В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще

"Московский комсомолец": Оптимизмът се разсея яко дим
Обновена: 15 мар 2016 09:59 | 15 мар 2016 09:55, Елка Василева
99
В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще
Снимка: архив, Reuters

Хората в Русия окончателно изгубиха вярата си в по-добро бъдеще, пише "Московский комсомолец". "Буквално за една година оптимизмът на гражданите у нас се разсея яко дим, а благосъстоянието стигна нивото от края на 90-те", се казва в статията, цитиран от Би Би Си.

Вестникът цитира социологическа анкета, довела до извода, че над половината жители на Русия не могат да се борят с кризата и смятат, че занапред само ще става по-лошо.

"Петдесет и пет на сто заявяват, че лично са засегнати от кризата, 16 на сто - че са им намалили заплатите, 12 на сто - че са започнали да ги бавят. Излиза, че почти една трета от населението е с рязко спаднали доходи", посочва Александър Демидов, оглавяващ Международния институт за маркетингови проучвания.

Освен това кризата вдига разходите за храна в бюджета на руските граждани. В развитите страни хората харчат за хранителни продукти между 12 и 18 на сто от доходите си. В Русия - 46 процента.

Отглеждането на плодове и зеленчуци в личните стопанства също е белег за критична ситуация, отбелязва всекидневникът. От 2001 г. броят на хората, превиващи гръб над лехите, постоянно намаляваше, а сега пак почва да расте. През 2014 г. хората, активно отглеждащи зеленчуци, бяха 39 на сто, а през 2015 г. - 46 процента, се казва в статията.

А само до неотдавна - през май-юни 2015 г., хората бяха в еуфория, напомня "Московский комсомолец". "Повод бе изявлението на министъра на икономиката, че страната е стигнала дъното, значи оттук нататък - само напред, само към щастливо бъдеще. Уви - не стана. Доверието бе измамено с лъжливи обещания. Заради което хората в Русия престанаха да приемат сериозно каквито и да било изявления от държавни служители. Примерно, 55 на сто от запитаните не вярват правителството да има план за спасяване на икономиката", добавя вестникът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: благосъстояниеРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като й е толкова икономиката на Русия, що се върти Кери около Лавров като джинка? Що с тая сдухана икономика вече колко години се съобразяват и до тука само заден? Ще ти кажа - явно имат достатъчно силна икономика, за да произведат от САЩ една димяща дупка! Щото например Китай с неговата мегаикономика не може, затова и никой не ги пита китайците кое-как ще става по земните кълбета. А ако мислиш, че такава военна сила се създава без икономика, просто ходи чукай чесън някъде!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОИ СЕ ПИТАТ ЗАЩО НЕ СЕ ПИШЕ ИСТИНАТА ЗА КРАВАРИТЕ И ЕВРО.ЕЙЦИТЕ? АМИ ЗА ТЯХ НЕМОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ СПИСВАЧИ НА ВЕСТНИЦИ РАДИА ТЕЛЕВИЗИИ САЙТОВЕ И ТЕМ ПОДОБНИ СЕ ХРАНЯТ ОТ ТОВА ДА ГИ ВЪЗХВАЛЯВАТ ИЛИ ПО ТОЧНО ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА НА ДЕМОНИ-КРАЦИЯТА И СЛОБОДАТА. ПО ВРЕМЕТЕ НО ТАТО КОИТО СА ЖИВЯЛИ ЗНАЯТ ЧЕ НИКОГА ПО ЛОШИ ВЪПРОСИ НЕ СЕ ПИШЕШЕ ЗА СОЦ СТРАНИТЕ И СССР. ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛО? ХА ХА ХА НИЩО НЕ СЕЕ ПРОМЕНИЛО САМО ДЕТО ВИ ВИКАТ ГОСПОДА А НЕ ДРУГАРИ!!
32
1
 
10
 
! Отговори
БРЕЙ преди 8 години
А У НАС ПОНЕЖЕ ВСИЧКО Е ПРЕКРАСНО - ЗАПЛАТИ , ПЕНСИИ , ИКОНОМИКА В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ , ЧЕ ДАЖЕ И УСМИВКИТЕ ПО ЛИЦАТА НА ХОРАТА - МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА СЪДИМ ДРУГИТЕ...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи май не ползваш тоалетна хартия. Смърди!!!
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците вече не живеят по добре от когото и да било.
29
4
 
