Русия обяви фондацията на Сорос за нежелана

Тя представлява заплаха за конституционния ред в страната
30 ное 2015 15:23, Елка Василева
150
Русия обяви фондацията на Сорос за нежелана
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Генералната прокуратура на Русия обяви за нежелана дейността в Русия на две чужди неправителствени организации. Това са фондацията „Отворено общество“ и институтът „Отворено общество фондация за съдействие“, съобщи говорителят на прокуратурата Марина Гриднева, цитирана от РИА Новости.

И двете посочени организации са част от структурата на т.нар. фондация на Сорос – мрежа от международни благотворителни организации, създадени от американския финансист Джордж Сорос.

Установено е, че дейността на двете организации представлява заплаха за основите на конституционния ред и сигурността на Русия, каза Гриднева.

Решението на прокуратурата е взето, след като горната камара на руския парламент – Съветът на федерацията, поиска от главния прокурор, вътрешния и правосъдния министър да бъде извършена проверка на организациите, включени в т.нар. патриотична „стоп листа“, която беше утвърдена през юли тази година.

През май в Русия беше приет закон, съгласно който чужди и международни неправителствени организации могат да бъдат обявявани за нежелани в Русия, ако тяхната дейност според правоохранителните органи представлява заплаха за основите на конституционния ред в Русия, нейните отбранителни способности и сигурността на държавата.

Съгласно закона решение за обявяване на дейността на организация за нежелана се приема от главния прокурор съгласувано с вътрешното министерство. Отмяната на подобно решение става по същия ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай Илия.... мисля,че сме по-податливи на РУСКИЯ ВИРУС. А и той е много по-опасен.Заразените с него не чуват не виждат и не търсят логика и смисъл.Заразените са като зомбита .Не си задават въпроса ,защо стотици хиляди напускат мечтата Русия и се заселват в соросоидния запад.За 2015 г има 256 000 подадени молби за зелена карта за САЩ. При положение ,че бройките са само 4000.И 80 000 руснаци получили гражданство в ЕС..само за 2015 г.
30
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникВ Русия не се действа истерично. Обявяват се намеренията на властта и се дава възможност на обществото да се информира и да реагира, като през цялото време се извършва мониторинг на народните настроения. Властта реализира само тези решения, които са намерили широка подкрепа в руското общество.
29
2
 
34
 
! Отговори
Соросоид преди 8 години
Човека си гледа интереса.Тва че ние му го позволяваме си е наш проблем.Той става милярдер за 1 ден и с това кара много хора да вярват в успеха и че няма невъзможни неща.В Англия ,САЩ а от сега и в Русия му е забранено да прави бизнес защото там хората са против неговите спекулации и бизнес практики.Той ли ни е виновен че тук повечето са балъци!!!Неговия бизнес е изцяло в страни от 3-тия свят защото са по неразвити и му е по лесно да пробие.
28
2
 
38
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
До АнонименЧе тая мумия Сорос в октопод е задушил България. Кеф му университети да промива мозъците на младото поколение и да го прави некадърно, че то от новия български излизат и името си не могат да напишаткеф ти пропагандатори пишман експерти, заливащи медиите с лъжи и лицемериякеф ти фондации за угодни му анти-научни изследваниякеф ти вестници с многобройни тиражи, че и дори безплатно разпространявани като Капитал с парите на Америка за България.ужас ужасна...
27
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
да се забранят и в българия
26
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ ДО 1ГОД,ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ МЕЖДУНАРОД.ТРИБ. С НЕГОВИТЕ ПАРИ,ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА
25
2
 
42
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Чак сега?Мислех, че в Русия отдавна ги подгониха.Организации финансирани отвън няма как да са в интерес на една държава.
24
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорос е ***,който живее от нещастието на другите!
23
5
 
46
 
! Отговори
да преди 8 години
Сорос са далавераджии. Браво на руснаците. И ние трябва да ги изгоним заедно с нашите, които се облажаеват от тях.
22
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в България кога ще бъдат забранени анти българските "отворено общество" и БХК?.
21
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие дето редактирате също сте такива,защото криете истината от обществото!!
20
4
 
53
 
! Отговори
Паул преди 8 години
Също в Българи с парите на Сорос и за негови цели работятЦентър за либерални стратегииЦентър за изследване на близкото миналоИво ИнджевЧервената къщаФондация Гъливер....Имат ли край пипалата на Сорос?
19
6
 
41
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Я се позаинтересувайте малко за Сорос .Човека които прави 1,3 млрд $ за 24 часа през 1992 г в резултат на което Английската банка фалира.Тоз човек е персона нон грате в Англия и САЩ от 20 г насам.Руснаците чак сега се усетиха.Ако стъпи в Англия заради него ще върнат смъртното наказание!!!!
18
2
 
35
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Извинете ,да не сте член на гей-отворено общество?.
17
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това деденце ли мори чибурашките,та се принуждават да плащат на безполови да реват срещу него из форумите на днес.бг.Смях!
16
2
 
45
 
! Отговори
Георги Ангелов нон преди 8 години
Е как ще ги изгоним.Тоя Георги Ангелов, който е Главен икономист на Институт Отворено общество, всеки ден е или в телевизия, или в радио или в пресата с отровните си манипулативни коментари за иконмиката, които облъчват хиляди българи.Трябва да се изгонят и платените медии, които дават трибуна на такива нон грати.
15
3
 
52
 
! Отговори
разгеле преди 8 години
От цяла Европа трябва да се изгони - със все си кончити , гейове, лесбийки, третополови, недоинтегрирани, малцинствени, измервателни институти и демократични индекси. Цялата платена *** да си я взема и да си играят колкото си искат там на "ни лук ял , ни лук мирисал".Пък после ако искат да протестират, в мрежа, без мрежа, с мрежени чоропогаюници - все тая, само да се махат
14
3
 
45
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Чичко Сорос ще ни надживее всичките, понеже има пари за резервни части. Май вече шеста трансплантация на сърце, сигурно е младо и е свалено още работещо от "донора". На бас, че всяка седмица му преливат и млада кръвчица, и стволови клетки му отглеждат, и бок знае още какво.
13
22
 
20
 
! Отговори
Космат преди 8 години
ЕЙ ХОРА - ТАЗА КХАБЕР - ПУТИН Е БРЕМЕНЕН !!!
12
1
 
46
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Еми те тези организации и фондации на тъй наречените филантропи като Сорос ,Гейтс ,Рокфелер всъщност прикривани от чисто дарителски цели правят доста сериозен бизнес ,трупат власт и пари.Неси мислете че има безкористно добро дело.Такова нещо не съществува.Помагаш на бедни хора но в същото време трупаш точки за пред света ,превръщаш тези точки във власт а властта в богатство.