Шенген ще стане история без контрол по външните граници!

Доналд Туск не надява на Европа да се справи с миграционната криза
29 ное 2015 15:37, Красимир Ангелов
58
Шенген ще стане история без контрол по външните граници!
Снимка: БТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че главната цел на днешната среща на върха ЕС-Турция е да прекъсне притока на мигранти към Европа, предаде Ройтерс.

"Постигнахме споразумение, което, надявам се, ще бъде прието от всички страни днес," каза пред журналисти Туск при пристигането си за срещата.

Той добави, че никакво споразумение с Турция няма да е достатъчно, за да се справи Европа с най-тежката миграционна криза след Втората световна война, ако блокът не контролира строго външните си граници.

"Ще повтарям това отново и отново: без контрол на външните граници Шенген ще стане история", заяви Туск, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pazete se idva fesa v evropa ha ha ha .sega da vi vidim..
36
0
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Що така все така става, ама в която и коалиция или империя да влезем и тя се разпада. Византия, Османската империя, Централните сили и Германия, СССР, сега ЕС.
35
5
 
1
 
! Отговори
Ебaлен Агент преди 8 години
ЕС е най-голямата икономика в света и това че разни жалки пуделчета лаят не ни пречи особено. Европа ще я бъде и ще бъде номер едно дълго време!
34
2
 
13
 
! Отговори
Bertolomeo преди 8 години
Пълзящ преврат, терористични атаки, руски самолети, скъпи винетки...Това е отклоняване на вниманието от предстоящия коледен концерт на Веселин Маринов
33
0
 
20
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Шенген вече стана история!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпадането на ЕС, беше мечтата на погребална агенция телевизия "Алфа". Няма да е чудно сега да обърнат палачинката и започнат да реват: Защо "колонизаторите" ни затварят границата !?
31
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жан-Клод Юнкер: ЕС ще се срине, Рюте: ЕС може да рухне като Римската империя... а жалките шорошташки тролчета взели за Русия да плачат - ха ха ха... Статията е за ЕС и Шенген, не за Русия, не я мислете вие Русия, Русия се развива и върви напред, а ЕС все по дълбоко затъва в блатото и там ще си потъне.
30
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е поляк, в резултат на това нещата в Европа не вървят добре. Извод - страха на поляците от Русия пречи на развитието на Европа. Не трябва да се допускат поляци да влияят на европейските дела и нещата ще се нормализират.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До смешен платен трoлГрешни са ти данните. Средната заплата в Русия е около 100 долара, а в Москва е дори 2000, има заплати за специалисти по 150 000 рубли.
28
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 29Русия е на 6 място по БВП, Италия на 12то. Русия няма дългове. Рускята икономика е напълно реална, Русия е богата на ресурси. Италия има дълг повече от САЩ спрямо БВП - 130%. Икономиката и виртуална, отрицателна на практика - без да взима дългове ще фалира. Испания, Португалия и Италия са следващите след Гърция които ще изгърмят. ЕС е в такава рецесия, че излизане няма.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шляхтич, вие сте вече история! Ердоганя ша ви клати като гладен цiгaнин джанка.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС вече е едно мъртво прасе.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 25Средната заплата в Русия е 50 хил рубли - около 900 долара. В Русия няма безработица, местното производство е във възход. В България нищо не се произвежда, безработицата в някои райони достига до 65%. Средната заплата е 200 долара, 87% според официални данни живеят под жизнения минимум а 34% живеят в крайна бедност.
24
16
 
2
 
! Отговори
29 преди 8 години
Мда, то и в Мозамбик като почнат да берат 10 банана на ден вместо 5, икономическия растеж е 100%. Но това не променя факта, че 60 милионна Италия има съпоставима икономика с тази на 140 милионна Русия. Ами да продължават да си избират Жужито и след 10-15 години ще паднат до нивото на Конго.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха -ще им дават на турците пари за да държат имигрантите извън ЕС.Всеки малко нормален човек би се замислил как точно ще се следи дали "сделката" е изпълнена.Какво ще спре Ердоган и сие да приберат милиардите и да не направят нищо?Та те имат огромен интерес ЕС да е пълна с ислямисти.Най-вероятно просто ще приберат парите и ще продължат да правят каквото и сега.Винаги могат да кажат- "ми ние имаме милиони сирийци в бежанските лагери".Ето,задържаме ги.
22
8
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Ъхъ, а в Русия рай - тероризъм, заплатите паднаха двойно, санкции, изостаналост, по-лоши пътища и от нашите, живеят 7-8 години по-малко от българите, убийствата са 6 пъти повече, алкохолизъм и какво ли още не. Та къде се живее по-добре сравнено с Европа? В Африка? Азия?
21
1
 
12
 
! Отговори
26 преди 8 години
За 12 години Русия увеличи бюджета си 22 пъти , военните разходи - 30, БВП - 12 пъти. От 36-то на пето място в света по БВП. Валутните резерви се увеличиха 48 пъти! Национализира петролната индустрия 65% и 95 % от газа и много други. Ръст в селското стопанство: пет последователни години се класира 2-3 място в износа на зърно в света надминавайки САЩ, които сега са на 4-то място! Повишение на заплати в публичния сектор с 18,5 пъти! Повишение на пенсии -14, 5 пъти! Намаление на смъртността сред руското население с 1,5 милиона души годишно!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС се разпада.
19
12
 
2
 
! Отговори
yшита хайде на бас преди 8 години
че Русия ще се разпадне много преди ЕС. На 10 долара, което е около 5-6 милиарда рубли.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До yшитатаДа ама не, Европа ще се справи с всяка трудност - имаше икономическа криза, Кипър, Гърция и какво ли още не, сега бежанци, терористи, но Европа ще продължи напред и нагоре....Добре се справя като гледам - кризи, атентати, бежанци, фалити, безработица, протести, дефлация... европейскте лидери открито заявяват че ЕС е в кома и ще се срине, но добре се справя, добре.