Официално: Чехия въведе секс услуги за инвалиди

Ще стимулират хората в търсенето на партньор
Обновена: 6 фев 2016 05:32 | 5 фев 2016 22:00,
19
Официално: Чехия въведе секс услуги за инвалиди
Снимка: архив, Ройтерс

Чехия e първата страна от бившия комунистически блок, в която се появиха платени сексуални услуги за инвалиди, предаде Франс прес. Сред пионерите в тази областта са Холандия, Дания, Франция, Германия и Швейцария.

Целта на сексуалните асистентки не е да си спечелят лоялността на клиентите, а да ги окуражат да си намерят сами приятелки, разказва Томаш Пик, потребител на услугата, който води специализирана страница във Фейсбук, пише БТА.

Задачата им е да научат инвалидите да се справят със собствената си сексуалност, включително като използват секс-играчки и се самозадоволяват правилно. "Никой друг не им говори за такива неща", казва Пик. "Сексуалността на инвалидите е голямо табу тук", добавя той.

Гамата от предлаганите услуги е широка. Асистентките могат да стигат много далеч, но някои си поставят строги линии, които не пресичат, като се ограничават до обучение и масажи, включително тантрически. Някои инвалиди с умствени проблеми или сложни случаи дори не могат да обяснят какво искат, казва Ива, сексуална асистентка, която живее в град на североизток от Прага и се определя като "сексуална учителка". В такива случаи тя използва картини, за да го разбере.

Ива е една от петте сексуални асистентки, работещи за неправителствената организация "Удоволствие без риск", която има за цел на първо място да помогне на жените в секс-индустрията. За един сеанс Ива получава по 45 евро, но се среща с клиентите само по няколко пъти, за да попречи на създаването на силни емоционални връзки. След като освободят подтисната си енергия, настроението на инвалидите се подобрява значително и е по-лесно да се общува с тях, отбелязва тя.

Подготовката на проекта е продължила две години, разказва президентката на неправителствената организация Луце Сидова. В правен аспект, организацията трябва да балансира между проституцията, която не е забранена в Чехия, и сводничеството, което е престъпление.

Проектът е все още в началната си фаза. През януари Ива е имала само двама клиенти, но Сидова се надява, че броят на асистентките ще нарасне, както и че в екипа ще се включат и мъже. Тя се надява и държавата да заеме по-ясно становище, като разреши изрично тяхната дейност.

Организацията вече е получила писмо с благодарности от клиент. Той им съобщил, че повече няма да се виждат, защото вече е успял да си намери приятелка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
олеле помощ преди 8 години
едва ли със сексуални техники щ намеят човек, който да ги обича.Явно има отлив в този мръсен бизнес. не знам колко са защитени в чехия, какви права иматдостатъчно помощ ли получават.не е намерена формулата за интграция на хората в неравност. положение. Архетипът в крушката не се променя беѝ желание на собственика. то не е кат да ти платят да натресеш милиони ново... на стрната си, а да се криеш зад жх-стени, огради, брнирани коли и безчет б.гардове.сори за некопосаното излоение на текста
12
1
 
3
 
! Отговори
м преди 8 години
Явно идеите за нормална икономика в евросъюза се изчерпват с това. Ами да тренират чехите, че Германия е близо, а оттам напират кьолнските инвалиди. Кофти работа.
11
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ние сме още в Средновековието по тия показатели явно.Докато в Чехия вече има официално въведени такива услуги, в България проституцията и порнографията са забранени, а полицаите играят роля на тяхна неофициална охрана.Тотално сбъркана държава.
10
3
 
0
 
! Отговори
33 преди 8 години
До 33това ... ЩИНА е ***-ОТЩ-ИНА
9
5
 
1
 
! Отговори
33 преди 8 години
Пълна ***-ЩИНА - инвалидите да не са вързани да си търсят каквото им трябва..Виж, ако държавата плаща - това е новина, но в този вид новината е РЕКЛАМА НА РАЗВ-РАТ !!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грабвайте ТЕЛК-овете и бегом за ческо.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък разбрх, че става въпрос за сексуални инвалиди - дето немогат да еват, матраци като Минку и Пътъра.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ива е една от петте сексуални асистентки"Сексуални асистентки? Аххахахах дааа добре...
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На "платените сексуални услуги" им казваме проституция. Много сте ми смешни, когато започнете да го усуквате за да го изкарате едва ли не нещо по-възвишено и различно.
4
2
 
9
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Тез чехкинчета на снимката са ох на батяяя
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Glupavo I gnusno. Edin invalid s internet ne vijdam kakvo go spira da si nameri priatelka.
2
3
 
8
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 8 години
Отвори се работа! Само за класни инвалидоеб.и като мен.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега пенсията ще свърше по бързо.