Разузнавачи: Русия иска да дестабилизира Германия!

Руската общност там била лесна за манипулации
Обновена: 11 мар 2016 10:44 | 11 мар 2016 10:44,
198
Разузнавачи: Русия иска да дестабилизира Германия!
Снимка: архив, Reuters

Русия "се опитва да дестабилизира Германия", като разпалва безпокойство заради мигрантите, предупреждават разузнавачи, пише "Дейли телеграф".

Русия се опитва да дестабилизира Германия, като подклажда напрежение заради мигрантите чрез своята "лесно повлияваща се" руска общност във федералната република, са предупредили ръководителите на германските служби.

На тайно заседание с германски политици шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен и заместник-началникът на външното разузнаване Гидо Мюлер са предупредили, че съществува конкретна опасност Москва да се възползва от "големия мобилизационен потенциал" на руската общност в Германия, която наброява към 2 милиона души.

Двамата са заявили, че този сегмент от населението лесно се повлиява от Русия да провежда демонстрации в Германия и са привели като пример протестите през януари на хиляди германци от руски произход заради твърденията за изнасилване на 13-годишно германско момиче от руско потекло, съобщава вестник "Билд", цитиран от БТА.

На заседанието, което е било проведено през февруари с депутати от ресорната комисия на германския парламент за надзор на разузнаването, службите са съобщили също, че наблюдават дейността на представители на организации на рускоезичната общност.

Като една от стратегиите, които според тях Москва използва, ръководителите на тайните служби са посочили излъчването на интервюта по руската държавна телевизия с руснаци, за които се твърди, че са напуснали Германия, защото вече не се чувстват в безопасност заради бежанския наплив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 8 години
2 милиона руснаци в Германия ? това са си германци куито са живели в Русия ,преди 15-20 године Германия си ги покане обратно !
142
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо тея 2 милиона руснаци са избягали от руския рай ?И у нас е пълно с тях, че и лесно се подвеждат на всичко отгоре...
141
0
 
3
 
! Отговори
ИДЕАЛИСТ преди 8 години
Германия продължава да е окупирана от САЩ. Германия беше обединена от Горбочав. САЩ проведоха блестяща операция за възпиране на ЕС е неговото развитие, като и изпратиха тестостеронови бойци. О, не си мислете, че са ги строили и изкомадвали:"Ходом марш".Те просто разрушиха държавите им.
140
0
 
5
 
! Отговори
Мунич преди 8 години
До Анонимен 152А сега като си толкова начетен провери как се назначава канцлер на Германия. Първо минава на одобрение през сената на САЩ и така от ВСВ2 насам - колония. После пак помисли кой дирижира цирковете в Европа и света.
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хазарите, има защо да се страхуват. Връщането на човека към началния корен ( вярата в себеси и връзка с Всевишния ) и тяхната доктрина ще се Згромоли !
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си припомним кой беше в ядрото ( сащ и фрг ) на анархичния Украйнски мейдан ?
137
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе москвичите, тия кръстове що не ги махнете от там а? Вас са ви други ценностите вече, избивате християни и вековни братя украинците а строите джамии с ердоган и отворихте посолство на кюрдите в масква и защитавате главорези от Сирия...Да ви еб. майките
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците загряват по бавно и от албански реотани
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логично Без Германия ЕС рухва, американците направиха от разрушена Германия чудото на Европа след втората световна война и дори и без ЕС германците са основен конкурент на руснаците а и налагат и санкции за Украйна, какво още не ви е ясно кой праща сирийците в ЕС, а и огромна база на нато в Германия...нато трябва да се готви за руска атака не с ядрени оръжия а със сирийци екстремисти
134
4
 
0
 
! Отговори
Ристо преди 8 години
Руссофрения - заболване в което заболения в исто също време тврди че Русия хем ще освои света, хем ще се распадне.
133
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русняците в Германия са изгои. Не им дават да крадат милиярди, само милиони.
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен145 Що бе, Умира ли?
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Добро утро, тия германски разузнавачи откриха топлата вода
130
1
 
1
 
! Отговори
До 144 преди 8 години
Умнико, а защо не бягаха в русия през Иран докато не им бяха разчистени териториите, хем и по-лесно щяха да се връщат после. Защо им трябваше да се давят в морето? На това отговори, бобизмите ти са ни втръснали.
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За русия или добри или нищо.
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 142Мислителю, мисли де! Ами сирийците взеха да се връщат в градовете си, за какво им е да ходят в Русия? Сега правителствените войски и кюрдите ще зачистят все по-големи територии от идилците и ще се върнат много бежанци от Йордания и Турция, стига тюркоазите да не им пречат. Ти кажи, защо толкова от бежанците са афганци, пакита? А средиземноморските маршрути - либийци и черни африканци? Там за Русия нищо не можеш да измислиш! Въобще, скрий се, губеш си времето, а и нашето!
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи според руските хибридни тролсолдати русия е като руските ку рв и по нашето черноморие, биеш ги докато ги е бе ш и на тях им харесва, така и Русия според троловете и, бият я със санкции и ембарго а на нея и харесва ЕС, еее оляхте се вече, сигурно още малко ще кажете тролчетата че Русия харесва и нато нали? Толкоз "миролюбива" таз русия, обаче съседните и държави не мислят така
126
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елементарно е, ако поне малко сирийци заминаваха през братски иран за братската им на сирийците русия бих повярвал че не е организирано от кремъл това сирийско нашествие, но делата на кремъл противоречат на твърдяното от кремълските ***, а и за сирийците ще е много по безопасно сухопътно, вместо да давят децата си в Средиземно море
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Одисей 1Това, че не отговори по колко дечица имат тези големи и признати български журналисти, а знаеш за челядта ивоминджева, повишава вероятността, господин Орфей 1, ти да си наистина некадърния "журналист на свободна практика". Оглеждай се, спасение дебне отвсякъде!
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DarmaАми мисля че лъжеш за Берлин че е клоака и т.н. би ли ми обяснил милионите руснаци що живеят там, в клоаката?