Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
3
 
8
 
! Отговори
С Русия в Сърцето преди 7 години
Слава на Русия Когато летят над черно море близко до нас им се молим да не го правят защото така ни изчерпват горивото на самолетите ! Друго е когато летят хамериканците близо до Русия.
244
14
 
5
 
! Отговори
До 368 преди 7 години
Христо Ботев за Русия: Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." Захари Стоянов за Русия:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия. Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев.....
243
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са камикадзета, японците и те бяха камикадзета но си научиха урока, сега чичо Сам ги е вкарал в правия път
242
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво правят американски военни в МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ И ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО но знам че няма друга държава в света сега в 21 век да напада и завзема територии от съседите си които са суверенни страни!И най лошото е че и стана навик!За това са руснаците не ми хвалете че по големи лицемери и двуличници от тях няма!
241
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай е с Русия на *** ден!Китайците си гледат интереса и за разлика от пияните руснаци си направиха икономика,икономика със западни и най вече Американски капитали!А колкото да се развиват и да са развити никога до сега не са били по зависими от същия този запад!За това не му дрънкайте тук разни глупости!
240
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв брат може да ми е някои които винаги е целял да те държи под него?!!!!Дори Ботев и Левски са казали че същия този така наречен според някои не знайно защо" братски" народ ще ни пороби с ново робство! И познаха!Може да ми хвалите само БЪЛГАРИЯ и никой друг! Без значение дали е на Изток или на Запад!
239
5
 
25
 
! Отговори
бог преди 7 години
Срамно и обидно, израз на най0пълна липса на достойнство е да се плюе един братски по кръв, език и вяра народ, за да се излиже още малко от големия мазен американски ***, уважаеми ***. Ясно е че сте бедни и сте готови за 10 лева да продадете и малкото достойнство което имате, но срамите България по този начин, либерални мишлета.
238
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оди сей, че тя неговата си стана бре! Путин си направи големия шлем, фактор е! Самия факт, че се хвърлят толкова много средства и усилия в манипулирането на масите и толкова *** са в мрежата, за да ни обясняват колко е лош, дребен, ***, ликвидатор на Русия, а, да не забравя - беше и болен от рак педофил, са показателни. Ако не беше така, кой щеше да се занимава с него?! И не дава гадта руска суровините за бог да прости на задхващата се американска икономика, не и не! Как да го обичат янкит
237
5
 
18
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Одисей, тук си много прав, че новия световен ред беше установен след ВСВ и създаването на ООН! Само че 90-те години, след като се разпадна СССР, американците се почувстваха господари на света и че могат да се разпореждат на всяка една точка от него! Затова и парвеха каквото си поискат в Сърбия, в Ирак и т.н. Само че след като Путин върна "духа" в Русия нещата се промениха! Китай също вече не се съобразява особено със интересите на САЩ.
236
8
 
5
 
! Отговори
сс преди 7 години
Не е извършил "бъчва", "бутилка водка"...
235
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одисейчо,хайде мама стига троши тая клавиатура,ами ела да строшим някое великденско яйце!!
234
10
 
10
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
360 Никой не се възмущава че са там а че се доближават опасно , което си е безмислено и тъпоумно перчене , типични бабаити от село
233
11
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
361 А бе не знам за краварниците ама свинарците как смърдят.Колкото и да се опитваш да ги унизиш горките американци като кравари / въпреки че Холивуд е създала ореола около каубоя , обикновено каубои или кравари са били метиси , индианци , *** или мексиканци , но не и бели / Та все пак американският КРАВАР е бил на КОН често пъти с ПУШКА в ръка а свинара и овчара са пешаци с геги.
232
4
 
23
 
! Отговори
shokwave преди 7 години
Интересно ми е кво търсят на майната си в Балтийско море, американски миноносци и изтребители, както и след като твърдят, че са в международни води, кво ги боли фара къде летят руските изтребители..? Щом са международни води, значи и американски, и руски, и всякакви други изтребители имат равни права да бъдат там.
231
14
 
6
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
357 Нещо се опитваш да напишеш ли . Не ти се получава . Живеем в 21 век. Европа преживя най-ужасната война само преди 70 години не за да си разиграва коня днес Путин и да потъпква межународното право и в разрез с всякакви правни норми да си прави каквото ще . Неговата няма да стане
230
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оди сей, я стига си ни баламосвал. Толкова си необективен, че самото четене на постовете ти е загуба на време. Твоя бог е окото в зеления триъгълник на зелените банкноти. Светът не може да бъде еднополюсен, защото природата не го позволява. Противоречи на природните закони - бяло и черно, ин и ян, привличане и отблъскване.
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
352-353 ошибка прости меня не е ТАСС а Интерфакс
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
353 ТАСС информирует вас
227
9
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
351 Световният ред е установен след края на ВСВ ис основаването на ООН съгласно устава на ООН . Путин е този който се стреми да установи Нов световен ред, основаващ се явно не на законността а на правото на по-силния с оглед на случващото се в Украйна и Грузия .
226
3
 
11
 
! Отговори
бог преди 7 години
В същото време искаме да обърнем внимание, че самолетът-разузнавач RC-135U всеки път се опитва да се промъкне до руската граница с изключен транспондер. Дежурните сили на ПВО са принудени да вдигат във въздуха наш изтребител, за да може типът на самолета и бордовия му номер да бъдат идентифицирани визуално, отбеляза той.Американските ВВС имат две решения на проблема: или да не летят близо до нашите граници, или да включват транспондерите, подчерта Конашенков.