Турция няма да спре бежанците без контрол от ЕС

Трябват центрове за регистрация по бреговете й
12 дек 2015 17:53,
76
Турция няма да спре бежанците без контрол от ЕС
Снимка: Архив Reuters

"Турция се намира в предприсъединителен процес и дължи най-малкото да зачита Конвенцията за бежанците. Но страната доказа, че не се съобразява с решенията на институциите. Тя пренасочва бежанците към Гърция", каза в интервю за предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR гръцката европарламентаристка от ЕНП Елисавет Возенберг, която е член на  Съвместния парламентарен комитет ЕС – Туция.

По думите й миграционният поток няма да намалее, нито ще спре, ако ЕС не въведе по-строги мерки и не подчертае пред Турция, че се изисква от нея да спре тези потоци.

"ЕС трябва преди всичко да покаже, че спазва условията, договорени в Копенхаген, договорени според върховенството на закона и основните човешки права. Досега обаче няма такива изгледи", посочи Возенберг.

Тя заяви, че Гърция вярва, че Европа трябва на първо място да узрее за идеята за създаване на центрове за регистрация по бреговете на Турция.

"Така ще може да предотвратим смъртните случаи в превърналите се в огромни гробища Егейско и Средиземно море. От друга страна така ще бъде строго контролиран трафикът на хора",  заяви Возенберг.

Цялото интервю на редактора Лъчезар Вълев гледайте днес от 18 часа в предаването "Брюксел 1" с водещ Милена Милотинова.

По темата за бежанците и стартиралата наказателна процедура на ЕС срещу Унгария гост в студиото ще бъде евродепутатът Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
ео преди 8 години
Турция никога няма да влезе в Европ.съюз, който между другото е пред разпад. Меркеловата политика да вика мързеливите, крадливи, диви и фанатизирани арабски орди, от които едва 20% са Сирийци в Германия и Европа, противопоставя европ.нации една на друга и това е първата крачка към разединение !Следващата крачка е смяна на политиците, с цел оцеляване на европейските нации !!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб Османлията Турция била свободна и демократична???? Хахахахахахаххахахахахахахахахаха
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи ако се смяташ за прокажен, а може и да си чумав, нямам нищо против. Другите българи не са длъжни да се съобразяват с мнението ти.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция ще изнудва Европа с тези бежанци, докато ние й позволим. За съжаление не виждам някой да се е забързал да спре изнудването.
9
5
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
А,БЕ...ЗАЩО ЧАКАТЕ , ТУРЦИЯ ДА ВИ СПИРА БЕЖАНЦИТЕ..?БЪЛГАРИТЕ ПО ГРАНИЦАТА......САМО ПИЕНЕТО ЛИ ЩЕ СПИРАТ..ХА,ХА,ХААААААААААА....??!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААА 10, 12,17 и всички други. Моля ви,да спрете тази дива информация от психиатрична болница от Карлуково . Ние сте много уморени от вас и от вашата дивотия. Спрете, моля! Стига!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Саудитска Арабия е рай юалмите да бягат там.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде дайте му сега още 3 милиарда на този рекетьор. Или може би 10 милиарда? Турция е явно на страната на ИД, но вие я вкарайте в ЕС, а този нагъл слуга на шериата го направете председател на Европарламента, може и на мястото на папата да го сложите.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се трият коментари. Егати демократичната евроатлантическа цензура.
4
1
 
20
 
! Отговори
на лудия баницата преди 8 години
Ама взеха 3 милярда и без визово пътуване нали....
3
28
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Давайте турци!!! Имате подкрепата на НАТО!!!
2
26
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Авайте турци!!! Имате подкрепата на НАТО!!!
1
6
 
31
 
! Отговори
Elf преди 8 години
TURCIA GENERIRA TERORA.