Колко далеч е твърде далеч? "Шарли Ебдо" провокира, пак

Изданието този път изобрази удавилия се малчуган Айлан Курди
14 яну 2016 14:25,
65
Колко далеч е твърде далеч? "Шарли Ебдо" провокира, пак
Снимка: Twitter

Френското сатирично издание "Шарли Ебдо" за пореден път е на прицел. Не, не на джихадистите. Отново е подложено на критика заради една от карикатурите си, публикувани в изданието.

Миналият септември снимката на удавеният Айлан Курди шокира света и разкриха една друга същност на мигрантската криза в Европа.

Още по темата

От тогава "Шарли Ебдо" публикува не една и две карикатури, изобразяващи детето, чието телце беше изхвърлено от морето на турския бряг, пише британският "Daily Mail".

Последната обаче прави връзка между Айлан, мюсюлманско дете, и тълпите мигранти, за които се предполага, че стоят зад координираните сексуални нападения срещу жени в германският град Кьолн.

Айлан е показан като порастнал, изобразен със свинска зурла и преследващ уплашена жена.

От "Шарли Ебдо" се защитават, че така те иронизират ислямофобите и онези, които мразят мигрантите, но въпреки това са залети от критики в социалните мрежи. Много хора смятат, че изданието сее расизъм и разпространява омраза.

Потребителите в Twitter нарекоха карикатурата "отвратителна" и "безвкусна", а някои дори сравняват френското издание с "Щурмовакът" - антисемитистки вестник в Националсоциалистическа Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината без капка *** "политическа коректност"!
27
4
 
30
 
! Отговори
Петър преди 8 години
*** европейци на вас ви е жал за това дете Айлян, но тъпотията ви не позволява да ви е жал за собствените ви деца или за жертвите от Кьолн!Родителите на това дете са рискували живота му! Не знам дали ви прави впечатление разказа на бащата, който казва, че трафиканта е скочил от лодката, но не и самия баща за детето си!В Европа няма място за вашите и за техните деца! Ако ги пускате, просто европейците ще бъдат погълнати, а живота на децата ви ще бъде КЛОАКА! Лесно е да си добронамерен ***!
26
4
 
6
 
! Отговори
мейби преди 8 години
Иронизирали ислямофобите? Е, хабиби, ами то излиза, че през последната една година само иронизират ислямофобите.....тези ислямоФИЛИ от Шарли.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА СЕКСУАЛЕН ВЕСТНИК СЛУЧВАЩОТО СЕ В ГЕРМАНИЯ Е КАТО ЗЛАТНА МИНА ЗА ТЯХ!!!!!!МОГАТ ЦЯЛА ИЛЮСТРОВАНА СЕРИЯ ДА НАПРАВЯТ С ЕДНА ЖЕНА И 1000 ДУШИ МЕРАКЛИИ ОТ ОНИЯ ОКОЛО НЕЯ!!!!
24
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, вие, които се правите на много загрижени за загиналото дете, ще ви кажа да си заврете двойният морал там, където и див бежанец не иска да пипа!!! Родителите на това дете са виновни за смъртта му, не ЕС или която и да е държава. На вас ви е жал, защото като европейци цените човешкия живот, но не тези *** не им е жал, защото ще си направят друго и то не едно или две! Хайде да не се залъгваме. Погледнете как са живяли преди. Така ще живеят и в ЕС. За жалост ще има втори Хитлер!
23
11
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Тези журналисти са ***! Бива, бива гавра и с Христос и Мохамед, ама това е тежък дебилизъм! Безотговорни , минали под дъгата, инфантилни джурналчета! Срам за Европа са те!
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, не е далече. Шарло Ебдо си борави само със слово и карикатури. И те много болят, защото истината боли, колкото и политическо некоректна да е тя! А тези които си боравят с физически и сексуални посегателства и всякакви манипулативни методи от рода да се правят на жертви са истинските *** в едно общество. И много правилно са изобразени. Срещу тях защо не валят критики в социалните мрежи, а? Защото е пусната политически коректната цензура и не може да се коментира. БРАВО НА Шарли Ебдо!!!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не са много далеч от истината или бъркам?
20
4
 
5
 
! Отговори
Trident преди 8 години
Tiq sa si za trepane.Drugiq put trqbva ne 2, 5 talibana s '' kalashnik'' da vleznat i da gi iztrepat do krak.Aaaa, zashto nqma nito edna karikatura protiv evreite ? Ili sa sreshtu nas, ili sa sreshtu miusulmanite.Mai sobstvenitsite na tova spisani nosqt malki shapchici....
19
10
 
26
 
! Отговори
Зло преди 8 години
Това ако му казвате свобода на словото, наистина има изкривености в моралните ценности на Запада. Тотално деградирало общество без абсолютни никакви общочовешки ценности и вяра се е превърнало западното "демократично" общество. И на това му викат свобода на словото???? Абсолютно изкривен е днешния свят!
18
4
 
41
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
А къде бяха потресените потребители, когато се убиваха масово християнски деца в Сирия?Къде бяха защитниците на морал и човешки права???Нямаше ги, а мюсюлманчетата и на хартия не можеш да ги нарисуваш вече.
17
5
 
32
 
! Отговори
никоя преди 8 години
Много проницателна карикатура. Ако всички се правим на ощипани девойки, по-добре ли ще се чувстваме? Нищо чудно , ако удавеното момченце беше оживяло, след 20 години да се превърне в точно този мигрант, който насилва европейски жени. Нима горчивата истина не е такава? Лицемери...
16
7
 
6
 
! Отговори
Вин Дизел преди 8 години
Жените извършват преврат в ЕС под заплахата от ислямизация. Бдете ,мъже,ако ви има още .Като гледам повечето сте омагьосани от голото тяло с което ви мамят.
15
3
 
9
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
целта на сатиричните издания е да са политически некоректни , оня ден имаше фестивал в Париж и много карикатуристи не отидоха да си вземат наградите ,защото им се сторило ,че нямало равноправие между жени и мъже ... Не вземайте прекалено на сериозно , несериозни работи
14
14
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Всички дето бяха "je suis charlie" сега дали се озъртат поруменили бузки от срам?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Redakciq Sharli Ebdo, izobrazqva licheto na H.i.t.l.er! Rasistka redakciq si e. A moje da e i Izraelska!
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко това си има една проста причина и тя се нарича Пари с главно П!Подсигуряват си скандали, шум покрай тях, висок тираж, продажби и на първо място големи приходи. Това е.
11
21
 
8
 
! Отговори
Донка Казиска преди 8 години
Хихи, ама циглето верно как се беше пльоснало трупешката...
10
12
 
6
 
! Отговори
Срамота преди 8 години
Жените унищожават скъпата ни Европа.Изградена от римски войни,християнски светци и литератори днес всичко това е подложено на женски сексуален тероризъм ,отвратителна вакхания и откровено предателство .Всичко ще приключи като през ВСВ.
9
12
 
12
 
! Отговори
pulsator преди 8 години
И нека после Творците от Франция не се сърдят като им изпозастрелят колегите или съгражданите!!!Те са си виновни!