Сирия и Русия извършват етническо прочистване край Алепо!

Давутоглу обвини: Правят го напълно съзнателно
10 фев 2016 18:30, Анисия Иванова
164
Сирия и Русия извършват етническо прочистване край Алепо!
Снимка: БТА

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от Русия, провеждат съзнателна политика на етническо прочистване в района на северния сирийски град Алепо, заяви днес турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от Ройтерс.

"Една от целите на последните атаки е да се извърши етническо прочистване. Етническото прочистване в Сирия и Алепо, целящо да остави след себе си само поддръжници на режима, се осъществява от сирийския режим и Русия по напълно съзнателен начин", заяви той.

"Всеки бежанец, който ние приемем, помага на тяхната политика на етническо прочистване, но ние ще продължим да приемаме бежанци", каза още турският премиер на съвместна пресконференция с холандския си колега. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
18
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
39 Венелине ти още ли не си разбрал че Асад е подкрепян от шийтите в Сирия които самалцинство по малко от 20%
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo bb I cc mogat da pucat po......
20
1
 
32
 
! Отговори
Кап Йот преди 8 години
Аллах ще накаже турция и турците за техните 7-вековни престъпления!
19
0
 
16
 
! Отговори
Ноком преди 8 години
Тия от снимката са като еднояйчни близнаци със съвсем малки разлики. Особено сходни сав словоблудството и глупостоговоренето по теми, коитоне разбират.Привързаността им към гейамура е пословична: в страната на по-високия тя вече е узаконена, а при по-дребния електоратът му само я обожава.Незначителната разлика е в религиозната им ориентация:единия се моли на Рим, а другия коленичи на изток.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На празничната пресконференция на руския МИД днес Мария Владимировна Захарова се пошегува, че нападките към Русия през последните дни са такива, че няма да се учуди, ако запада обвини руснаците и в убийството на Кенеди.
17
3
 
22
 
! Отговори
Щ.Младши преди 8 години
Днешна европейска Турция,та даже и части от Анадола са древни Български земи преди нашествието на гръкоримляните в тях,затова европейската част на Турция,заедно с главния й гра Цариград (ТОВА Е ИСТИНСКОТО МУ ИМЕ- ДРУГИТЕ ИМЕНА СА ФАЛШИВИ!) не се полага ни на Гърция,ни на Русия,а единствено и САМО на България! Затова,ако руснаците и европейците са ни истински братя и освободеха тези земи от 7-вековно турско робство,те не биха дали тези земи на никой друг освен на България!
16
0
 
40
 
! Отговори
bhh преди 8 години
Турция да говори за етническо прочистване е смешно...някой трябва да им напомни за българи, гърци, арменци, а сега и кюрди
15
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май прочистват турските и бандите на ИД,затова така се "загрижихте" за това население,което избивахте и всеки ден показвахте ритуално рязане на глави !Ама тогава благоговейно си мълчахте лицемери.Сега ще го духате на Асад и руснаците!
14
3
 
1
 
! Отговори
baba türk преди 8 години
Male male maleee... samo kato cheta kakvo ste pisali napeavo mi stava jal za vas eyyy..... kak moje be hora kakkkkkkk.... ne iskam davigo pojelaia sishtoto.... samo iskam da kaja che.....ahhhh nema znachenie
13
1
 
38
 
! Отговори
прочети си историята преди 8 години
Фе$овете са последните които трябва да говорят за етническо прочистване да напомням ли за прогонените и избити българи от одринска Тракия ,за арменския геноцид и в днешно време за кюрдите .Изобщо има ли техен съсед който да не е вкусил от "съжителството" с тях и след това да не ги мрази?
12
1
 
45
 
! Отговори
тя преди 8 години
Намерил турчин да говори за етническо прочистване! Ееее , много ги е яд на руснаците , че им объркаха плановете в Сирия и съответно общите им игри с ИД!
11
8
 
0
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен И ДА НЕ ПОДМИНЕ И БЬЛГАРИЯ
10
1
 
29
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Путин може да е агресор в Украйна,но в Сирия е помощник на мирния,макар и вече застоял се режим. Споменатото "прочистване" не е етническо,понеже в него няма избиване на един етнос от друг- то е политическо,заради което много се различава от истинските етнически прочиствания,които направи Турция на своята територия между XIV и XX век. Ако не бяха те,сега само в Анадола щеше да има поне 10 млн. гърци,но също 10 млн. Българи (да- 10 милиона!),5 милиона арменци а още сирийци,галати,карамани и т.н.
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция- агресор
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
м.ама ви турска, ще видите кон как рита
7
7
 
1
 
! Отговори
индианец преди 8 години
До Анонимен 2"на север..."много правилно,до толкова на север ,че ония от своя страна да настъпят още по на север....нали се сещаш и да не си забравиш вазелина
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските войски, заедно с гръцките византийци трябва немедленно да анексират европейската част на Османската Империя и на Истанбул да се върне източно-православното му име Константинопол!
5
0
 
44
 
! Отговори
да преди 8 години
нагъл фес, избиват собственият си народ вътре в държавата, затова с Ерчо ще ви обесят на мегдана!
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските войски, заедно с гръцките византийци трябва немедленно да анексират европейската част на Османската Империя и на Истанбул да се върне източно-православното му име Консантинопол!
3
0
 
51
 
! Отговори
тоя е нагъл преди 8 години
Че те какво правят с кюрдите да не им люпят семки ?