Брюксел отмени празничните събития за тази вечер

Тържествена заря в полунощ няма да има
Обновена: 31 дек 2015 13:12 | 31 дек 2015 12:53,
36
Брюксел отмени празничните събития за тази вечер
Снимка: Reuters

Властите в Брюксел взеха снощи решение да бъдат отменени всички празнични събития в града за Нова година, включително тържествената заря в полунощ.

От полицията поясняват, че по този начин служителите на реда ще бъдат разтоварени от отговорността да бдят за сигурността на 100 хиляди души, струпани на едно място в центъра на белгийската столица. Вместо това сега полицаите и военните ще могат да бъдат по-полезни като патрули и ще бъдат в състояние да реагират по-бързо, ако възникне необходимост.

Местните медии разпространяват днес списък на градовете в страната, където хората могат да отидат, за да видят заря.

Дават се и съвети как може да се направи "частна заря", ако в съответната община това е позволено. Брюкселската управа вече забрани употребата на пиратки и фойерверки тази година с обяснението, че използването им ще изнерви обстановката допълнително. 

Още по темата

Неназовани източници, цитирани от медиите, твърдят, че вероятно в Белгия са били подготвяни атентати от терористи, предрешени като военни. Това е извод, свързан с откритите материали при обиските и арестите на двама предполагаеми джихадисти в последните дни. Двамата араби са симпатизирали на "Ислямска държава" и са членували в ислямистката групировка "Шериат за Белгия".

Отчита се, че присъствието на въоръжени военни по улиците в Брюксел отдавна се е превърнало за хората в обичайна гледка. Затова терористите биха могли да се възползват от възможността спокойно да се придвижват с пушки и в камуфлажно облекло. Допуска се, че те биха могли да се облекат вместо с бронежилетки, с жилетки с взривни устройства.

Белгийската полиция обяви за издирване в последните часове четирима бивши сподвижници на "Шериат за Белгия", осъдени на затвор на първа инстанция по-рано тази година.

За четиримата се предполагаше, че са в Сирия, но търсенето на спешна нова информация от гражданите може да бъде свързано с данни, че те са се върнали в Белгия.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е ЧЕ НА.БАЛКАНИТЕ ЩЕ ГЪРМИМ ДО СУТРИНТА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО И АЛКОХОЛА ЩЕ СЕ ЛЕЕ КАТО РЕКА. ОТ ПОЧИТАТЕЛ НА ЕС ХАХАХАХА.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а нова година отменя ли се
17
2
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Нищо подобно господине!!!!! Ако проследиш коментарите ми открай време, ще разбереш от коя вяра съм, и кой начин на живот възхвалявам. В коментара си акцентувам върху ВЪЗПИТАНИЕТО на хората. Просто ми направи впечатление. И понеже искам да те улесня, както теб, така и на всички, останали с такова впечатление, ще подчертая с дебела черта - източноправославна съм, и ще си остана такава. Сега би било редно да ми се извиниш за резкия тон- хем незаслужен, хем невъзпитан. Но едва ли.......
16
0
 
14
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 8 години
Ще фалират пенсионни и други предимно социални фондове, защото на бежанците-навлеци ще трябва да се плащат огромни суми. След някой от поредните атентати ще започнат масови безредици и гражданска война в Париж, Брюксел, Берлин, Лондон и други големи градове. Съвет: Направете си къща на село в планината далече от чужденци и се запасете с храна, лекарства и оръжие.
15
0
 
7
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Както е тръгнало ще си седят в къщи за сега в Брюксел ,а после и в други градове имаше една такава ***^ реклама.
14
0
 
12
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 8 години
През 2016 в Брюксел и Германия да се готвят за грабежи, убийства и изнасилвания на жените и децата им. тези, които се опитват да се защитят ще бъдат атакувани от медии и американски организации. Накрая на някои няма да му издържат нервите и ще гръмне някой от бежанците-навлеци. Бежанците ще започнат погроми на магазини и масови грабежи. Ще се образуват и групи от нормални граждани, които ще им се противопоставят. Бежанците ще направят атентати с много убити в Германия, Белгия, Франция и Англия.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18 България е с най-голям процент мюсюлмани в Ервопа
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на нас европейците е, че се интересуваме от Брунейския и бимбилистанския шериат на другия край на света повече от отколото това, че шериата ни го набиват малко по малко тук в собствения ни дом, в исконната Родина на бялата раса - Европа.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нашето село наброяващо около хиляда души само българи (плюс един ром женен за българка и реално интегриран) ще отбележим Нова година в съответствие с нашите български обичаи и традиции - гощавка, наздравица и новогодишно право хоро. Без да се притесняваме дали на някого му е проблем това или не. Броят мюсюлмани тук е цифром 0 (словом нула). А на село Брюкселистан да му е честит шериата. Който се мисли за най-умен и има претенция да учи всички останали как трябва да живеят, това му се пада
10
0
 
10
 
! Отговори
Шамшал Велики преди 8 години
Кошера...Кошера се разбуни...
9
3
 
24
 
! Отговори
Питанка преди 8 години
И защо така ? Интеграцията не върви ли ? Нали искате мултикултурна Европа и държави, празнувайте, веселете се, бъдете Шарлита. Само че с прегръдки и целувки срещу бомби и оръжие май не се получава а ? Жалки европейски лицемери.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Султанът на Бруней - Хасанал Болкиах, е забранил на поданиците си да празнуват Коледа, а наказанието за нарушителите е до 5 години затвор, съобщава в. "Дейли мейл".Честването на празника е пълно табу за мюсюлманите в богатата петролна държава. За останалите вероизповедания, които са около 20% от населението, не е забранено да празнуват, но това трябва да става тайно.Копирано от standartnews
7
16
 
4
 
! Отговори
палома преди 8 години
На изток има една малка държава - Бруней се казва. Там хората са много възпитани. След ръкуване слагат ръката на гърдите си, което аз си обяснявам с чувство за сърдечност. Не се обръщат помежду си на първо име, което аз си обяснявам с чувство за уважение. В чужд дом, и в обществени сгради не влизат с обувки. Кавгите и разправиите на обществени места са забранени. Каквато и да е религията им- на мен всичко това ми харесва като начин на поведение. Как живеят народите в цивилизована УЖ Европа?!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На еврогейовете ще ще им предложат заря от средния и близък изток.
5
2
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Няма да има кютек. Ако има ще е от камиларите спрямо европейците. Нищо добро не ни чака след меркеловото "елате още".
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюкселци да благодарят на ЕС. А, ама централата му е в Брюксел! Благодарете на ЕС все пак. Благодаете и на Меркел, че ви накисна в та помия с нейното "Елате ми повече!". Да ви е честита новата година, брюкселци!
3
0
 
22
 
! Отговори
. преди 8 години
опааа 1:0 за терористите, страха вече е в главите на Европа. Ама нека им, халал да им е, колко години си отглеждат убийци и се харчат милиарди под маските "толерантост" и "интеграция". Га яде кифтета ни рива а
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюкселци да ви е сладка брюкселската супа дето сами си надробихте!
1
1
 
26
 
! Отговори
гадове преди 8 години
Значи Даеш постигнаха целта си.Да всеят страх в хората.