САЩ наказват руска банка, помагала на Асад

Санкции и срещу бизнесмен от Сирия, и фирма от Кипър
Обновена: 25 ное 2015 22:48 | 25 ное 2015 22:25,
84
САЩ наказват руска банка, помагала на Асад
Снимка: Reuters

САЩ наложиха санкции на 10 физически и юридически лица, които помагат на режима на сирийския президент Башар Асад. Някои от тях са помагали на сирийското правителство да купува петрол от екстремистите от "Ислямска държава", съобщи днес американското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

САЩ заявиха, че ще замразят активите на 4 физически и на 6 юридически лица, включително на една руска банка, за оказване на подобна подкрепа. Освен замразяването на активите им, на всички американци е забранено да извършват каквито и да е транзакции с тях.

Санкциите са насочени срещу банката "Руски финансов алианс", заради ролята й във финансови транзакции със сирийското правителство. Засегнати са и две физически лица, свързани с банката - Мудалал Хури и Кирсан Илюмжинов, се казва в изявлението на Държавния департамент.

Илюмжинов е президент на Международната шахматна федерация, отбелязва ТАСС. Той отказа да коментира включването си в списъка на лица, подложени на санкции, и заяви, че сега научава новината, съобщи БТА.

Санкциите засягат и сирийския бизнесмен Джордж Хасуани, който според финансовото министерство на САЩ служи като посредник за покупките на петрол на сирийския режим от "Ислямска държава".

Последното засегнато физическо лица е гражданин на Кипър.
 
Освен банката "Руски финансов алианс" и базираната в Москва компания "Хъдсотрейд", в списъка със санкции попаднаха и четири компании от Сирия, Кипър и Белиз, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: САЩРусияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
28
 
! Отговори
no comment преди 8 години
Президентът на тази страна е НЕ'ГЪР!
25
3
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Аз съм изумен ,че пропуснаха и Северна Корея да забъркат в тоя буламач!
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ще в пследните години САЩ дава на мюсюлманските държави като Косово, Турция ,Саудитска Арабия много повече подкрепа и се гаврят с християнска Европа при всяка възможност. Какво точно се случва там всъщност?
23
10
 
12
 
! Отговори
дебилщини преди 8 години
Точно така Асад и ИД са първи братовчеди. Това всичкото не е гражданска война, а е нескопосан план на Асад за демографско прочистване в Сирия и затова опука християните, и ги обгазява и живи ги яде. направо си е Антихристът. Що не вземат и един два холивудки екшъна да спретнат за чудовището Асад и спасителите САЩ...
22
3
 
17
 
! Отговори
Лицемерна Европа преди 8 години
Очевидно в международното право само определени държави имат права . На други държави международното право предоставя само задълженията да се съобразяват с правата на силните на деня.На Турция и е дадено правото да навлиза безпрепятствено на чужди територии по въздух , суша и вода - "Гърция " . На Турция и е позволено да (защити) тюркмените или други близки тюкоезични племена на чужда земя в Сирия и Ирак , дори да анексира територии - Кипър .И всички безропотно са ДЛЪЖНИ да се съобразят с нейните права , да затворят очи пред несправедливостта , да премълчат и преглътнат всичко това само
21
2
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Спомня ли си някой как преди да нападнат Ирак през 2003 ни убеждаваха същите ,че Садам и Алкайда са заедно и че Садам ги бил подкрепял, въпреки че това беше безбожна тъпотия от всякъде .Дори самият Джордж Буш години по късно призна ,че Садам и Алкайда нямат нищо общо.Аз се чудех откъде ми е позната тази песен!
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без САЩ Турция не би посмяла да свали руския бомбардировач. Имало е задкулисни игри пак. Обама сега е много активен, тия до нова година ще подпалят света. Само чудо ще ни спаси от трета световна война. *** много, марионетки и компромати още повече.
19
2
 
5
 
! Отговори
Metal Man преди 8 години
Айде сега, пак крием причините!Не ви харесвам подмолните начини да си търсите това, което ви трябва. Хайде сега, нека си признаем. Кой е искал парички от тази банка и не му е дала? Поне веднъж, нека бъдем честни, а?
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една страна пополацията на арабите е хубаво да се намали, че са като ***, обаче много долни номера от американците. Те са далеч и до тях миризмата не достига, но а тези бежанци навряха две кофи ла.на в барела с меда наречен Европа. както знаем новата смес няма как да е мед, просто ни пратиха "партньорски" по дяв.ол.ите
17
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия поне от 25 години една истина не са изрекли от Белия дом. Направо са феноменални.Комунистите бяха по-схванати в лъжите, поне си личеше кога лъжат. Тия няма как да си личи. То е перманентно
16
4
 
34
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Не знам, излиза, че сирийското правителство си плаща за собствения сирийски петрол, който ИГИЛ добива и краде от страната. Съвсем им мухлясаха мозъците на янките или просто вече не им пука, дали някой ще им повярва на брътвежите.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Обама и театър не може да играе вече правдоподобно. Направо му се подиграха тези с Нобеловата награда за мир. Голям миротворец, голямо нещо.
14
2
 
23
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
То хората виждат за какво става дума, вече лъжите им не минават, нали?!
13
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако лошия Садам, лошия Кадафи о ;ошия Асад си управляваха с железен юмрук разпокъсаните и етнически тотално кракционирани държави, сега щяха да са живи милиони иракчани, стотици хиляди либийци и стотици хиляди сирийци. Европа нямаше да има 1 милион нашественици, 120 французи щяха да са живи, 250 руснаци и т.н. Но нейсе, САЩ реши да демократизира света, да помага на арабите и на бежанците..даже и това не, просто САЩ реши да краде нефт и ресурси и да командва света като авторитарна супер сила
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6Явно 40-годишният си арменски коняк ще го пиеш в другия живот ХАХАХАХАХАХХАХХАХАХАХАХХАХАХ
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия в Белия дом всеки ден доказват че са напълно неадекватни вече. Руснаците се бият на страната на Асад, американците се правят ,че разкриват голяма тайна , как подържали Асад финансово. Пълен цирк. Не знам за кого го правят този театър - сигурно за Си Ен Ен и Фокс Нюз, в Европа само будят презрение. Европейците в 80% откровено мразят американската политика.
10
3
 
2
 
! Отговори
7 преди 8 години
e i kakvo stava,vijdateli koi e golemija igrach,nie balgarite moje tuk po formite samo da pljampame ,v goljamata igra nikoi nene brisne jalko, tova e istinata da krotuvame
9
4
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Асад купувал нефт от създадените и спонсорирани от САЩ ,ИД които са окупирали част от страната му и се бият срещу него????!!!!!!???!!!!!????!!!!!???!!Ниво на логиката -американско!
8
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ВЕЛИКА АМЕРИКА! МАЧКАЙ РУСКИТЕ ***!!!!
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера. Обама с кой иска да воюва със терористи от ИД или със Руснаци който воюва с терористи от ИД?