Руски ракетен кораб плава към сирийския бряг

През Босфора преминал и морски миночистач
Обновена: 15 фев 2016 08:49 | 15 фев 2016 08:47,
204
Руски ракетен кораб плава към сирийския бряг
Снимка: Reuters. архив

Новият малък ракетен кораб "Зельоний Дол" от Черноморския флот, снабден с крилати ракети "Калибър-НК", снощи премина черноморските проливи и влезе в Средиземно море, предаде Интерфакс, като цитира турски медии, които са публикували снимки от плаването му през Босфора.

Истанбулски сайтове съобщили също, че заедно с кораба в акваторията на Средиземно море е влязъл и съпровождащия го миночистач "Ковровец". Очаква се още днес те да се доближат до бреговете на Сирия, където ще се присъединят към Средиземноморската ескадра на Русия.

Пресслужбата на Черноморския флот съобщи по-рано, че ракетният кораб "Зельоний Дол" и морският миночистач "Ковровец" са отплавали от Севастопол към Средиземно море "за изпълнение на планови задачи в състава на постоянната групировка на ВМФ в съответствие с плана за ротация на силите".

Новият ракетен кораб, който в края на миналата година влезе в състава на Черноморския флот, е въоръжен със същите крилати ракети, изстреляни през ноември от кораби на Каспийската флотилия и през декември от подводницата на Черноморския флот "Ростов на Дон" от акваторията на Средиземно море по цели на групировката "Исляска държава" в Сирия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
41
 
! Отговори
както винаги преди 8 години
Както винаги турския агресор нанася ударите в гърба. Като уличните кучета. В гърба на съюзниците на САЩ и на Русия - кюрдите. Които, заедно със сирийската армия погнаха дружките на диктатора Ердоган - главорезите от ИДИЛ.
5
5
 
31
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Връщайте казармата, че амуджите ще станат нервни скоро!
4
8
 
45
 
! Отговори
по-спокоен преди 8 години
Винаги се чувствам по-спокоен, когато близо до България има някой малък симпатичен руски ракетен кораб, като "Зелный Дол". Пълен с Калибърчета. Защото той осигурява мира. Докато Нато се занимава само с разпалване на войни. Нато произволно бомбардира, когото си иска и масово убива мирно население, включително и малки дечица.
3
1
 
34
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Представям си какво ще стане още с първия турски взвод на сирийска територия :-D
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната наближава. Тя ще бъде кратка и опустошителна. Няколко държави ще изчезнат от картата на света но това няма да е загуба а ще е за добро. Саудитска арабия, Турция. За сега тези, ако се намесят други в конфликта ще бъдат бонус.
1
2
 
45
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Ердоган още ли мечтае за инвазия в Сирия?