Мигрантска криза в Европа, а НАТО още мисли за намеса

Турция поиска помощ от алианса за справяне с проблема
10 фев 2016 20:40,
72
Мигрантска криза в Европа, а НАТО още мисли за намеса
Снимка: Reuters

Министрите на отбраната от НАТО днес не са приели решение по искането на Турция за включване на алианса в усилията за справяне с миграционната криза. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, предаде БТА.

"Много се надявам утре да мога да съобщя нещо ново, засега се въздържам от съобщаване на подробностите на искането на Анкара", заяви той в отговор на въпросите по тази тема. Столтенберг отново посочи, че когато държава от алианса поиска подкрепа, необходимо е въпросът да бъде разгледан възможно най-задълбочено. Разговорите продължават, добави той.

Генералният секретар съобщи, че днес министрите са решили допълнително да бъде подсилено присъствието на алианса в източните държави от военнополитическия съюз. Той допълни, че тепърва ще бъдат уточнени числеността на военните и видът техниката, които ще бъдат включени в това подсилване.

"Ще предприемем всички необходими мерки, за да бъдем в състояние да реагираме като един на всякаква заплаха срещу когото и да било от алианса", заяви генералният секретар. Той уточни, че това подсилено присъствие ще се състои от многонационални сили и ще се изразява в ротационното им присъствие по източния фланг под формата на учения.

Столтенберг отбеляза, че САЩ вече са приели решение да увеличат присъствието на своите сили на изток чрез постоянни ротации на механизирана техника и въоръжение, допълнителни учения, подобрение на инфраструктурата за преместване на силите. През юли във Варшава ще приемем по-нататъшни решения, поясни генералният секретар.

"За 65 години основната отговорност на НАТО бе да пази своята територия и население от нападение. Изправени сме днес пред най-големите предизвикателства за сигурността за последното поколение. Отбраната и диалогът се допълват, НАТО остава решена да бъде прозрачна и да работи за ограничаването на заплахите", заяви Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 8 години
Искат да окупират Европа, затова првокираха кризата с бежанците
36
26
 
7
 
! Отговори
ке падне преди 8 години
Русия е затвор за народите
35
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринЕдинствената на губещата страна ще бъде само русия, и нищо ново под небето, гениалния джудист аутист се скара с целия свят с всичките си съседи но се побратимиха със сирийци и суданци и хизбула терористите, е няма 6ак да спечелят и няма и какво да спечелят
34
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНапротив на русия не и стиска мазохистите руснаци приеха отмъщението за пилота на бомбандировача да е само със зарзават, ужас, позор, тия са мазохисти
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБежанците да не са луди да останат в русия ? Изминават хиляди километри от Афганистан и СИРИЯ но в русия не остават, чудно защо ли, сирийците предпочитат да се удавят в Средиземно море.вместо да идат в русия
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не ми харесваш въпроса или ти си платена руска мижитурка дето кликва с мишката за стотинки? Като са голяма работа да приемат бежанци руските братя, но едва ли те своите си граждани трепят. Малко ли руснаци заличи вожда Сталин? И Путин не е по-различен
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко бежанци ще приеме добросъвестна Русия???
30
3
 
28
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Не забравяйте че Соломон Паоси предложи НАТО за Нобелова награда за мир, това не е само семитскии хумор поразяващ преди всичко с лакейството си, но е и умраза към България - към народа който смучи.
29
7
 
20
 
! Отговори
акуд преди 8 години
мир ще има когато остане само около анкара. кюрдите трябва да си възтановят територията а рвропейската част пренадлежат на България и гърция
28
5
 
23
 
! Отговори
Българин преди 8 години
На който не му е ясно на къде отиват нещата да му кажа. Европа ще жертва източните държави в съюза, за да може западните да оцелеят. България ще бъде отново на губещата страна.
27
2
 
19
 
! Отговори
Гъци преди 8 години
Докато умното се наумува, лудото се налудува! И НАТО се превърна в пансион за благородни девици, нежни души и обикновени де раси...
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме си вермахт,имаме си концентрационни лагери,изобщо имаме си Нов Райх.
25
0
 
27
 
! Отговори
кем преди 8 години
Кво НАТО, кви пет лева, има ФАЩ и надупе,ни европеда,ли, това са виновниците за войните последните двайсет и кусур години.
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да преведем написаното на български: Турция иска да влезе в Сирия и да окупира населените с кюрди територии. Обаче отгоре ще ги бомби Русия. Затова иска намеса на алианса. А шахматиста вдигна на бойно учение вчера целия югозападен район.... Трета световна заради меракът на Ердоган паша да става османец?! Няма ли кой да го озапти този?!
23
1
 
27
 
! Отговори
Щ преди 8 години
Е ТЕ ТИЯ НАТОВСКИ СТОЛТИ БОЛТИ ЗА БОСТАНСКИ ПЛАШИЛА НЕ СТАВАТ ЛИ ..НЕ В ЕВРОПА АМИ ТАМ ОТ КЪДЕТО ТРЪГВАТ ТАМ ДА ПАЗЯТ И ДА НЕ ГИ ТИКАТ КЪМ ЕВРОПА..СЕГА ЩЕ ГО РАЗДАВАТ ЗАЩИТНИЦИ ..КОЙ ВИ ВЯРВА БЕ СМЕШНИЦИ.
22
2
 
24
 
! Отговори
на 22.06.1941 преди 8 години
Цру ще заповядат на НАТО да нападне Русия. Както Адолф Хитлер на 22.06.1941!
21
1
 
34
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
20
7
 
31
 
! Отговори
право на избор преди 8 години
НАТО трябва да избира. Между ислямска Турция и християнска Русия. Аз съм за Русия.
19
4
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
"ще се намерят достатъчно патриоти да защитят България,"Да бе като внесат имигрантите ще станете много но едва ли ще сте патриоти.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от чужбинаБраво. Точно в целта. И в Гърция постоянно за това пишат, само в Бг "мъгла...а след мъглата, пак мъгла...". Даже в момента по гр. канал skai говорят точно за това, как Меркел след срещата в Турция е искала НАТО да се намеси в "бежанския проблем" и как Ципрас никой не го уведомил и след това звънял на Меркел. И как Меркел му казала, че дяволът се криел в подробностите.