Башар Асад - проблемът в преговорите за Сирия

Русия и Западът продължават да бъдат разделени
Обновена: 18 дек 2015 09:41 | 18 дек 2015 08:28, Петя Славова
41
Башар Асад - проблемът в преговорите за Сирия
Снимка: архив, Reuters
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви тази вечер, че изглежда не е постигнато съгласие по два ключови въпроса преди началото на новия кръг от преговори за Сирия днес в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.
 
Иран не е видял приемлив за него списък на сирийските опозиционни групи, които могат да участват в мирни преговори. Няма и списък на сирийските групировки, които вместо това трябва да бъдат смятани за терористични организации, пише БТА.
 
"Действащи членове на Ал Каида не удовлетворяват условията, които поставяме за членове на опозицията", подчерта Зариф. Все още не знаем и дали ще бъде постигнат напредък в преговорите, целящи да сложат край на конфликта в Сирия, добави Зариф.
Още по темата
 
Иран е важен съюзник на режима на Башар Асад и ще присъства на преговорите, водени от Русия и САЩ. Руският представител в ООН Виталий Чуркин обаче заяви пред медиите, че вижда опити подкопаване на изявленията, които са били договорени в обсъжданията на Сирия до момента.
 
Чуркин не съобщи подробности, но в мирния план, договорен във Виена, се определя краен срок до 1 януари за начало на преговорите между режима на Асад и опозицията, последвани от свободни и честни избори до 18 месеца, припомня АП.
 
Дипломати съобщават, че петте постоянни членки на Съвета за сигурност не са постигнали споразумение за текста на проекторезолюцията, която се очаква да бъде приета след преговорите днес. "Не съм сигурен, че това ще се случи", заяви Чуркин.
 
Русия и Западът продължават да бъдат разделени по един основен проблем в преговорите за политическия преход - съдбата на сирийския президент Башар Асад, отбелязва АП. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: СирияБашар Расад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Башар Асад - проблемът НА САЩ в преговорите за Сирия.Иначе проблеми тези дето се борят за правота нямат!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Verno e no Rusia e velika a sapasa se raspada posvolava sapasa da Bade sadrupani sa sajalenie bG e nsi bednata sasipana darjava ot nekadarnizi politizi Mutri i mutresi rumania 4ehoy jugoslavija garzia sa mnogo Po napred i bogati a bG kade e koi ja sasipa koi mladite sa pravi 4e bagat a starite Umirat V selata 135 lv sa ostavili stari Hora da muserstvat glad
23
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До OdysseusСам не си вярваш нали за внимателния анализ?Сърбия 98 - ГРЪМНАХА ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙИРАК - Не знам колко сватби погребаха и това са само тези дето сме разбрали след филтрацията на новините...Болници в Афганистан...Сирия за последната седмица 3 пъти бяха удряни Сирийски складове които никога не са принадлежали на опозицията та да имат "Стара" информация ХАмериканцитеЗащо в Алепо което скоро ще бъде превзето от АСАД се бомбардира ВОДОПРОВОДА?Много точно определени цели хе хе хе
22
3
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Много сте зле с политиката. Фалшивата "евро-атлантическа" пропаганда в комбинация с "модерните опиати" въздействат психически най много на Софиянците. Ние по селата употребяваме само домашен алкохол и разсъждаваме много по добре.
21
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Такава е пропагандата , евроатлантическата. Истната е, че мирните жители са ибити от "демократичните опоиционни терористи" за да се обвини Асад. Тактиката на САЩ.
20
9
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 8 години
Като чета коментарите за мен все повече се убеждавам, че русофил исвен синоним на неграмотност е и синоним на агресивна простащина. Асад вече е изтъргуван от Жужи и няма да участва в политическото бъдеще на Сирия. Ако асадистите продължават със същите темпове "да освобождават" ще им трябват 70 години да освободят цялата страна. А приказките, че на джуджето всички ходели на крака може да ги разправяте на жените си рускини. Обама що не му отиде на крака?
19
3
 
