Тръмп заяви, че ако поиска, може да купи изборите

Избирателната система в САЩ е нечестна, смята милиардерът
21 апр 2016 14:07, Елка Василева
30
Тръмп заяви, че ако поиска, може да купи изборите
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Водещият претендент за кандидат за президентския пост в САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп смята, че избирателната система в САЩ е толкова порочна, че ако пожелае, може да купи изборите. Милиардерът заяви това на среща със свои симпатизанти в Индианаполис, предаде телевизия АВС.

"Можех да купя изборите и то не веднъж – заяви Тръмп. - Повярвайте ми. Мисля, че това е много лоша система. Това наистина е нечестна система", каза той.

Милиардерът приведе примери за методи, които по думите му се използват в избирателните кампании от някои претенденти с цел да спечелят подкрепата на делегатите на националните партийни конгреси, на които се издигат официалните кандидатури за президент.

"Те могат да качат делегати на самолета и да ги откарват в курорти, да организират вечери за тях. Могат да им осигуряват хотели. В края на краищата всичко това говори, че те могат да купуват изборите", каза Тръмп.

При това той заяви, че ако съществуваше такава игра като "купи изборите", той без съмнение щеше да е победител в нея.

Тръмп е лидер в борбата за кандидат на Републиканската партия за президентските избори на 8 ноември. За издигането на кандидата на републиканците е нужна подкрепата на 1237 делегати на конгреса.

Тръмп към момента има 845, а неговите съперници Тед Круз – 543, и Марко Рубио – 171, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве какъв Марко Рубио ве нещастници наричащи себе си джурналя? Марко Рубио се оттегли от кандидатурата преди месец. Ама нали ИТАР-ТАСС казала....
23
0
 
1
 
! Отговори
OСМАН преди 8 години
ХаЙДЕ БЕ БРАТО КУПИ ГИ.САМО ПРЕДИ ТОВА ЕЛА НА СТАЖ ПРИ ДОГАН ИПЕЕВСКИ ДА ВИДИШ КАК СТАВА.ЩО СЕ МЪЧИШ ТАМЕЛА ТУК И С ТВОИТЕ ПАРИ ТЕ ПРАВИМ ПРЕЗИДЕНТ.САМО ЧЕ ПО ДОБРЕ ДА СИ ПОРТИЕР В АТЛАНТА...
22
0
 
0
 
! Отговори
Sando преди 8 години
Всички избори се купуват по един или друг начин.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Доналд Тръмп смята, че избирателната система в САЩ е толкова порочна, че ако пожелае, може да купи изборите."=======================Браво пич!Каза им истината в очите.Надуват се като пуяци и разнасят като зараза по целия свят гнилата и лицемерна пиндостанска демокрация.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тръмп заяви, че ако поиска, може да купи изборите"А да пробва, да види дали ще успее.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в България няма нужда да купува изборите, купува си държавата и готово, поне е еднократно. И най-хубавото за него и най-лошото за нас е, че има кой да ни продаде.
18
1
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Прав е човека, но в щатите нямат изгледи скоро да имат справедлива избирателна система като нашата. Може да се поучат от нашия опит и да вуъведат и те задължително гласуване, защото това е начина да има широка подкрепа. Само с задължителн гласуване ще ни стигнат, ето ние вече го въведохме без много шум.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя така прилича на Елцин в най-силните му години
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и леевски казаха че ги чака дубъл и могат да вземат купата когато си поискат.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е велик, за него ще гласувам. Имайте предвид , че с влиянието си в цял свят, избирайки за президент на Америка , избираме за целия свят.
14
2
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
При това той заяви, че ако съществуваше такава игра като "купи изборите", той без съмнение щеше да е победител в нея.-- АХХХАХ - АМИ САЩ и американците са много назад спрямо България- този път ние сме ПЪРВЕНЦИ в тази ИГРА --г Тръмп- елате и се поучете как тази древна 27 годишна БГ игра се развива и еволюира с времето-- Накрая никой няма да иска да гласува и да ви вижда - ВАС и всички политици - и ще приемете закон за задължително гласуване - "белким" нещо стане ))хахахахах
13
10
 
23
 
! Отговори
Ленин преди 8 години
А Путин ако поиска може да купи Тръмп барабар с цялото източно крайбрежие на САЩ. Ако пък поиска може да унищожи и САЩ и планетата. Изобщо Путин може да си прави каквото поиска. Той е нещо като Бог. Този статут и възможности липсват и на най-богатите американци както и на всички останали свръхбогаташи по света.Няма друго човешко същество на Земята което да притежава едновременно толкова пари, власт и могъщество. Поради тази причина определени кръгове в САЩ го ненавиждат до степен да пикаят газ.
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЪМП Е 1 МИЛИОН ПЪТИ ПО-МАЛКО КРАДЛИВ ОТ БУДАЛИСОВ!!!!БЪЛГАРИЯ МОЖЕ САМО ДА СИ МЕЧТАЕ ЗА ТАКЪВ УПРАВНИК!!!!
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е - хора като него купуват и продават човешки съдби цял живот. Само визия не може да си купи горкия- изглежда като пиян клошар.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕПА ТЕ АБИЗЯНИТЕ ТАМ И ЗА 30$ ЩЕ СЕ ПРОДАДАТ БЕТЕР НАШТЕ МИНГАЛУСТИ!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще ни стигнат американците :)
8
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да купи изборите вътре в самата партия, но националните избори не... там играят толкова много пари, че дори и Тръмп е църковна мишка в сравнение с тях. Това са много милиарди и трилиони.
7
3
 
25
 
! Отговори
цирк уса преди 8 години
За да пласираш Килари Клинтановицата, която е абсолютна вещица, трябва да поставиш до нея като вариант нещо съвсем карикатурно. Това се прови и тук , неприемливото става допустимо когато го съпоставиш с абсурдното .Обаче е по същество е прав Rump-а
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп би спечелил и в България ако си плати.
5
5
 
23
 
! Отговори
доналд дък преди 8 години
Ела в България да видиш Манолова и компания каква избирателна система натресоха на българите