са и за техните родители които яе треперят дали чавета ще доживеят утрешният ден.
6
0
 
7
 
! Отговори
Химко преди 8 години
Автора на статията и този на заглавието дали се познават?
5
2
 
5
 
! Отговори
БТА преди 8 години
УЖАС!Паника по борсите!Цената на боба скои до небесата след като специалисти от тайните служби са засекли ,че терористите готвят газова атака и сега ядът по казан с боб яхния!Ако всики от ЕС не се снабдят с противогази жертвите ще са милиони!
4
1
 
7
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Рано или късно ще има и такива филми. Гарантирано от Моамед Аллахов и правоверните ми последователи.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психозата се подклажда доста успешно от медиите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Тодор Кантарджиев, преди 8 години
Професор Араб с камила прай микроб от песък!Евтино ги дава,5 микроб за БГ лев.Професор Араб пази от микроб с бел чаршав!
1
2
 
9
 
! Отговори
полвинчата статия преди 8 години
За биологическото оръжие на всеки който има глава на раменете е ясно че е трудно за производство ,но с химическото нещата не стоят по същия начин и точно в това е проблема Не ми се мисли колко жертви може да има ,ако се случи .