Отвориха "черната кутия" на сваления Су-24

Присъстваха британски и китайски експерти
18 дек 2015 13:52, Елка Василева
68
Отвориха "черната кутия" на сваления Су-24
Снимка: архив, Reuters

В Москва в присъствието на журналисти беше отворена „черната кутия“ на сваления бомбардировач Су-24. Анализът и обработката на данните ще започнат утре, а резултатите ще бъдат представени на 21 декември, предаде ТАСС, като цитира представител на руските ВВС.

Руските власти поканиха британски, китайски и индийски дипломати да присъстват на отварянето на черната кутия на сваления миналия месец в Турция руски военен самолет, предаде Асошиейтед прес.

На 24 ноември Турция свали руския бомбардировач Су-24, изпълняващ мисия в Сирия, след като той за 17 секунди наруши турското въздушно пространство. Русия настоява, че самолетът не е навлизал в турското небе.

Още по темата

Инцидентът, при който бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителния екип, обтегна традиционно топлите руско-турски отношения, а Москва веднага наложи икономически санкции на Анкара, отбелязва Асошиейтед прес.

Заместник-командващият руските военновъздушни сили генерал-лейтенант Сергей Дронов каза днес пред журналисти, че Москва е поканила 14 страни да изпратят свои експерти, за да изследват черната кутия на самолета, но само британски и китайски експерти са се съгласили да изследват данните от записващото устройство.

Русия настоява, че информацията от черната кутия ще докаже твърдението на Москва, че бомбардировачът не е нарушавал турското въздушно пространство, пише БТА.

Руска телевизия излъчи днес едночасово предаване на живо от лаборатория, показващо как руски експерти разпечатват, а после отварят част от черната кутия под погледите на британски и китайски експерти.

Президентът Владимир Путин вчера остро разкритикува Турция за свалянето на самолета и заяви, че в момента на практика е невъзможно да бъде преодоляно напрежението с Анкара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: черна кутияРусияСу-24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
анонимник преди 8 години
Сега всички Туркфили, западно-европейци и Янко настроени, ще се изядат от яд че Русия е права.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под света имаш предвид простичките обикновени хора, които са към 90%. Но те нямат значение моето момче, тяхния глас е глас в пустиня. А важните хора, тези които мислят с главата си знаят какво означава скандала с пуситата
34
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 61Посочи ми страна в която това не е така. Само не казвай САЩ. Там термина е Charackter Assasination. Може и да не влезнеш в затвора но ще е по-добре да си прокажен от колкото това.
33
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Василев 59Да така е но МЕСОМЕЛАЧКАТА В СИРИЯ е толкова ГОЛЯМА ВЕЧЕ че тези стотина хиляди Тюрки или ще отидат в Турция или ще преклонят глава. Северната граница ще бъде затворена. Иначе войната няма да спре никога. Ако затварянето на границата ще е за сметка на 100000 тюрки АСАД ще приеме цената. Турция така или иначе си остава СМЪРТЕН ВРАГ на Сирия СЪС или БЕЗ АСАД на власт.
32
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Василев 56Кога бре? СССР при по-лоша конюнктура в света изкара десетилетия след "бума на социализъма" 70 години. Китай е номер 1 в света по производствена мощ и не е срещу Русия. Индия е 4-5 производител в света и е вързана с РФ заради оста Китай Пакистан. БРИКС принудително се обединяват заради финансовия натиск на САЩ и печатницата на долари.
31
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 53Ами Пуси раиът изглежда изобщо не са ИЗОБЩО УМНИ след като дават ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПОВОД на властите да ги вкарат в Затвора.
30
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ВасилевПутин подцени ЖЕСТОКО до колко Турция се е набъркала с ИД. Той от санкциите знаеше че Турция освен ако не и окажат супер преса ще избере ПЕЧАЛБАТА. Рашките отидоха в Сирия и почнаха да разчистват дребните риби. Последните както става в момента ще отидат при АСАД или при ИД и след това ще почне истинската Война. В момента в който удариха петрола на ИД и Турците им забиха нож в гърба - БУКВАЛНО ракета Питон 5/Сайдуиндер 9М в опашката на Су-24М2 Турция си спечели 5 Милиарда санкции от РФ
29
0
 
