Су-24 бил свален заради сина на Ердоган

Сирийски министър: Турция има за цел възраждане на Османската империя!
Обновена: 27 ное 2015 16:00 | 27 ное 2015 15:37, Елка Василева
66
Су-24 бил свален заради сина на Ердоган
Снимка: Reuters

Турските F-16 са свалили руския самолет в отговор на унищожаването на стотици нефтовози, изпратени от бунтовниците от терористичната групировка "Ислямска държава" от Сирия за Турция.

Целият петрол е бил закупен от петролната компания на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви в интервю за РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

"Целият този петрол е бил доставян за компания, която е на сина на Реджеп Ердоган. В тази връзка Турция е започнала да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи над 500 камиона с петрол. Това силно е нервирало Ердоган и неговата компания. Те изнасят не само нефт, но и пшеница, и исторически ценности", заяви сирийският министър.

"Целта на Турция е да се опита да възроди Османската империя, която преди се е деляла на провинции. Имало е провинция Дамаск, Мосул, Алепо, Йерусалим, Бейрут и т.н. Точно тази цел води към желанието за разделяне на Сирия и Ирак на емирати или провинции, които да съществуват под протектората на империята и в неин интерес. Тези амбиции предизвикват разногласия със САЩ", каза още сирийският министър.

Аз Зуби посочи, че амбициите на Анкара и западните й съюзници са били поставени под заплаха след началото на руската въздушна операция в Сирия на 30 септември т.г.

"Неочаквано за тях активната намеса на Русия преобърна разстановката на силите. Първо, това е истинско присъствие, втори, те /Западът/ искат да изгонят Русия от арабския свят и да я направят враг на този регион, както в Либия и Йемен", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
39
 
! Отговори
IYI преди 8 години
Турция има много тежка карма, която предстои да се изплаща. Съжалявам за милионите невинни турци, но така работят кармичните закони - синовете плащат греховете на бащите. Винаги е било така. Турция като държавност няма право на съществуване, още по-малко пък велико-османска империя. Явно предстои осъществяване на пророчествата за преминаване на Руския Цар през Червената врата, която е зазидана.
22
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oх, големи разбирачи сте...НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ОТ ИДИЛ ИЛИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА АСАД ТОВА СА КЮРДИ КОИТО ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗБУТАТ МИРА И СПОКОЙСТВИЕТО В БЛИЗКИЯ ИЗТОК. ЗАТОВА И ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ГИ БОМБАРДИРА СПОРЕД ИНТЕРЕСИТЕ СИ !
21
1
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Не стига, че сте от "другия бряг" ами и се "друсате" преди да пишете.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПИСЪКА С 40 ДЪРЖАВИ -СПОНСОРИ НА ИД Е БИЛ РАЗДАДЕН ОТ РУСИЯ СЕГА В АНТАЛИЯ...И РУСИЯ ВЕЧЕ Е ЗНАЕЛА ЯВНО И ИМЕНАТА...ЗАТОВА ПУТИН НЕ ИСКАЛ ДА РАЗГОВАРЯ С ЕРДОГАН КОГАТО ТСЙ СЕ ОБАДИЛ В МОСКВА СЛЕД ИНЦИДЕНТА СЪС САМОЛЕТА. ПОСЛЕ ЗА КАКВО СА ПРИКАЗВАЛИ - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ СПОРЕД СТАТИЯТА . ВЪЗМОЖНО ДА МУ Е КАЗАЛ ЗА СИНЧЕТО..
19
17
 
4
 
! Отговори
Homo Soveticus преди 8 години
Путин кога разбра, че Турция купува петрол от ИД, преди или след подписването на Турски паток :)
18
2
 
31
 
! Отговори
до бг турчин преди 8 години
Браво бг турчин, много реален и трезв поглед на ситуацията! Дано повече турскоговорящи хора си дават сметка що за зло е Ердоган за собствената си страна, а не сляп псевдо национализъм
17
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди година сина на Ерталибан беше показан на снимки от гуляи заедно с командири-главорези от ИД. Някой да е чул или видял нещо по нашите филтрирани медии? Не, разбира се.
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си дойдем на думата!Ззначи фанатика Ердоган иска да се бие с руската мечка? Ок! Очень хорошо! Никакви проблеми нямаш, фанатик! Ей сега ще видиш санкции, внезапно всривени изтребители...само малко търпение.
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган явно осъзна каква глупост стори , но е ксъно либе за китка. Сега ще се перчи като френски петел и дотолкова. Няма как да клекне пред собствения си народ, ще се прави на велик но само на думи.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция много дълго ще съжалява за деянието си. Така коварно не постъпват тези, които при всеки удобен случай говорят за дружба и сътрудничество." Това гневно написа на страницата си във Фейсбук лидерът на Чечня Рамзан Кадиров по повод сваления от Турция руски бомбардировач. Рамзан Кадиров е готов във всяка минута да тръгне на борба срещу "Ислямска държава". "Считам за свой дълг да заявя, че аз, Чеченската република и целият чеченски народ сме готови да изпълним поръчение и заповед .
13
6
 
4
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Карабинерска им работа! Важно е да върви далаверката. Алъш вериша. Путларах акбар хахаха
12
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган много си е повярвал. Дано турците отвътре го катурнат, той е опасен и за нас . Ислямизира страната, направи ги маша на Саудитска Арабия, сге за личния си бизнес жертва добросъседски отношения с Русия. Опасен е и за самата Турция и трябва да бъде разкаран от политическата сцена.
11
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най сетне някой каза на глас истината.
10
0
 
19
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Sled tova izkazvane v Turciya ide revolyuciya za padane na Erdogan ot vlast.Podobna e bila situaciyata s Atatyurk i pod natiska na Rusiya,Turciya stava bez feredjeta do Anadola
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Товa се знaе отдaвнaТи познаваш ли го.
8
1
 
45
 
! Отговори
излагации преди 8 години
Това с картите е много готино - било територия , за която Турция има претенции, но международно призната на Сирия. То по тази логика да не се окаже, че и нашите родопи на тяхната карта е в Турция.
7
52
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин: Някои, държави подкрепящи тероризма, си играят с огъня. Ердоган: Съгласен съм с Путин. Да подкрепяш Есад, който е убил 380 000 невинни души, е равносилно да си играеш с огъня. Съветвам Русия да не си играе с огъня. ПАК МУ ЗАШЛЕВИХА ШАМАРА НА П*ТЬО.
6
1
 
27
 
! Отговори
лош преди 8 години
Синковеца трябва да си върти далаверите с ИД.
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както питат братята китайци, дали Анкара си дава точна сметка какво е да свалиш руски военен самолет?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да бе мирно седяло не би чудо бидяло