Анкара се надява на затопляне на отношенията с Москва

Русия била важен партьор, трябвало да преодолят ситуацията
81
Анкара се надява на затопляне на отношенията с Москва
Снимка: Reuters, архив

Анкара се надява да преодолее възникналото напрежение с Русия, е заявил днес турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред РИА Новости.

Още по темата

Отношенията между двете страни охладняха, след като в средата на ноември Турция свали руски бомбардировач, за който твърди, че е игнорирал многократните предупреждения и е нарушил въздушното й пространство.

Инцидентът, станал на турско- сирийската граница, е първият от Студената война насам, когато НАТО порязва руски военен самолет.

Чавушоглу е напомнил днес, че през декември се срещна в Белград с руския си колега Сергей Лавров, с когото са се договорили да оставят "този дипломатически канал открит".

"Сега имаме такава ситуация, за нещастие. Бихме искали да я преодолеем", цитира руската агенция турския министър.

По негови думи "Турция никога не се е опитвала да нагнетява конфликта", освен това Анкара се е старала "да направи всичко възможно, за да разреши този инцидент, който, за нещастие, се случи".

"Съжаляваме, че се случи така, защото Русия не само е наш партньор, тя е важен партньор", заявил е Чавушоглу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До къде са??? 69До аец има С-125М също при Мариците, Перник, БургасСофия има С-300На централен Балкан има С-200 с обсег 240км и покрива цялата територия на БългарияИмаме Оса и КУБ подвижни комплекси. Свалиха от въоръжение старите КРУГ макар че не разбирам защо техните ракети летят на керосин и реално с аналоговата си електроника могат да векуват и са 100% ефективни срещу граждански самолети.
47
0
 
1
 
! Отговори
къде са??? преди 8 години
В графа колко Миг 29 има като сте толкова познавачи.Ами те си го казаха два двигателя за двата самолета .Какво се ебавате тогав .Ракетното поделение в самоков отдавна не съществува Какви остановки са останали от времето на комунизма -нищо.Има една която пази Аец но и тя не е сигурна.
46
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 60Има и още оръжия но обикновено се държат на склад. Проблемът при сегашната ПВО е че има доста широки пространства през които самолет би могъл да прелети особено на малка височина необезпокояван. ПВО има радари да следи и малките Височини но няма развърнати ПВО комплекси това става само по време на война. за това са ни нужни изтребители. Но нашите Д У П Е Д А В Ц И най-накрая унищожиха Българската Военна Авиация. Не успяха 1 или 2 световна война да го сторят сега успяха.
45
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 60"А България и МАКЕДОНСКИ САМОЛЕТ не може да свали..."Младежо изобщо не си наясно с нещата. ПВО на България в момента има не ешелонирана както преди а зонална структура. По-важните обекти са прикрити от стари руски комплекси С-125 с обсег 30 км. Понеже са реално правени да векуват срещу граждански самолети са 100% ефективни срещу военни самолети вече зависи... Освен това има един комплекс С-200 който покрива цяла България но само за самолети летящи на средни и големи височини
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския морков леко-леко се подава към угладнелите руски..
43
0
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 8 години
Че няма безплатен обяд е ясно.Не знам само ти защо предпочиташ да жертваш здравето на нацията за да оближеш нечии комбали които на всичкото отгоре не са прави и с нищо не са ни помогнали на практика
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По невъзпитано племе от българите няма!Oт месеци слушам и гледам само за турските ваксини.В най-трудният момент ТУРЧИНА помага!!!!!!!!!А тук само за русия плямпат.Щом са толкова велики братушките ,що не пратиха 2 ваксини нещастниците.Що не пратиха 2 тира с помощи в село Бисер.!!!!!Да имаше как в медиите щяха да забранят да се говори ,че ТУРЦИЯ е изпратила помощ.МНОГО ЖАЛКО ПЛЕМЕ.!!!!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много шматки ей много...А България и МАКЕДОНСКИ САМОЛЕТ не може да свали...със какво кажете със какво?Гранули.....ганьовска работа поне си малчете...От утре османлии и византлии ще ви пазят небето а по суша македонци щото преди години им продадохте танковете да си направите ремонт на два умрели мига.......истина събуди се народе.....турче съм жал ми е та чак ми се плачи..... в казармата бях в строго секретно.....и с- 300 продадоха на Сърбия факт.....кой кой ще ни пази и оня кавал днеска тръгна
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 42Аз пък не съм оставил всяка надежда. След като от затворите излезат едни момчета, за които идеите на Ататюрк не са празни думи, а портретът му не е само декорация, всичко ще се оправи. В Турция отвреме-навреме качват някой самозабравил се да виси и да съхне. Като Мендерес например. И когато направят същото с R-доан, всичко ще си дойде на мястото. Е, трябва да му направят компания и Давидоглу, и същият този Чавушоглу. Русия и Турция имат повече кяр от нормални комшийски отношения
39
2
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
..ОТПАДЪЦИ --54--ОТПАДЪЦИ....
38
8
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
В кофите за ***-------Джуджи вече сипва и раздава --- борш за народа ...!Е,..... Гооолем Стандарт,бе...ха,ха,хаааааааааааа...."КОМУНИСТИЧЕСКИ"!!!!ТАКА...ВЕЧЕ--НЕМА ГЛАДНИ У РУСИЯ!!!!
37
6
 
4
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 51абе не знам ама аз съм бил в турска провинция ....... и съм виждал за какво става на въпрос ...там от Османско време нищо не се променило ...освен ходжата ....да не гоорим ако отидеш в Източна Турция .... там събират дъждовна вода ....за образувание никой не е чувал ...потърси снимки в интернет ...в Ю-тубе има и филмчета ...
36
6
 
17
 
! Отговори
Путин преди 8 години
извинения се приемат в Кремъл ...на червения килим ......на колене като при ислямска молитва и без ***...като първият в редицата да е Ердоган ...... имаме вибратори с автономно атомно захранване руско производство умален модел на ракети "Калибър" .....затоплят моментално ...после ще говорим пак !Заповядайте !
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 49 скоро скоро в големите градове в Турция има автоматични машинки за пластмаса и стъкло и като ги пуснеш знаеш ли какво ти дават?Гранулки за бездмни животни от 3 години е в бг кога?И всеки може да види Анадола на снимки и бг провинцията,голяма разлика а?
34
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако РУСИЯ им прости много ще ми паднат в очите.Те са единсвената мъжка държава.НЕ ВСИЧКО е пари.те имат други ценности който дори и поробеният ЕС нямат
33
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро бях в тУРЦИЯ, ами тя пропада хората бъркат в кофите ама и там няма.
32
13
 
25
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Ще има затопляне - атомно.
31
5
 
28
 
! Отговори
КК преди 8 години
Путин иска да чуе точно тези думи, но не от Чавушоглу. Иска Ердоган да сведе поглед и да се извини. Толкова е просто... и толкова сложно едновременно :-D
30
3
 
10
 
! Отговори
Кара Осман преди 8 години
Яваш-яваш, айгал-айгал и хавата ше се опраи! Шото интереса клати феса.
29
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Дъра-бъра. Надява се, ама няма да се извини. Залъгалки за шарани.