6
 
! Отговори
товарищ преди 8 години
ще търсят елцин ама ще хванат путин
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАВНОСМЕТКАТА ЗА СВЕТОВНИЯ *** ,КОЙТО ЗАПОЧНА КОНФРОНТАЦИЯ С РУСИЯ С МАЙДАНА В УКРАЙНА САНКЦИИТЕ И ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА СА СЛЕДНИТЕ -РУСИЯ СИ ВЗЕ КРИМ И ДОНБАС,А УКРАЙНА Е РАЗСИПАНА(ДЪРЖАВА) ,СТАБИЛИЗИРА ВЛАСТТА НА БАШАР АСАД ,А ПЕТРОЛНИТЕ КОМПАНИИ В САЩ СА ВЪВ ФАЛИТ,САУ.АРАБИЯ ИЗПАДНА В ЖЕСТОКА РЕЦЕСИЯ ,А ЕС ЗАГУБИ ННАЙ МНОГО ,КАТО ОСВЕН ,ЧЕ ЕС СЕ НАПЪЛНИ С АРАБЕЛИ ИКОНОМИКАТА НЕ СПОРЕД МЕН А СПОРЕД САМИЯ ШЕФ НА ЕЦБ МАРИО ДРАГИ Е В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, дано остане на власт Путинягата поне до края на годината та ептен да фалира империята на злото.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците живеят по-добре от руснаците
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо нищо вярно няма в това. В Русия цари абсолютно благоденствие. Руснаците само ядат, а през всичкото останало време с...т Когато не са кьоркютук де.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Виновни са всички като теб, които подкрепят пребоядисаните "богоизбрани". Преди от БКП, сега от ДСБ,СДС,ДБГ, ГЕРБ, БСП,ДПС, псевдопатриоти и т.н. Хора, които за последните 25+ години само рушат построеното преди тях! Не ни трябва лустрация, а подпомагане на инициативните хора. Сега се подпомагат "нашите" хора. Не случайно проспериращи са онези с държавните и обществени поръчки. Всичко друго е натискано яко и по възможност да свърши работата на "големите" за без пари.
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да изпращаме всички русофили да живеят там за по две години и ще бъдат излекувани...
22
8
 
6
 
! Отговори
Русия има бъдеще преди 8 години
Руснаците да изгонят всички Чекисти ,КГБисти и подобни на тях в Сибир и Русия ще се оправи на 100% !
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГА СТАВА ВЪПРОС ДА СЕ ПЛЮЕ ПО РУСИЯ ОТ ДНЕС.БГ-СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИТЕ ОТ БЛУМБЪРГ СА МНОГО ЕКСПЕДИТИВНИ,АМА КОГА СТАВА ВЪПРОС ЗА НЕЩО НЕГАТИВНО ЗА САЩ ,СЪЩИТЕ (ОБЕКТИВНИ) *** ОТ ДНЕС НИКАКВИ ГИ НЯМА ,ДАЖЕ ГИ НЯМАШЕ ДА ПОМЕСТЯТ ИНТЕРВЮТО ПО ТВ БЛУМБЪРГ НА ТЕХНИЯ ГУРУ СОРОС ,КОЙТО НА 1 МАРТ ТАЗИ ГОДИНА В ПРЕДАВАНЕТО -ОКОТО НА ЛОНДОН ЗАЯВИ В ПРАВ ТЕКСТ,ЧЕ ЗА ЗАПАДА СЕ ЗАДАВАТ МНОГО ТРУДНИ ВРЕМЕНАИ,ЧЕ Е ОСОСБЕНО МРАЧНА ПЕРЕСПЕКТИВАТА ПРЕД САЩ.ЗА ТОВА ИНТЕРВЮ ОБАЧЕ ТУК НИТО ДУМА
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕГА НИКЪДЕ НЕ Е РАЙ
19
8
 
9
 
! Отговори
**** преди 8 години
Защо само за Русия се пише,защо не написаха веднъж за ЕС,колко загуби от ембаргото което наложи,и колко фирми затънаха в блатото от това,но това е тема табу.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквайте главния редактор на "Московский комсомолец" да подаде оставка по здравословни причини.
17
5
 
9
 
! Отговори
:))) преди 8 години
А Путин кога ще падне, а? Фалира ли Русия, фалира ли? Кога ще фалира - през април или през май - какво казват от BBC?
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо така?Нали там беше земния рай- само православни славяни- истински мъже, а не гейове.Нали това беше непобедимата мечка...икономическа, военна и т.н.Май само русофилите са изненадани от новината :)
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми прости хора. До това могат да доведат, да си сърбат попарата сега. Лошото е че и в Бг-то има прости хора които хем се бучат против ЕС и Нато, хем гласуват за тия наследствени номенклатурчици дето ни разказаха играта 25г.