НАТО ще спира трафикантите на бежанци

Кораби на Алианса ще ги лови в гръцките и турски води
8 мар 2016 14:14, Анисия Иванова
26
НАТО ще спира трафикантите на бежанци
Снимка: Bulgaria ON AIR

НАТО изпраща корабите си в гръцки и турски води в Егейско море, за да спират дейността на трафикантите на бежанци към Европа. Това обяви генералният секретар Йенс Столтенберг, който приветства Атина и Анкара за това, че допуснаха мисията на тяхна територия.

Столтенберг подчерта, че Алианса ще разшири сътрудничеството си с европейската гранична агенция "Фронтекс" и ще увеличи броя на корабите, които има на разположение.

"Разширяваме зоната си на активност в териториалните води на Турция и Гърция. Споразумяхме се за тясно сътрудничество с тези две държави, които са наши съюзници. Мисията на НАТО е ясна. Корабите на Алианса не са в Егейско море, за да спират и да връщат обратно лодките в мигранти и бежанци. Нашите кораби са в Егейско море, за да помогнат на турските и гръцките власти да прекъснат мрежите за трафик на хора и да заловят самите трафиканти. До момента активността на НАТО се ограничаваше само в международни води, тъй като Гърция и Турция не бяха разрешили достъп до териториалните си води и въздушното си пространство", каза Столтенберг

В момента Германия ръководи мисията на Алианса, която беше договорена миналия месец. В нея участват кораби на Канада, Турция и Гърция. Великобритания също обяви, че ще се включи в мисията, като ще предостави още няколко кораба и хеликоптер.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
МИСИЯТ ЩЕ Е ВЬЗМОЖНА В ПРИСЬСТВИЕ НА РУСКИ КОРАБИ А НИЕ СИ ЗНАЕМ КОЙ Е НАЙ--ГОЛЕМИЯ ТРАФИКАНТ НА ..БЕЖАНЦИ..
20
0
 
2
 
! Отговори
godlike преди 8 години
Това не трябваше ли да се случи още преди 2 години? Да им имам флегматичните решения
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стрпанни неща стават...всеки прави нещо си, а турция не е ли нато?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна комедия,участват кораби ,а те все пак преминават и идват на талази....каква е тази игра ,която се играе,всички мълчат и умишлено унищожават европейските ценности....
17
0
 
6
 
! Отговори
до тъпака 852 преди 8 години
единствената причина ердоган да иска зона за сигурност е за да не му нападат конвоите с петрол от идил и за да не му нападат терористите, с които са заедно! ердоган е терорист! разберете го! кли трябва да откъсне югоизточна българия, за да се размърда бай ***?! европа няма да си мръдне пръста за българия!!!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната евро тъпащина. трафикантите не се возят на лодките!!!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО да спре Столтенберг че горкия вече търси 12 етажна сграда за да скочи в вик "русите идат" както направи министъра на отбраната на США Джеймс Форестол през далечния 22 май 1949 г.Пролетта на някой не им понася и докторите трябва да следят за състоянието им.
14
0
 
11
 
! Отговори
E преди 8 години
Ако Турците пътуват свободно в Европа ,значи Европа загуби без война.
13
0
 
1
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
Германия вече е водач на военна мисия.Има своя армия,наречена Фронтекс.Намества се в териотриалните води на Турция и Гърция,които са най важната част от геополитическата игра на Европа.Пътя на коприната ще го има.Турция ще бъде демократизирана а Гърция ще продаде пристанището си на Китай.Бизнеса трябва да се върти и да има растеж за да има икономика и пари.Магистрала от тук до Китай ще е нещо велико.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво шъ спира нато ?.
11
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 8 години
Щом Ердоган ще определя съдбините на Европа спукана ни е работата.Порцеланови брюкселски ***.
10
0
 
11
 
! Отговори
националист преди 8 години
Всичко е поредната пушилка!Пришълците ще идват вече по море без трафиканти само с турски военен екскорд.
9
0
 
2
 
! Отговори
terko преди 8 години
nato da spre terirostichnata dvoika dafidoklu i jena mu erdokanka.
8
0
 
6
 
! Отговори
послушай турчина преди 8 години
До 6и направи обратното и никога няма да сгрешиш особено ако е осман.лия а светски . а за зона за сигурност ...ще има като кюрдите ви резнат от територията...то са си техни земи де . а който разглобява ес са щатите,англия и турция ...за което меркел им позволява.
7
0
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Ердоган да си създава зони в Турция, в Сирия президент е Башар Асад!
6
0
 
13
 
! Отговори
ами преди 8 години
Симулират дейност....а така наречените бежанци пристигат всеки ден по 2-3 ХИЛЯДИ души на ден в Гърция.....неадекватни действия на ЕвроГейовете....
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ли се сетиха?!?!?!"Простолюдието" още от септември-октомври ревеше за подобни мерки - охрана с кораби и наблюдаване на външните граници. Отделно преминаването да става само през пропусквателните пунктове и да има строг контрол. На ЯЛОВИТЕ политици им трябваше половин година да се сетят за същото. ГНУС МЕ Е, че тея *** се тъпчат с пари от нашите и на другите нормални европейци данъци. ОТВРАТ!
4
0
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Ако това е истинската причина за разполагането на въпросните съдове- защо се пренебрегват бреговете на Италия?! Нещо не ми се връзва.
3
0
 
20
 
! Отговори
предателство преди 8 години
Защо чак сега се размърдаха всички?когато вече е късно!къде бяха всички от Брюксел когато бежанците още се готвеха да щурмуват Европа!?
2
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Доколкото знам Турция, нищо, че е член на НАТО, до последно не искаше да допусне корабите за тази мисия във водите си. Това променило ли се е или НАТО просто си плямпат?