9
 
! Отговори
налудничави идеи преди 8 години
Укротете Обамата, с неговите налудничави идеи да владее и да управлява света, и тогава всички световни кризи ще бъдат преустановени.
18
4
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Че територията на терористите се е смалила с повече от 40%!!!! Ах да, знам че вие четете сайтове и вестници само от нивото на жълтините, вас ви интересуват само чалгаджийки и тъпизми, така че е ясно защо не сте чули! А това чу ли, мамин одисейчо, че сега Турзия може да попадне под санкции за финансирането на терористите? Ей тоя Путин бе,ясно беше, че нещо му е скроил на ердоганчо,щом рязко отряза всякакви контакти...А Асад ще си пребъде.....Даааа, закачките с Баба Меца са опасни за вашето здраве
17
3
 
15
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо ЕС или ООН не осъди Обама за хилядите убити и прокудени в Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан и Либия? В следствие на американските бомбардировки? За концлагера Гуантанамо? За расовата дискриминация в Сащ? За поддръжката на убийствения фашистки режим в Куев? За тоталното подслушване и следене на хората в цял свят, включително и на Ангела Меркел? За измъчванията на иракчани в иракския затвор Абу Граиб в Багдад? За създаването на ИД и въоръжаването и с американско оръжие?
16
1
 
9
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Има ли нещо общо между главорезите от ИД, талибаните, Правый сектор, Ал-Каида и останалите техни колеги?Ние отговаряме: Да има! Всички кадри, участвали в убийствата, са били на някакъв етап, подготвяни от Цру. Цру е най-голямата терористична организация в света
15
1
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Абе чебурашка, язък че така се наричаш, само излагаш хубавия герой от анимационните филмчета! Още десет коалиции да създадат, вече сирийската армия така напада, че на някои свитки им излизат! Колко територии вече са освободени.....Е тука няма да чуеш това, но има и други източници! Така че всички ганстери се активизираха и бързат да не ги хванат в подпомагането на терористите! Започвайки от най-главния водач на краварското стадо...
14
2
 
7
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо, когато Асад беше избран за президент на Сирия, и Обамата и баба Ангела го поздравиха със спечелването на демократично проведените избори?
13
5
 
3
 
! Отговори
пазете се преди 8 години
ей тоз путин с тез бързите ракети, дето могат да поразят всека точка от кълбето във 'секи момент, без некой да направи каквото и да било! тос ще докара мирът на кълбето! вервайте ми!
12
2
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Чебурашка шантав, я се скрий със штуротиите си! Путин се е респектирал!!!!! ЧЕ КОЙ МУ ДОЙДЕ НА КРАКА В МОСКВА БЕ! Ти Керито за какво го мислиш, за рекетьор, да дойде в дома ти и да те заплашва!!! Е, не че не са си такива краварчетата, ама Путин не е ердоганчо или потрошенко....Ами ти чу ли, че снощи в ООН са приели декларация по пресичане на финансирането на терористите. Какво ще правят сега всички помагачи???? А май че и ние сме се оплескали там??? Ще заплашват Русия....ама ха...намерили кого..
11
2
 
2
 
! Отговори
до 14чебурашка преди 8 години
Много сте далече, бих казал на светлинни години от голямата политика. "Политиката не е лъжица за всяка уста" а още повече за младоци с "жълто" около устата родени след 1990 година. Не се бутайте там, където не ви е мястото защото може да получите раширение на аналното отверстие, ако вече не сте го получил.
10
3
 
13
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
До къде стигна светът?. Терористи от "ал кайда" и други терористични организаций виновни за смъртта на много невинни хора по света да бедат обявявани за "демократична опозиция" и да преговарят с законно избрано правителство за да управляват. Такова безумие могат да сътворят само изклпчително болни мозъци на ***....сти от Европа и САЩ.
9
4
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Извинете да не сте "нежен софийски нарко-трансексуал" ?.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и пъти Сирийците да преизбират Башар Асад,американците и компания никога няма да са съгласни.Те са там за контрол над региона,включващ и разпореждането,т.е кражбата на чуждите богатства.Те искат марионетка и хич не ги интересува каво искат Сирийците.Това е поведение на хищници.
7
3
 
18
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Няма умерена опозиция, сега се чудят как да я създадат и искат да печелят време с разни гадорий, каквито само САЩ и ЕС чрез НАТО могат да сътворят.И все по ясно става че ИД /ДАЕШ/ е създадена, финансирана и се подържа от ТЯХ.
6
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
асад не е проблем той е законно избран като не го харесват избори и да си избератдруг или по добре да стане като в либия племе срешу племе краварите искатанархия защото най добре се лови риба