Обама изпраща допълнително 250 военни в Сирия

"Уолстрийт джърнъл": Американските военни там стават 300 души
25 апр 2016 11:22, Елка Василева
11
Обама изпраща допълнително 250 военни в Сирия
Барак Обама. Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама планира да обяви днес, че ще изпрати в Сирия до 250 военни, рязко увеличавайки американското присъствие там в помощ на борбата с "Ислямска държава", предадоха световните агенции, като се позоваха на публикация във в. "Уолстрийт джърнъл" в неделя.

Вестникът цитира американски официални представители, според които по този начин броят на американските военни в Сирия ще нарасне от 50 на около 300 души.
Белият дом не отговори непосредствено на искането за коментар, отбелязва Ройтерс.

Планът за допълнителните военнослужещи ще бъде обявен от Обама днес в Хановер, посочва ДПА. Президентът е стигнал до това решение, след като негови водещи военни съветници и други представители са му казали, че тези допълнителни военни в Сирия ще позволят на Пентагона да постигне още повече напредък към реализиране на целта за унищожаване на "Ислямска държава".

Една от основните задачи на допълнителните военни ще бъде да се опитат да привлекат повече сунитски араби към борбата на кюрдските части срещу ИД в Североизточна Сирия.

Допълнителните военнослужещи ще помагат за подготовката на почвата преди офанзива срещу Ракка, посочва ТАСС.

Сред допълнителните военни ще има членове на силите за специални операции и поддържащ персонал.

Миналата седмица американският министър на отбраната Аштън Картър обяви, че САЩ ще изпратят допълнителни 217 военни в Ирак, за да помагат в борбата срещу ИД. Така американските военни там ще станат 4087.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: САЩБарак ОбамаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Истинската причина преди 7 години
Барак е стигнал до това решение, след като вчера Русия отговори с категорично НЕ на предложението на Кери за подялба на сирийската територия и разпределение на сферите на влияние.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад, "Kill'em all" Metallica
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат ли разрешение от правителството на Сирия да изпращат военни там? Тук кое право важи: Правото на силата или Силата на правото? Що ли питам?!
1
4
 
9
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Някой канил ли ги е, резолюция на ООН има ли?