В Русия горят книги, издадени с пари на Сорос

Учебниците били "чужди на руската идеология"
14 яну 2016 17:30, Елка Василева
212
В Русия горят книги, издадени с пари на Сорос
Снимка: архив, Reuters

Властите в руския северен град Воркута са изгорили над 50 книги и са иззели от библиотеки в местните вузове над 500 тома от други заглавия с мотива, че те са "чужди на руската идеология", предаде Асошиейтед прес.

Книгите, повечето от тях учебници, били издадени с пари на фондацията на Джордж Сорос, която през ноември м.г. бе обявена за "нежелан чуждестранен агент" и бе принудена да прекрати дейността си в Русия.

Във воркутинския политехнически колеж са иззети 14 екземпляра от 6 книги, а около 400 екземпляра са иззети от библиотеките на Ухтинския държавен технически университет, също в република Коми.

Според завеждащата библиотеката на колежа една от книгите, със заглавие "Мироглед", била "леко религиозна" и не била търсена от студентите. "Изваждат се картоните на книгите от каталога, съставя се протокол, книгите се изнасят в кашони на двора зад колежа и се изгарят. Вършили сме тази процедура нееднократно, когато бракуваме остарели фондове. Същата технология се прилага във всички библиотеки", каза тя, цитирана от руски медии.

В писмо с вчерашна дата на образователния министър на руската република Коми, където се намира Воркута, се казва, че книгите са унищожени по нареждане на пълномощника на руския президент в Северозападния федерален окръг Владимир Булавин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Трола на Сорос голяма мъка го е обзела, доста коментари надраскал за да защити работодателя си, за пари соросоида и майка си ще продаде. С такива предатели се чудя как сме се освободили от турско робство и сега се чудя как ще се освободим от евр..йско. А още по голяма *** мъка е, че Путин забрани гей парадите ...
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците изглежда не им стига пипето или житейския им опит не го доказва да напишат една книга в която да докажат колко греши сорос за това давай с огън и теслата
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТорквемадаОпозиционния му лидер бе убит на ръка разстояние от стените и род камерите на кремъл, или беше самоубит?
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В русия горят книгите, после ще горят в Сибир тези които са ги чели
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския кораб потъва а руснаците горят книгите на сорос в които пише че вода ще има за всички :-)
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много страшен този сорос бе, баси дядката,.цялата путиния трепери от него, силата на словото изглежда за путинистите е по силно от всякакви армии или ракети
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей тези руснаци голям страх ги е подгонил
84
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
мале леле
83
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 8 години
А пък в САЩ вадят от библиотеките Марк Твен и забраняват Пипи Дългото чорапче ,но за да е по сигурно-лумпенизират населението ,за да не си и помисля да прочете нещо.Но това не е всичко.Започва тотална дегитализация на библиотеките,където това ,което не е угодно,ще бъде корегирано .Е-не може да им се отрече ,че пипат по глобално и изтънчено.
82
1
 
4
 
! Отговори
Съвест преди 8 години
Горят книги!!!! Не ги е срам!!!На Сорос?...Може!!!
81
1
 
3
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Русия си има достатъчно книги, явно трябва да им купя нещо друго.Българите и те имаха книги, но четоха и от моите.Първо го направи глупав, после го направи беден...
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че тя- русия не се е отдалечавала от средновековието!И методите и са средновековни, като на "Светата инквизиция"Днес горят книгите, а утре тези които ги четат!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако петрола продължи да пада и индулгенции ще започне да издава
78
9
 
4
 
! Отговори
Торквемада преди 8 години
Путин-новият Торквемада.Очаквам скоро да почне да гори и инакомислещите.
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и предполагах,горенето на книги,каквито и да било е характерно за хора боящи се от истината и обикновенно се подкрепя от индивиди непрочели и една книга през живота си.Пишещите тук рублофили го доказват,като веднага подобно на пуйки аплодират всяка глупост сътворена в любимата им Русия която все още не може да излезе от средновековието.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така,така...аутодафето започна.Всички "леко" религиозни книги трябва да минат през огън.Уж руснаците са религиозни,православни като нас.Обаче скоро една друга религия ще измести православието.Няма как при жив бог путинизЪма да не стане масовата религия в Русия.Тия верно съвсем изперкаха.
75
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Всички зли и сеещи отрова книги трябва да бъдат горени безжалостно. Имало една притча-един писател горял в ада и изведнъж вижда-вадят от огъня някакъв голям бандин и той вика защо защо-какви работи правил-убивал, крадял, а сега му прощават, а аз горя...И той чул глас, който казал-да, но той се помъчи и плати за делата си, хората на които той причини зло умряха и вече никой не помни, а твоите зли книги още отравят и развалят човешки души и затова си тук.Това го чака и Сорос
74
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ами те са чужди. Те обслужват чужди национални интереси и носят масонско сатанински и лъжлив характер. А фондацийките му са агенти на влияние. Хората, който работят у нас в такива да не се мислят за нищо друго освен за платени агенти на чуждо влияние, често работещо срещу българските национални интереси. Може да си въобразяваш, да се самозалъгваш да се утешаваш, но практика си агент ***.
73
6
 
2
 
! Отговори
rom преди 8 години
SLED 1989 GODINA KOMUNISTITE OKRADAHA VSI4KO STANAHA DIVI KAPITALISTI IZGONIHA NARODA I MLADITE DA NE GOVORIM ZA MALCENSTVATA I SEGA ABRAKA DABRA SASHTITE BOYADISANI KOMUNISTI REVAT VSEKI DEN ZA RUSIA
72
3
 
8
 
! Отговори
K преди 8 години
Тримата *** - от - и: Шопа, Одисея и хаха-то, разсмиват наред :)