4
 
! Отговори
Степан преди 8 години
Руснаците са прави ,Ердоган се мисли за всемогъщ и ,че може да си развява чалмата както си знае.Дори и да имаше нарушение ,а то няма защо трябваше да прави глупости и да сваля самолета на Русия .По тая логика Ирак отдавна трябваше да обяви война на Турция и ако не го е направил,то е защото армията му е в плачевно състояние ,Но пък Иран докога ли ще търпи турските номера !??
28
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен и Анонимен1. За Пуси Райт последните извършиха действия пред камера които граничат с оскверняване на православен храм. За това ги и осъдиха защото на всяка църква има по една табелка - МОЛЯ СПАЗВАЙТЕ ПРИЛИЧИЕ И КАНОНА2. Ако руските "У Б И Й Ц И" бяха влезли в Украйна с модерно руско въоръжение по онова време СТАРФОР(САЩ компания за военни анализи) даваха 3 до 7 дни време за да бъде превзета цяла Украйна. Сега Националистическите батальони може да увеличат този срок до 2 седмици.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
alioo, ti deto napisa Хаха..пих си ги и к'во?parvo ste pises tapotii, posle ste treba da si smenis bateriata i nakraia ste ides na kurs po sibirski ruski zastoto treba da ides tam da se4e drva za na4alnika si,
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aliooo , kastranta scopen, ti deto napisa Вкарва в затвора момичешка група протестиращи срещу диктатурата му..ti pi li si hapovete
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега Ердоганеца ще си подаде ли оставката ако се докаже обратното на твърденията му???
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kaf Krim, kva Urina , kav Kinief, be?pisete kakvo pise u kutiikata, kakvi koordinati sa registrirani, kakvi vremena, sekundi i pro4ee ste izko4at ot taz jlta kutia deto e 4erna.ostanalite prikazki sa ialovi, proiznasiat gi skopci i kastranti.taa jlta kutia kakto e 4erna ste za4erni jivota na fesovete deto calivali edin organ na edni drjavi
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човек на честа , който взриви 4 сгради за да оправдае втората чеченска война , убива журналисти , политически опоненти и бивши агенти , закрива вестници защото са написали че има дете от Кабаева и на практика контролира всички медии в Русия . Това е всичко друго , но не и човек на честа
22
0
 
15
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
Ам-Гъл здраво преглъща , скоро и петрол ще пропие. Интересно ще е на 21 , интересен ден , даже на 28 да изкарат фактите , да се поти до тогава ам гълчо и да води преговори с мордор. Путин им го каза вчера " Айде пробвайте се да летите". А защо не са отишли всички , ми понеже знаят истината, само това стига да разбереш , че Руснаците са прави. Ще им лъснат на турците лъжите и за ИД ще се докаже. Ердоган ще се злепостави категорично, честото ислямисте пр ст, аллах всичко вижда и не подкрепя лъжата
21
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До матрьошка 21"ЕКСПЕРТЕ" в АВИАЦИЯТА правилата за разследване са ЖЕЛЕЗНИ не ТИТАНОВИ ЗАЩОТО СА ПЛАТЕНИ С НЕВИННА КРЪВ. Точно за това авиацията е най-сигурния транспорт. Защото всяка точка на екрана на радара е или поне 100 невинни човека или Убиец носещ няколко тона смърт.ФАА, ЕАА и ФСА реално имат ЕДНАКВИ СТАНДАРТИ И ПРОЦЕДУРИ. Ако си сертифициран в Русия от ФСА за да получиш сертификат от ЕАА или ФАА ти трябват 4-6 полета за потвърждаване на основните гранични характеристики.Чети Матрьошке
20
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Последно като разглобиха кутията видяха че част от платките са стопени и повредени 3 от 8 на първия ред за втория ред трябва да разпоят горната платка.Черната кутия пази записи за 20 ч полет последния е бил 40-45мин. Въпросът е този полет на кой от 16 чипа от паметта на матрицата е записан. Ако е на унищожен(физически) чип никой нищо не може да докаже.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От американците щял да присъства само Зукърбърг хаха
18
2
 
27
 
! Отговори
тя преди 8 години
От поканените от 14 страни са дошли само британски и китайски журналисти! Защо ли? Ами защото не им изнася истината , която се знае , а именно ,че никой не ги е предупредил ,както лъжат турците!
17
19
 
0
 
! Отговори
И... преди 8 години
Разбира се, се оказа повредена ;) Каква изненада!